(C)Reuters


        Εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τη συντριβή μαχητικού F-18 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού σε κατοικημένη περιοχή της Βιρτζίνια το βράδυ της Παρασκευής.Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν εντοπιστεί, αλλά ακόμα δεν θεωρούνται αγνοούμενοι.






  


        Το F/A-18D της 106 Sqn συνετρίβη στην περιοχή Βιρτζίνια Μπιτς όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού, στην οποία προστίθεται πως το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από την αεροναυτική βάση Oceana και κατέπεσε λίγο μετά την απογείωση.





        Το πλήρωμα χρησιμοποίησε τα εκτοξευόμενα καθίσματα, μόλις το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη.Το αεροσκάφος έπεσε σε συγκρότημα διαμερισμάτων, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τουλάχιστον πέντε κτίρια, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πηγή




(C)ΓΕΕΘΑ

      Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, στην Νήσο Δοκό Ύδρας, η άσκηση ταχείας αντίδρασης ‘’Πυρπολητής 1/12’’ με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
              




      Η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και κατέδειξε για μία ακόμη φορά τις εξαιρετικές δυνατότητες των δυνάμεων άμεσης αντίδρασης, για την κυριαρχία της διακλαδικής δύναμης άμεσης αντίδρασης στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.




Πηγή 










(C)Νίκος Μήτσουρας@cityauto.gr
(C)Krzysztof Duda


















(C)Polish Air Force 32 Sqn


Δείτε επίσης :Συνεκπαίδευση Ισραήλ Πολωνίας Στην Ovda


        Στιγμιότυπα από τις πρώτες νυχτερινές βολές που πραγματοποιήθηκαν από κινούμενα επιθετικά ελικόπτερα AH – 64 DHA LONGBOW (APACHE) του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου. Εκτός από την βολή του πυραύλου, πραγματοποιήθηκαν βολές με ρουκέτες 2,76 χιλιοστών και βολές με το πυροβόλο των 30 χιλιοστών.












Πηγή 
@armyaviation.wordpress


Γίνεται εδώ και καιρό μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια.
Μια προσπάθεια δημιουργίας ενός Ιστορικού Λευκώματος Αεροπορίας Στρατού.

Δανειζόμαστε από το Αντί προλόγου… κάποιες σκέψεις της 1ης ΤΑΞΑΣ:

Το λεύκωμα που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί μια προσπάθεια για να μη σβήσουν μέσα στο χρόνο οι μνήμες όλων αυτών που προσπάθησαν για να προοδεύσει το αεροπορικό ιδεώδες στους κόλπους του Στρατού Ξηράς και πολύ περισσότερο, σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους πάνω στα χειριστήρια, αγωνιζόμενοι για το κοινό καλό, με την ελπίδα να μην τους ξεχάσουμε ποτέ.

Η συνέχεια στο armyaviationwordpress.

Δείγμα του λευκώματος μπορείτε να δείτε εδώ.
















(C) Φωτογραφιών  Armee De L Air


Δείτε επίσης  : Τίτλοι Τέλους Για Τους Τίγρεις Της 1/12