Με Cirit θα εξοπλισθούν τα Ιρακινά EC 635

aviationlive | 12/12/2011 02:15:00 π.μ. | 0 σχόλια

H Eurocopter θα πιστοποιήσει Τουρκικά οπλικά συστήματα στα ελικόπτερα της.
 
Στέλεχος της Eurocopter Τόμας Χάιν ανακοίνωσε πως η εταιρία θα χρησιμοποιήσει στο ελικόπτερο EC-635 το σύστημα απεικόνισης της ASELSAN και στο σύστημα ρουκετών το “Cirit” της εταιρίας Roketsan. Ο Χάιν ανέφερε πως είναι ανοιχτός σε νέες συνεργασίες στην Τουρκία, ενώ προσπαθεί να αποσπάσει και μερίδιο από τον διαγωνισμό των 15 ελικόπτερων που προκήρυξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Ο Χάιν που είναι αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού τομέα πωλήσεων της Eurocopter, ανέφερε ότι βρίσκεται για καιρό στην Τουρκία και ότι επιθυμεί να κάνει ένα νέο βήμα στις σχέσεις μαζί της. Ο Χάιν ανέφερε πως κινούμενος προς αυτή την κατεύθυνση, θέλει αντί να δώσει τα έτοιμα προϊόντα, να επιδιώξει λύσεις οι οποίες θα προκύψουν σε συνεργασία με την τουρκική βιομηχανία, και ανακοίνωσε ως εξής την συνεργασία με την Τουρκία :
¨Συνάψαμε σημαντικές συμφωνίες με τις εταιρίες Aselsan και Roketsan. Στην βάση αυτών των συμφωνιών υπάρχουν τρεις λόγοι. Στα προϊόντα τους δεν απαιτείται αμερικανική άδεια εξαγωγής, η ποιότητα τους είναι υψηλή και η τιμή τους χαμηλή. Εάν ο αγοραστής θελήσει κάποιο άλλο προϊόν τοποθετείται έναντι χρημάτων άλλο, αλλά στην στάνταρ έκδοση θα υπάρχει το σύστημα θερμικής απεικόνισης της ASELSAN.

Στο ελικόπτερο θα πιστοποιηθεί η Cirit¨ (ακόντιο). Οι ρουκέτες Cirit κατευθύνονται με λέιζερ και έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στις εξαγωγές.Επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα παρόμοια προϊόντα από την Τουρκία. Για αυτό συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας. Εάν υπάρξει επαρκής στόλος θα τεθεί το θέμα ίδρυσης κέντρου εκπαίδευσης στην Τουρκία. Αυτό δεν το βλέπουμε αρνητικά, αλλά κατά την γνώμη μας πιο σημαντικό είναι τα λίγα στον κόσμο κέντρα συντήρησης. Για αυτό το θέμα αρχίσαμε συνομιλίες με μια εταιρία. Τις δοκιμές βολής κάποιων οπλικών συστημάτων που είναι εγκατεστημένα στα ελικόπτερα τις κάνουμε στην Νότια Αφρική. Αυτές τις δοκιμές θέλουμε να τις κάνουμε στην Τουρκία

Category: ,

0 σχόλια