Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο David Cenciotti,εκπαιδευτικό M-346 (το πρωτότυπο) συνετρίβη στα Η.Α.Ε κοντά στο τεχνητό νησί Deira Palm με το πλήρωμα να το εγκαταλείπει επιτυχώς.Το αεροσκάφος επέστρεφε στην Ιταλία από το Dubai  όπου είχε λάβει μέρος στις αεροπορικές επιδείξεις.

Alenia Aermacchi M-346 “Master”
(c)Edouard Puginier


Πηγή



Από Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε κοινή εκπαίδευση από κλιμάκιο της 110 Πτέρυγας Μάχης, αποτελούμενο από Ιπτάμενους, Τεχνικούς και 5 αεροσκάφη F-16 Block 52+ της 337Μ "Φάντασμα" με αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Ovda στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ 2011.

Η πτητική επίδειξη μέσα από το TADS του Apache

Σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια εναντίον της χώρας μας προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι τούρκοι. Παραβίασαν με δύο φωτογραφικά αεροπλάνα τύπου Φάντομ τον εθνικό μας εναέριο χώρο επάνω από το Καστελόριζο και αποχώρησαν.

TuAF RF-4E Phantom II



Όπως έγινε γνωστό τα τουρκικά αεροσκάφη, ήταν τύπου RF-4 και αφού εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 15:30 το μεσημέρι, πέταξαν επάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος μόλις 1000 ποδιών (300 μέτρα).
Τα τουρκικά αεροσκάφη παρέμειναν για 1 λεπτό στο FΙΡ Αθηνων και στη συνέχεια το εγκατέλειψαν.

Πηγή







(C)HAF,Demo Team ''Zeus''