Αναγκαστική διακοπή για το υπόλοιπο του καλοκαιριού,οι αναρτήσεις θα αραιώσουν,το blog θα επανέλθει στους γνωστούς ρυθμούς του , τον προσεχή Οκτώβριο.
(C)ADLA
Το επίσημο περιοδικό της Γαλλικής αεροπορίας,μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν απότο παρακάτω σύνδεσμο.


Διπλή αιφνιδιαστική άσκηση κατάληψης πολεμικών πλοίων πραγματοποιήθηκε από τις 8 το πρωί ως τις 12 σήμερα το μεσημέρι από βατραχανθρώπους του πολεμικού ναυτικού, στον Αργοσαρωνικό. 

Η εντολή δόθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο στις 7:45 και προέβλεπε αρχικά την κατάληψη μιας πυραυλακάτου βορείως της Υδρας.

Οι βατραχάνθρωποι, που ανήκουν στη δύναμη ταχείας αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδίασαν την επιχείρηση και ξεκίνησαν από τη βάση τους στην Αμφιάλη.

Μετά την επιτυχή κατάληψη της πυραυλακάτου στις 10:30πμ  ο αρχηγός έδωσε νέα εντολή να καταληφθεί από τις ίδιες δυνάμεις μία φρεγάτα που εκινείτο στην περιοχή.

Σκοπός της άσκησης ήταν να ελεγχθούν οι χρόνοι αντίδρασης της δύναμης ταχείας αντίδρασης ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι ήταν κατά το ήμισυ μικρότεροι του προβλεπομένου. 


(C)H.N.


Πηγή 


Απόλυτα επιτυχής άσκηση καταλήψεως πλοίων χθες απο Δυν. Άμεσου Επεμβάσεως.Ελαχιστοποιημένοι χρόνοι αντιδράσεως.Συγχαρητήρια άλλη μια φορά

Οι ασκήσεις ετοιμότητος που γίνονται το τελευταίο διάστημα δεν σημαίνουν κίνδυνο ή αναμονή κρίσεως ή επεισοδίων ή καταστάσεων τύπου Ιμια. 

Πρόκειται για εγκεκριμένη συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα των Διακλαδικών Δυνάμεων Αμέσου Επεμβάσεως. Τα σενάρια είναι πάντα πρωτότυπα. 

Αν οι ΕΔ θέλουν να παρέχουν επιλογές στην πολιτική ηγεσία για οτιδήποτε προκύψει πρέπει να έχουν δοκιμάσει τις δυνατότητες τους.Αυτό κάνουμε 

@twitter Μιχάλης Κωσταράκος



 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Sukhoi ξεκίνησαν οι δοκιμές με ραντάρ AESA.To ραντάρ της Tikhomirov φόρεσε το T-50-3 και κατά τις δοκιμές απέδωσε κατά τα αναμενόμενα.Επίσης ανακοινώθηκε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα πετάξει και τέταρτο πρωτότυπο.

Πηγές
@MilaviaPress
Το οκτασέλιδο άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Η Νορβηγία απειλεί την NH Industries ότι θα προβεί στην ακύρωση της παραγγελίας της για τα ελικόπτερα τύπου NH90, λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοσή τους.

Η σκανδιναβική χώρα έχει παραγγείλλει οχτώ ελικόπτερα NH90 διαμόρφωσης SAR για την ακτοφυλακή,από αυτά έχει παραλάβει μόνο ένα,ενώ οι παραδώσεις θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί έξι χρόνια νωρίτερα.

Τα NH90 τα προορίζει για να αποσύρει τα AgustaWestland Lynx τα οποία ξεκίνησαν να αποσύρονται το 2005.Ηδη εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις, ανακοινώνοντας με δεικτική φρασεολογία "εάν ο κατασκευαστής δεν μπορεί να παραδώσει τα ελικόπτερα, τότε κι εμείς σκεφτόμαστε να ακυρώσουμε την παραγγελία". 

@http://www.abc.es

 Λόγω περικοπών στο προυπολογισμό της άμυνας, Πορτογαλία και Ισπανία έχουν μειώσει τα τα υπό παραλαβή ΝΗ90.










Ομάδα με ένοπλους που επέβαινε σε αιγυπτιακό θωρακισμένο όχημα κατάφερε να εισχωρήσει απόψε στο ισραηλινό έδαφος κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο Κερέμ Σαλόμ στο νότιο Ισραήλ, πριν εξουδετερωθεί από το στρατό και την αεροπορία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το όχημα καταστράφηκε με τη συνδρομή του στρατού και της πολεμικής αεροπορίας. Το ισραηλινό ραδιόφωνο διευκρίνισε ότι ένα ισραηλινό ελικόπτερο πραγματοποίησε επίθεση και ότι τρεις που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν.


Πηγή


Ο Αρχηγός της Ινδικής Αεροπορίας, Πτέραρχος Ν.Α.Κ. Μπράουν, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του στις εγκαταστάσεις όπου αναβαθμίζονται τα μαχητικά Su-30, δήλωσε ότι  εντοπίσθηκε ελάττωμα στα αεροσκάφη.Συγκεκριμένα ανέφερε πως το πρόβλημα εντοπίζεται στο fly by wire, και οφείλεται σε σχεδιαστικό σφάλμα,ωστόσο διευκρίνισε ότι δε τίθεται ζήτημα καλής πλοϊμότητας.

Πηγή


Το περασμένο Δεκέμβριο η Ινδική π.α. έχασε το τρίτο Su-30,από τις αρχικές ενδείξεις το ατύχημα προκάλεσε πιθανή αστοχία του FBW.



@



Με επιτυχία προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Αρη το ρομποτικό όχημα Curiosity το οποίο εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στις 26 Νοεμβρίου 2011.Η διάρκειας επτά λεπτών διαδικασία, αποτελεί την δυσκολότερη προσεδάφιση μη επανδρωμένου διαστημικού οχήματος στον Κόκκινο Πλανήτη.
Το ρομποτικό όχημα Curiosity έστελε το πρώτο του σήμα όταν εισήλθε στην ατμόσφαιρα του Άρη.





(C)NASA