Η ΤΗΚ Μήνυσε Δημοσιογράφους

aviationlive | 5/18/2013 01:00:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Η Τουρκική αεροπορία μήνυσε τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Taraf και τον δημοσιογράφο Mehmet Baransu για συκοφαντική δυσφήμιση της THK και του προσωπικού της. Αφορμή για την μήνυση στάθηκε άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα το περασμένο μήνα με τίτλο "5 δισ. $ έγιναν καπνός" ( Beş milyar dolar “hava”ya uçtu ). 

Μέρος του επίμαχου άρθρου της Taraf αναρτήθηκε στο blog με τίτλο Οικονομικό Σκάνδαλο Στη Διοήκηση Λογιστικής Υποστήριξης Της THK. Σύμφωνα με το άρθρο ο επικεφαλής της Hava Lojistik Komutanligi, Mehmet Savner ( αριστερά στη φωτογραφία ) είχε συστήσει ομάδα για να "μπαλώσει" την οικονομική τρύπα.

Η μήνυση εστάλη ( 23 μέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου ) στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα Άγκυρας για λογαριασμό του Πτέραρχου Mehmet Erten. Οι δύο δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 1-4 ετών για δυσφήμηση δια του τύπου βάση του άρθρου 267 και 1-3 ετών για την κατοχή διαβαθμισμένων πληροφοριών βάση του άρθρου 334 του Τουρκικού ποινικού κώδικα.
 
Ο δημοσιογράφος σχολιάζοντας τον Τούρκο Α/ΓΕΑ, αναρωτήθηκε αν ήταν νηφάλιος ή μεθυσμένος όταν τον μήνυσε...

Σημείωση : "φήμες" από την απέναντι όχθη θέλουν τον Πτέραρχο Erten να έχει στενή σχέση με το αλκοόλ και τα αντικαταθλιπτικά.




Category:

0 σχόλια