Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ακροβατικού σμήνους "Orlik", η Αθήνα θα αποτελέσει σταθμό της περιοδείας της ομάδας. Τα 8 PZL-130 της πολεμικής αεροπορίας της Πολωνίας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου όσοι παραβρεθούν στην "Αεροπορική Εβδομάδα Αθήνας".

To είδαμε στο www.modelclub.gr

(C) Presstv

Το Ιράν αποκάλυψε τη περασμένη Πέμπτη το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Ηamaseh, τo ΜΕΑ ( HALE και Stealth κατά τους Ιρανούς ) έφερε ρουκέτες κάτω από τις πτέρυγες και ηλεκτρονικό εξοπλισμό κάτω από την άτρακτο. 



Πηγή



Πέταξε στην υπηρεσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών  για 30 ένδοξα χρόνια, μετέφερε τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο,  Πρώτες Κυρίες και χιλιάδες άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

2011, Γαλλία Bourget : Αυτό το όμορφο DC-9 -32 , το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως Air Force Two αλλα και ως Air Force  One , είναι πλέον προς πώληση μαζι με πολλα ανταλλακτικα.

Σύμφωνα με την ( κυβερνητικη ) εταιρεία εκποιησης GSA Auctions: " Στα τριάντα χρόνια υπηρεσίας του, το αεροσκάϕος αυτο πέταξε τον αμερικανο Προεδρο , τον Αντιπρόεδρο, την  Πρώτη Κυρία, Υπουργούς ( εξωτερικων , Άμυνας, κ.ά.) , τον Αρχηγο του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ , Γερουσιαστές , βουλευτές των ΗΠΑ, 4αστερους στρατηγούς και ναυάρχους, αρχηγούς ξένων κρατών και άλλους ξένους αξιωματούχους. “

Πλέον μπορείτε να το αποκτήσετε με ένα κλίκ εδώ.

Ευχαριστούμε για το κείμενο τον Manoli



(C) Alenia

H Alenia παρέδωσε το πρώτο εκσυχρονισμένο Tornado ECR στην Ιταλική αεροπορία. Τα αεροσκάφη που υποβάλλονται σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέση ζωής (MLU) αποκτούν νέο συστημά επικοινωνιών, IFF, σύστημα ζεύξης δεδομένων ( πιθανότατα Link-16 ), βελτιωμένο man machine interface για τη μείωση φόρτου εργασίας του ΧΟΣ και του χειριστή, υποδομή για τη χρήση διοπτρών νυχτερινής όρασης. Παράλληλα τα αεροσκάφη αποκτούν εξελιγμένες ικανότητες ηλεκτρονικής αναγνώρισης και κρούσης με την ολοκλήρωση των AGM-88E HARM και JDAM.

Πηγή




Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρία του MRH90. Το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει κατά τρία έτη καθώς έχει παρουσιαστεί σειρά τεχνικών ζητημάτων.

@


Βάση συμφωνίας που υπεγράφη εχθές ( 09.05.13 ) επαναπροσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων, ενώ διευθετήθηκε μια σειρά διαφωνιών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου το MHR90 θα γίνει "οικονομικά προσιτό" για τις Αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις. Τέλος στο στόλο των 46 MRH90 θα προστεθεί ένα επιπλέον, το οποίο θα παραχωρηθεί από την κατασκευάστρια εταιρία δωρεάν ( πιθανότατα κάποιο από τις παραγγελίες που ακυρώθηκαν 1,2,3 ;) . Το 47ο ελικόπτερο θα μεταφερθεί στο κέντρο τεχνικής εκπαίδευσης στο Oakey του Queensland και θα χρησιμοποιείται κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς . 

Το νέο μας Quiz από την Πάτρα σήμερα. Για όσους γνωρίζουν το αεροπλάνο απαντήσεις μέχρι Δευτέρα πρωί στο Blog....

Η Ρωσία γιόρτασε με μια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας την 68η επέτειο της νίκης επί του ναζιστικού καθεστώτος.




Η αεροπορική παρέλαση ξεκινά στο 0:51:00


Με το γνωστό τρόπο... το Πεκίνο διέρρευσε φωτογραφίες από τις δοκιμές τροχοδρόμησης του UCAV ''Li Jian''. (Via Alert5)
Trailer από την αναμενόμενη ταινία ...







Tο τελευταίο επετειακό Phantom της Luftwaffe.

(C) Getty Images

(C) markus altmann

(C) Benjamin Scheffler

(C) Jens Wiemann

Οι κανόνες είναι απλοί, βλέπουμε και σχολιάζουμε! Τα σχόλια θα είναι ανοικτά.Screenshot από εδώ.



(C) taiwan air power

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού άμυνας της Ταΐβάν, τo 2019 αναμένεται να αποσυρθούν τα τελευταία Freedom FighterΗ αεροπορία της Ταΐβάν ενέταξε τον τύπο σε υπηρεσία το 1974 και για αρκετά χρόνια αποτελούσε τη ραχοκοκκαλιά της ROCAF. Σήμερα από τα αρχικά 66 αεροσκάφη πετούν 32 σε ρόλο LIFT  και "Aggressor".


Τρεις πιθανές σχεδιαστικές διαμορφώσεις του Τουρκικού εθνικού μαχητικού T/F-X παρουσιάσθηκαν στην έκθεση IDEF-13. Με δεδομένη τη συνδρομή της SAAB, η επιρροή από το GFF/FS 2020 είναι εμφανής.

@
@
@ 
@



Γερμανία και Πακιστάν βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά 40 Bo-105. Tα ελικόπτερα που βρίσκονται σε υπηρεσία με το Γερμανικό στρατό, χρησιμοποιούνται κατά αρμάτων - ρόλο που πλέον έχουν αναλάβει τα Tiger - .Τα ''Βο'' έχουν τη δυνατότητα να φέρουν έως και έξι πυραύλους HOT και σε περίπτωση που πωληθούν στο Πακιστάν, η υποδομή μεταφοράς όπλων θα αφαιρεθεί.

Πηγή




Με ασφάλεια ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας 6 Μαΐου η αερομεταφορά βρέφους, ηλικίας μόλις 15 μηνών, από τη Θεσσαλονίκη στη Ρώμη, όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.
@ HAF.gr
Την αερομεταφορά πραγματοποίησε το αεροσκάφος Gulfstreem V της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέβη στο αεροδρόμιο Μακεδονία, απ' όπου παρέλαβε το αγοράκι και το μετέφερε στη Ρώμη.
 Το 1993 η Ουγγαρία παρέλαβε 28 Mig-29 από τη Ρωσία για την αποπληρωμή χρέους... Σήμερα τα αεροσκάφη έχουν αντικατασταθεί από Gripen.


Μέσω ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού το υπουργείο άμυνας της Ουγγαρίας θα προχωρήσει στην εκποίηση 24 παροπλισμένων Mig-29 ( 18 Mig-29B και 6 Mig-29UB ) και 21 επιπλέον κινητήρων RD-33. Από την πώληση το Ουγγρικό δημόσιο αναμένεται να εισπράξει περίπου 400 εκατ. $.

Πηγή
Η Νιγηρία συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών στο Μάλι, με τέσσερα Alpha Jet @ Asian Defence

Αεροσκάφος Alpha Jet της αεροπορίας της Νιγηρίας συνετρίβη τη περασμένη Δευτέρα στο Μάλι ενώ διενεργούσε αναγνωριστική πτήση. Νεκροί είναι οι δύο χειριστές. 


Ο Ανθυποσμηναγός Ayuba Joab Layelmenson, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε αποφοιτήσει από την Σχολή Ικάρων ( Δεκέλεια ) το 2011.

Πηγή
Μικρή παύση... επιστρέφουμε την Τετάρτη.