Οριστικοποιήθηκαν Οι Αλλαγές Που Αφορούν Τα Ιπτάμενα Μέσα Της 352 Μοίρα Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων

aviationlive | 8/27/2012 07:59:00 μ.μ. | 3 σχόλια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ,μετά από σχετικές οδηγίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποφασίστηκε η πώληση του ενός από τα τρία VIP αεροσκάφη και η διάθεση των άλλων δύο για τις εκπαιδευτικές και άλλες ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως η αεροδιακομιδή ασθενών.

Ειδικότερα,αλλάζει το ισχύον καθεστώς για τα τρία VIP αεροσκάφη που διατίθενται προς χρήση, ως εξής:

1) Το EMB-135LR θα καλύπτει ανάγκες της Π.Α. ( αν και δεν διευκρινίζεται πιθανότατα θα ενταχθεί στη δύναμη της 380 ΑΣΕΠΕ ) και θα χρησιμοποιείται τόσο για την εκπαίδευση των χειριστών των ιπτάμενων ραντάρ, όσο και για την αεροκομιδή ασθενών, μοσχευμάτων κλπ., έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των στρατιωτικών μεταγωγικών και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

EMB-135LR



2) Το EMB-135BJ LEGACY θα πωληθεί και το προϊόν της πώλησης θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη άλλων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

EMB-135BJ LEGACY @haf.gr


3) Το Gulfstream V θα παραμείνει στην διάθεση της κυβέρνησης, αλλά θα καλύπτει και αυτό ανάγκες της Π.Α. με σκοπό την αποφυγή καταπόνησης των στρατιωτικών μεταγωγικών και τη μείωση του σχετικού κόστους.

Gulfstream V @haf.gr



Category: ,

3 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Δεν θα ξεχασω ποτε το Gulfstream στην Αλεξανδρουπολη να περιμενει κουστωδια υπουργων, (με πρωτη και καλυτερη αυτη που κανει διακοπες στο Παρισι τωρα) για πανω απο μιση ωρα, με αναμενες μηχανες, ετοιμο για απογειωση και οι κυριοι και κυριες να συνομιλουν με τοπικους αρχοντες......

  2. Είχαμε και τον πρώην Υπ.Εξ. τον κύριο Δρούτσα που για να πάει στο Ελ.Βενιζέλος έπαιρνε το Embraer από την Ελευσίνα και όταν επέστρεφε από το ταξίδι του το embraer ήταν πάλι εκεί για να τον μεταφέρει από τα Σπάτα στην Ελευσίνα.

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=50021&catid=3

  3. Ανώνυμος says:

    Παρεξηγηση παιδια, ο ''κυριος'' δρουτσας εκανε με αεροπλανο το Ελευσινα - Σπατα για να αποφυγει το κρατος τα διοδια της Αττικης Οδου!
    Αληθεια, ποσο γρηγοροτερα να το εκανε, με ολες τις διαδικασιες απο/επιβιβασης 2 αεροδρομιων?
    Manolis