Project Bloodhound

aviationlive | 10/03/2012 08:17:00 μ.μ. | 0 σχόλια

  H ομάδα του project Bloodhound φιλοδοξεί να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ επίγειας ταχύτητας,φτάνοντας τα 1700 χλμ./ώρα (1,4 mach).Το μήκους 13,4 μέτρων όχημα,έχει πάρει το όνομά του από την ομώνυμη ράτσα ιχνηλατών σκύλων,και πρόκειται για  ένα πειραματικό υβρίδιο πυραύλου και τετράτροχου. 
Ο Πτέραρχος Andy Green με το Bloodhound στο βάθος(C)Mirror
 Είναι εξοπλισμένο με τρεις κινητήρες,έναν συμβατικό των 800 ίππων,ένα EJ200 και έναν πύραυλοκινητήρα ξηρού καυσίμου,οι οποίοι παράγουν ώση 27.500 λιβρών και συνολική ιπποδύναμη 80.000 ίππων,περίπου όση συνολικά 95 μονοθέσιων της F1.
  
Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να "πετάξει" το Bloodhound είναι ο 50χρονος Πτέραρχος Andy Green, πρώην Φαντομάς (τι άλλο;) και χειριστής Tornado της RAF,ο οποίος πριν 15 χρόνια με το ThrustSSC έσπασε το φράγμα του ήχου αγγίζοντας τα 1200χλμ./ώρα. 



 


 Ο ίδιος λέει : "Στόχος μας δεν είναι απλά μια νέα επίδοση, αλλά να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά"."Όλη η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε υπάρχει ήδη και είναι προσβάσιμη σε όλους,κάθε λεπτομέρεια,από τη σύλληψη του σχεδίου, μέχρι τα τελικά βήματα της υλοποίησής του, καθώς όλες οι δοκιμές θα μεταδοθούν μέσω Διαδικτύου".

  Κατασκευασμένο από κράμα ανθρακονημάτων και τιτανίου, διαθέτει σύστημα αντίστοιχό του Fly By Wire για τον έλεγχο της "πτήσης",το Bloodhound μπορεί να αντέξει πιέσεις που 12 τόνων ανά τετραγωνικό μέτρο.Το υπερηχητικό αυτοκίνητο θα διανύει 469 μέτρα το δευτερόλεπτο,θα είναι ταχύτερο από σφαίρα Magnum 357 και ο χειριστής θα φορά στολή anti-g .

(C)Dailymail
  Αν οι δοκιμές κυλήσουν ομαλά,το καλοκαίρι του 2013 και μέχρι τις αρχές του 2014 ο Πτέραρχος θα πραγματοποιήσει "την υπερηχητική πτήση επί εδάφους" στην έρημο της Νοτίου Αφρικής.
Πηγή

Category:

0 σχόλια