Συνεκπαίδευση Π.Α. - Kheil HaAvir Τον Προσεχή Οκτώβρη

aviationlive | 9/19/2012 11:24:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Αεροπορική άσκηση Ελλάδας Ισραήλ θα πραγματοποιείθεί το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου με κέντρο την αεροπορική βάση της Λάρισας. Για την άσκηση θα έλθουν στην Ελλάδα μαχητικά αεροσκάφη F-16, πιθανότατα από αεροπορική βάση στην έρημο Νεγκέβ.




Η άσκηση  αποτελεί ουσιαστικά την «ανταπόδοση» της περσινής μεταστάθμευσης Ελληνικών F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας , στην Νεγκέβ, όπου και συνεκπαιδεύτηκαν με ισραηλινούς στα πλαίσια της άσκησης Burning Bush

  • Στις αρχές του μηνός και ενώ ο Υπ.Αμ. Πάνος Παναγιωτόπουλος πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Ισραήλ στη  Κρήτη πραγματοποιήθηκε κοινή ελληνοισραϊλινή άσκηση.Στην άσκηση συμμετείχαν Ελληνικά Αpache και Huey και ισραηλινά Black Hawk και Αpache τα οποία εκπαιδεύτηκαν σε κυρίως αποστολές κρούσηςΕνα από τα σενάρια που εκτελέστηκαν ήταν CSAR με συμμετοχή της 31 ΜΕΕ της Πολεμικής Αεροπορίας με Super Puma.

  • Ασκηση έγινε  τον περασμένο Ιούνιο στη Θεσσαλία, με μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικοπτέρα, στο πλαίσιο της άσκηση «Morning Wind» («Πρωινός Ανεμος») που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 στην Πελοπόννησο και το Ιόνιο Πέλαγος. 
  •  Προηγήθηκαν οι μεγάλης κλίμακας , «Μίνωας» το 2010 και «Ενδοξος Σπαρτιάτης» το 2008.Στην τελευταία αυτή συμμετείχαν άνω των 100 μαχητικών αεροσκαφών με κύματα και όταν αποκαλύφτηκε είχε χαρακτηρισθεί ως πρόβα  για επικείμενο χτυπημα στο Ιραν.

Category: , , , , , ,

0 σχόλια