Μετά το Scramble που δόθηκε στα Γερμανικά Eurofighter σειρά των Βρετανών να απογειώσουν τα Typhoon που βρίσκονταν σε QRA.Στις 12 Απριλίου πολιτικό ε/π Gazelle ακούσια εξέπεμψε σήμα στη συχνότητα κίνδυνου.Η επικοινωνία με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ήταν αδύνατη και αμέσως δόθηκε Scramble σε δύο Eurofighter από το Coningsby.Τα μαχητικά μετά την απογείωση τους πέταξαν προς το στόχο όπου έγινε αναγνώριση και μερικά λεπτά αργότερα το ελικόπτερο κατάφερε να επικοινωνήσει με το ''έδαφος''.


(C)RAF



Πηγή
        Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Οι πύραυλοι κλείδωσαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη» ισχυρίζεται ότι στις 5 Απριλίου ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα εγκλώβισαν για πρώτη φορά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία (κατά τη σύνηθη τουρκική ρητορική) ίπταντο στο διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο.

Το υπόλοιπο άρθρο στο StrategyReports. 


(C)army.gr
 
(C)RAF

(C)RAF

(C)RAF
 Προσωπικό από την 100th Sqn θα πετάξει με του Γάλλους συναδέλφους τους από την 2/2 που εδρεύει στο Dijon καθώς θα προετοιμάζονται για την άσκηση Joint Warrior 2012 μια μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση που θα λάβει μέρος σε όλη τη Βρετανική επικράτεια και τη Σκωτία.Οι δύο μοίρες έχουν αναλάβει το ρόλο των Agressor και θα εξομοιώνουν εχθρικά αεροσκάφη.





  Στην 10ήμερη άσκηση αεροσκάφη θα στείλουν η Ολλανδία,οι ΗΠΑ,η Γαλλία,η Νορβηγία,η Δανία και ο Καναδάς ενώ η Βρετανία θα συμμετάσχει και με τα τρία όπλα.

 Τα εννιά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ανάμεσα τους P-3 και P-8 του USN,P-3 από το Καναδά και Atlantiqe ΙΙ από τη Γαλλία θα σταθμεύσουν στη α/β Lossiemouth,θα λάβουν μέρος σε αποστολές ναυτικής κρούσης,από την α/β Lakenheath θα επιχειρούν HH60G Pavehawk και F15E της USAF,από την α/β Brize Norton Γαλλικά μεταγωγικά C160,Βρετανικά C-130 και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού VC10,από την α/δ Waddington Βρετανικά ΑΣΕΠΕ E-3D και Sentinel R1 ενώ τα ΝΑΤΟικά E-3A θα βάζουν εξόδους από την α/β του Geilenkirchen.Τα 6 Γαλλικά Alpha Jet σταθμεύουν στη βάση Leuchars και θα πετάξουν στο πλευρό των Βρετανικών Hawk και Typhoon σαν Agressor.

  Τα σενάρια της άσκησης είναι επηρεασμένα από τις πρόσφατες επιχειρήσεις στη Λιβύη και το Αφγανιστάν και περιλαμβάνουν αποστολές κρούσης μακράς ακτίνας με ενάεριο ανεφοδιασμό,σύνθετες επιχειρήσεις με πακέτα αεροσκαφών διαφορετικών τύπων και ρόλων που θα εφορμούν από διαφορετικά αεροδρόμια.CAS για την υποστήριξη στρατευμάτων στο έδαφος,με τη χρήση πραγματικών πυρών από αεροσκάφη της RAF της USAF και της AdLA.Αποστολές (ISTAR) συλλογής πληροφοριών,επιτήρησης,ανάκτησης στόχων και αναγνώρισης από αεροσκάφη Sentinel R1 της RAF και μετάδοση πληροφοριών στις φίλιες δυνάμεις.Ηλεκτρονικού πολέμου όπου ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην εξομοίωση απειλών όπως οι πύραυλοι Scud.Τέλος προβλέπονται ''παίγνια'' κατά της πειρατείας,ναρκωτικών και τρομοκρατίας.

Πηγή
@Kathimerini.gr

Το βορειοκορεατικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA μετέδωσε ότι η προσπάθεια να τεθεί σε τροχιά ένας δορυφόρος γεωπαρατήρησης απέτυχε, προσθέτοντας ότι επιστήμονες και τεχνικοί ερευνούν τα αίτια.

 Η μετάδοση της είδησης αποτελεί την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση από μέρους της Πιονγκγιάνγκ της αποτυχημένης εκτόξευσης ενός πυραύλου νωρίτερα σήμερα, για την οποία αναμένεται να συνεδριάσει κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εντός της ημέρας.
«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας εκτόξευσε τον δορυφόρο Kwangmyongsong-3 στις 07:38:55 την Παρασκευή . Ο δορυφόρος γεωπαρατήρησης δεν κατάφερε να τεθεί σε τροχιά», ανέφερε το KCNA.

 Η Ουάσινγκτον, το Τόκιο, η Σεούλ, αλλά και η Ομάδα των Οκτώ καταδίκασαν αμέσως την εκτόξευση η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, παραβιάζει τις αποφάσεις που είχε λάβει το ΣΑ του ΟΗΕ το 2006 και το 2009 και οι οποίες απαγόρευαν στη Βόρεια Κορέα «κάθε πυρηνική δοκιμή ή εκτόξευση που σχετίζεται με την τεχνολογία των βαλλιστικών πυραύλων».



Πηγή
 Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που έχει ποτέ διεξαχθεί στο ''Κόλπο''.Από τις 8 Απριλίου 100 αεροσκάφη από τα Η.Α.Ε.,το Κουβέιτ,το Μπαχρέιν,τη Σαουδική Αραβία και 100 από τις Η.Π.Α. (USN) πετούν στη περιοχή εξομοιώντας πιθανή επίθεση στο Ιράν.

 Κέντρο των επιχειρήσεων είναι το Μπαχρέιν όπου φιλοξενείται η διοικηση του Πέμπτου στόλου ενώ ο συντονισμός της άσκησης γίνεται από την αεροπορική βάση Sheik Isa.Το Ιράν μέσω του πρέσβη του στο Κουβέιτ απείλησε να επιτεθεί στα κράτη που παίρνουν μέρος στα γυμνάσια και απαίτησε να ανακαλέσουν τις δυνάμεις τους.

 Το σενάριο προβλέπει την αναχαίτιση των Ιρανικών δυνάμεων που έχουν αποκλείσει τα στενά του Ορμούζ και την αποκοπή τους από κάθε δυνατότητα ανεφοδιασμού,προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστασεων των χωρών του Κόλπου από εναέριες επιδρομές και αντιμετώπιση από ασύμμετρες απειλές όπως επιθέσεις ταχυπλόων εναντίων μεγάλων στόχων όπως καταδρομικών και αεροπλανοφόρων.


 Όπως αναφέρει το Debka η άσκηση είναι συνέχεια της Noble Dina 2012 που διεξήχθη πριν από ένα μήνα και σε ένα σκέλος της τα Ισραηλινά μαχητικά ''χτύπησαν'' τη βάση της Σούδας πετώντας 1.200 χλμ προσομοιώνοντας την απόσταση Ισραήλ-Ιράν.

Αυτή τη περίοδο στη περιοχή βρίσκονται και 8 Γαλλικά μαχητικά ( 2χMirage 2000-5 και 6χRafale ) για κοινά γυμνάσια με την αεροπορία των ΗΑΕ χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν συμμετέχουν στην άσκηση.




Πηγή
Ένα Mirage F-1 έχασε η αεροπορία της Λιβύης σήμερα από άγνωστη αιτία.Σύμφωνα με πηγές το αεροσκάφος που χάθηκε ήταν το ''502''  με το οποίο είχε διαφύγει στη Μάλτα ένα χρόνο πριν πιλότος που αρνήθηκε να χτυπήσει αμάχους.Το συμβάν δεν εχει επιβαιβεωθεί ακόμη από την αεροπορία της Λιβύης.


@





Πηγή

        Για τρεις μέρες (10.04-13.04) έξι εκπαιδευτικά αεροσκάφη AlphaJet της 2/2 «Côte d’Or» θα μετασταθμεύσουν στη Μ.Βρετανία για να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα ανταλλαγής μοιρών με την 100th Sqn της RAF που πετά με Hawk.


        Σύμφωνα με Βρετανικά μέσα η ''ανταλλαγή'' αποτελεί μέρος της προετοιμασίας για την άσκηση Joint Warrior που θα διεξαχθεί στη Σκωτία και οι δύο εκπαιδευτικές μοίρες θα έχουν το ρόλο των ''Agressor''.


Πηγή

''Ανέβηκε'' το επίσημο περιοδικό της Lockheed Martin,Code One,μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ.



Αεροσκάφος ΜV-22 του USMC που συμμετείχε στην άσκηση African Lion κατέπεσε στο Μαρόκο προκαλώντας το θάνατο δύο πεζοναυτών και το τραυματισμό άλλων δέκα.


Πηγή


 Με Eurofighter στις αποσκευές του θα πάει στην Ινδονησία ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron ενώ δημοσιεύματα θέλουν ήδη τη πώληση 24 Tranche 1 να έχει κλείσει στα 2 δίς. λίρες Αγγλίας.



 Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Βρετανία παράγει μερικά από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα παγκοσμίως και πρέπει να είναι διαθέσιμα στην Ινδονησία όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα χαρακτήρισε την Ινδονησία σαν μια από τις σημαντικότερες δημοκρατίες στην υφήλιο,όμως δέκα χρόνια πριν οι Βρετανοί είχαν κηρύξει εμπάργκο πώλησης όπλων στη χώρα εξαιτίας κατηγοριών κατηγορίες χρήσης του εκπαιδευτικού Hawk για το βομβαρδισμό αμάχων.



Πηγή
@
 Η ένταση στις σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας,μετά το LorOp  και τις ''απαράδεκτες'' διαθεσιμότητες των Heron φαίνεται να επηρεάζει και το πρόγραμμα Peace Eagle.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriet οι Ισραηλινοί αρνούνται να ολοκληρώσουν τη σύμβαση για τη παράδοση του συστήματος ELTA EL/M-8300 ES/ELINT.

 Μέχρι σήμερα οι Τούρκοι έχουν παραλάβει και εγκαταστήσει δύο από τα πέντε (4+1 spare) συστήματα που έχουν παραγγείλει,η άρνηση όμως των Ισραηλινών να ολοκληρώσουν τις παραδόσεις ανάγκασε τους Τούρκους να απευθυνθούν στην Aselsan για να αναπτύξει παρόμοιο σύστημα.

 Τα Τουρκικά AEW&C είχαν παραγγελθεί το 2002 και βάση χρονοδιαγράμματος προβλέπονταν να παραδοθούν στη Τουρκική αεροπορία το 2007 παρόλα αυτά μια σειρά προβλημάτων ''κράτησαν'' πίσω το πρόγραμμα,σήμερα τα αεροσκάφη βρίσκονται στη φάση αποδοχής και αναμένεται να παραδωθούν επίσημα στην THK αρχές του 2013.









Πηγή
(C)Turkish Stars

 Σύμφωνα με φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στη σελίδα των ''Τουρκικών Άστρων'' , η ομάδα υιοθέτησε νέο διάκοσμο.Αρχικά δόθηκαν στη δημοσιότητα screenshots από το το FSX για να ακολουθήσει η μια και μοναδική διαθέσιμη φωτογραφία του σμήνους με τη νέα εμφάνιση.Στις 18 Απριλίου θα γίνει η πρώτη δημόσια εμφάνιση του σμήνους με τα νέα ''χρώματα'' στο Ικόνιο όπου έχει προγραμματισθεί επίδειξη.


(C)Turkish Stars

(C)Turkish Stars

(C)Turkish Stars

(C)Turkish Stars
 Η Ολλανδία πρόκειται να μειώσει το στόλο των F-16 της από 87 σε 68 αεροσκάφη.Για τα 19 πλεονάζοντα μαχητικά εξετάζεται το ενδεχόμενο πώλησης τους ή την αποθήκευση τους και χρήση τους σαν πηγή ανταλλακτικών.

 Η Βασιλική αεροπορία της Ολλανδίας έχει μειώσει τον αριθμό των ενεργών πιλότων σε 68 - όσα και τα F-16 - και στον οικονομικό προϋπολογισμό για το 2014 εξοικονομούνται 41 εκατ. Ευρώ παρόλα αυτά η απόφαση του υπουργείου άμυνας να παρατείνει κατά τρία χρόνια - ως το 2026 - την παραμονή του τύπου σε υπηρεσία θα επιβαρυνθεί κατά 300 εκατ. $.

Σύμφωνα με τον υπάρχον προγραμματισμό οι Ολλανδοί θέλουν 85 F-35A αλλά με τα 4.5 δίς Ευρώ που έχουν δεσμευθεί πληρώνεται μόλις το 60% της αρχικής απαίτησης τους.





Πηγή 

AB-205 4397 CLOFTING IMG_0718
(C) Chris Lofting



AB205A Μοίρα  Παρατηρήσεις - Φωτογραφίες
4312 358 ΜΕΔ Πρώην ΕΣ 640
4373 358 ΜΕΔ Πρώην ΕΣ 644
4391 358 ΜΕΔ Πρώην ΕΣ 647
4396 358 ΜΕΔ Minor Asia Camo
4397 358 ΜΕΔ
4398 358 ΜΕΔ
4399 358 ΜΕΔ
4400 358 ΜΕΔ
4414 358 ΜΕΔ
4440 358 ΜΕΔ Πρώην ΕΣ 656 / 10.05.89 Απωλέσθη
4445 358 ΜΕΔ Πρώην ΕΣ 661
4453 358 ΜΕΔ Πρώην ΕΣ 669
4455 358 ΜΕΔ Πρώην ΕΣ 671
4458 358 ΜΕΔ Πρώην ΕΣ 674 / 09.10.95 Απωλέσθη



AB205A1 Μοίρα  Παρατηρήσεις - Φωτογραφίες
4506 358 ΜΕΔ
4509 358 ΜΕΔ
4511 358 ΜΕΔ 20.03.13 Απωλέσθη
4507 358 ΜΕΔ 01.02.90 Απωλέσθη
4508 358 ΜΕΔ
4510 358 ΜΕΔ 26.07.87 Απωλέσθη



Bell 212 Μοίρα  Παρατηρήσεις - Φωτογραφίες
30763 358 ΜΕΔ
30765 358 ΜΕΔ
31190 358 ΜΕΔ Προσθήκη Flir
31196 358 ΜΕΔ
Μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ.
 Το Ισραήλ με την πολεμική αεροπορία του δεν μπορεί να πλήξει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν,σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Jane's Defense Weekly.

(C)IAF
 Σύμφωνα με την έκθεση αμφισβητείται η ικανότητα του Ισραήλ να φέρει σε πέρας την αποστολή λέγοντας ότι θα αντιμετώπιζε αντικειμενικές δυσκολίες.Η μεγάλη απόσταση των στόχων και τα χαρακτηριστικά των Ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων ( προστασία εγκαταστάσεων και διασπορά τους στην Ιρανική επικράτεια ) καθιστούν οποιαδήποτε αιφνιδιαστική εναέρια επίθεση επιχείρηση υψηλού ρίσκου για να την αναλάβει μόνο του το Ισραήλ.



Πηγή
 Κλιμάκιο Ρώσων παρατηρητών θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει - εναέρια - επιθεώρηση εννέα ημερών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

(C)RIA Novosti

 Συγκεκριμένα Ρωσικό Tu-154 LK-1 με εξοπλισμό παρατήρησης-αναγνώρισης θα απογειωθεί από την αεροπορική βάση Travis της Καλιφόρνια,στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν Ρώσοι και Αμερικανοί η πτήση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της συνθήκης Open Skies.

Πηγή
 Τέλος Απριλίου αναμένεται να πετάξουν ξανά τα Ινδικά Mirage.Το σύνολο του στόλου βρίσκοτε καθηλωμένο για πάνω από ένα μήνα για τη διενέργεια ελέγχων μετά από δύο ατυχήματα που είχε ο τύπος σε διάστημα μόλις 11 ημερών.

 Ήδη τμήμα κινητήρα από Mirage που κατέπεσε, μεταφέρθηκε στη Γαλλία στις εγκαταστάσεις της Snecma για διερεύνηση και σύμφωνα με δηλώσεις του Ινδού Α/ΓΕΑ υπάρχουν '''ευρήματα''.



 Το Mirage 2000 σε υπηρεσία με την Ινδική αεροπορία έχει πολύ καλό δείκτη ασφάλειας με μόλις 6 αεροσκάφη να έχουν χαθεί στα 25 χρόνια που βρίσκεται σε υπηρεσία ο τύπος.Τα δύο Mirage 2000 που χάθηκαν πρόσφατα κίνησαν τις διαδικασίες για εις βάθος διερεύνηση από το κατασκευαστή.



(C)Reuters@Aviationist
Οι πρώτες φωτογραφίες Λιβικών Mig-21 με τα νέα διακριτικά.
Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των εκπαιδευτών των Μοιρών Εκπαίδευσης Αέρος, 361 ΜΕΑ και 364 ΜΕΑ, της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες αποστολές εξωτερικού :
  • Από 2 έως 4 Απριλίου 2012, τετραμελής αποστολή, ζεύγους αεροσκαφών T-6A Texan II της 364 ΜΕΑ, μετέβη με ενδιάμεσο σταθμό στην Ιταλία, στην Αεροπορική Βάση, Salon De Provence (BA 701) όπου επισκέφθηκαν την 2e E.I.V. Μοίρα της Γαλλικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα μέλη της Ελληνικής αποστολής, παρουσίασαν στους Γάλλους συναδέλφους τους τα προγράμματα πτητικής εκπαίδευσης των Ελλήνων Ικάρων και αντάλλαξαν απόψεις για την αεροπορική εκπαίδευση.
  • Από 6 έως 8 Απριλίου 2012, εξαμελής αποστολή, τριών αεροσκαφών T-6A Texan II της 361 ΜΕΑ, μετέβη με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο Καστελίου, στο Αεροδρόμιο της Πάφου στην Κύπρο.










(C)HAF



Πηγή
 Δύο Eurofighter της Luftwaffe κλήθηκαν να αναχαιτίσουν Phenom του οποίου τη κλοπή είχε δηλώσει στη Γερμανική αστυνομία η Βρετανική εταιρία Hangar 8 στις 31 Μαρτίου.


(C)Eurofighter.com
 To NATO ειδοποίησε την Luftwaffe για κατάσταση Renegade.19:48 δόθηκε scramble και εντός έξι λεπτών δύο Eurofighter βρίσκονταν στον αέρα,ενώ μισή ώρα αργότερα το Phenom προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βόνης.

 Οι δύο Αυστριακής καταγωγής πιλότοι δήλωσαν στις αρχές πως πέταξαν από τη Νιγηρία και κατευθύνονταν στη Κολωνία για να παραδώσουν το αεροσκάφος για συντήρηση.Το αεροσκάφος θα παραμείνει καθηλωμένο μέχρι να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό του καθεστώς.

Πηγή


 Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στο Ισραήλ η απόφαση του Αμερικάνικου Πενταγώνου να εγκρίνει τη πώληση 36 μαχητικών F-16 Block 52 στο Ιράκ.Αξιωματούχοι του Ισραήλ δηλώνουν ''Παρακολοθούμε τα τεκταινόμενα στη περιοχή,οι εξελίξεις από τις προμήθειες δεν θα είναι άμεσες αλλά σε βάθος χρόνου και με την αποχώρηση των Αμερικάνων από το Ιράκ δεν γνωρίζουμε τι θα προκύψει.

 Για τους Ισραηλινούς επιτελείς το Ιράκ παραμένει απειλή,status που δεν έχει αλλάξει παρά την Αμερικάνικη εισβολή το 2003 ενώ τονίζουν πως ο IRGC έχει διεισδύσει στη χώρα και παρεμβαίνει στις πολιτικές αποφάσεις.

 Ο Ισραηλινός παράγοντας στις ΗΠΑ δεν χρησιμοποίησε τα μέσα που διαθ΄πετει για να αποτρέψει την αγορά. προτίμησε την πώληση Αμερικανικών όπλων στο Ιράκ και την έμμεση επιρροή στο στρατό της χώρας.

 - Συγκρατημένες - Αντιδράσεις είχαν εκφραστεί και με την πώληση αμυντικού υλικού ύψους 60 δισ. $ στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή 
Μετά από τα 400 άρματα μάχης Abrams και τα 700 τεθωρακισμένα οχήματα. Η συζήτηση στις ΗΠΑ, περιελάμβανε και ελικόπτερα Black Hawk, που η Ελλάδα θέλει και οι ΗΠΑ μπορούν να παραχωρήσουν.  

@wiki
Η συζήτηση για τα Black Hawk δεν δημοσιοποιήθηκε από την ελληνική πλευρά η οποία δεν θέλει να προκληθεί θόρυβος γι΄ αυτό το θέμα, ώστε να μην υπάρξει τουρκική γκρίνια. Ωστόσο το κλίμα της συνάντησης προσδιορίζεται από μία φράση που είπε ο Πανέτα στον Αβραμόπουλο: Οι Ελληνικές ΕΔ θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας, αυτό δίνει ελπίδες ότι η υπόθεση των Black Hawk, μπορεί να έχει θετική κατάληξη.


Ο Πανέτα και το επιτελείο του εμφανίστηκαν θετικοί στην ελληνική πρόταση να παραχωρηθούν μετά από τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα και ελικόπτερα,αλλά βέβαια ακόμη υπάρχει δρόμος.


Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, τα 400 άρματα Abrams, τα οποία είχαν προσφέρει αρχικά οι ΗΠΑ, ήδη αυξάνονται σε 500. Σε αυτά προστίθενται 700 TOMΠ Μ113, σημαντικός αριθμός οχημάτων τύπου Hummer, ενώ το πρόγραμμα πρόκειται να επεκταθεί και να συμπεριλάβει ειδικού τύπου οχήματα για συγκεκριμένες αποστολές, αλλά και εναέρια μέσα, με τις πρώτες συνεννοήσεις να αφορούν ελικόπτερα Apache.

Πηγή

Η αποστροφή του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, Λίο Πανέτα, προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ''ζητήστε μας ό,τι σας χρειάζεται'', στη μεταξύ τους συνάντηση, την περασμένη Τρίτη, στην Ουάσιγκτον, άνοιξε σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να επωφεληθούν από το πρόγραμμα ανανέωσης εξοπλισμών των αμερικανικών Ε.Δ.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές,το πρόγραμμα πρόκειται να επεκταθεί και να συμπεριλάβει,εναέρια μέσα, με τις πρώτες συνεννοήσεις να αφορούν ελικόπτερα Απάτσι.

Πηγή