5 Ατρακτίδια Sniper Για Την Ιορδανία

aviationlive | 6/08/2013 12:14:00 μ.μ. | 11 σχόλια




Συμβόλαιο ύψους 16,5 εκατ. $ αποδόθηκε στη Lockheed Martin για την προμήθεια  5 ατρακτίδιων Sniper, 5 καταγραφέων ψηφιακών δεδομέων, 5 CMDL - για τη μετάδοση βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε σταθμό εδάφους - και υλικοτεχνική υποστήριξη.



Πηγή

Category: ,

11 σχόλια

  1. Philip says:

    Με την κρίση που επικρατεί εκεί φαντάζομαι θα κάνουν καλές δουλειές οι μεγάλες εταιρίες!
    Εμείς από όσο θυμάμαι δεν έχουμε τέτοια ατρακτίδια ενώ οι Τούρκοι τα παράγγειλαν τώρα μετά το φιάσκο των ισραηλινών ατρακτιδίων. Μωρέ μπράβο οι Ιορδανοί...

  2. Ανώνυμος says:

    @Philip
    Δεν έκαναν δα κάποιο επικό κατόρθωμα. 5 ατρακτίδια αγόρασαν οι άνθρωποι....
    Γιάννης

  3. Philip says:

    @Γιάννης
    Χωρίς θέμα υπερβολής μας έβαλαν τα γυαλιά! Ολιγωρούμε για μικρής φαινομενικά σημασίας πράγματα που μπορούν να δώσουν το πλεονέκτημα. Νομίζω είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναβάθμιση των F16 Block 30!. Και σε επίπεδο δυνατοτήτων τα Sniper είναι πολύ μπροστά σε σχέση με το Lantirn, αποτι έχω διαβάσει τουλάχιστον.

  4. Ανώνυμος says:

    Έχουμε αγοράσει 170 καινούργια F-16 ενώ αυτοί έχουν αγοράσει μία 60αριά μεταχειρισμένα, έχουμε αγοράσει 45 καινούργια Μ-2000, έχουμε Πάτριοτ, Απάτσι, ιπτάμενα ραντάρ, κ.α Έχουμε και ατρακτίδια (Lantirn, Litening, DB-110) αν και δεν είναι πολλά, κανονικά πρέπει να αγοραστούν πολλά περισσότερα.
    Για 60 F-16 αγόρασαν 5 ατρακτίδια. Δεν καταλαβαίνω γιατί αξίζουν το μπράβο.
    Γιάννης 1

  5. Manolis says:

    Οταν λεμε "έχουν αγοράσει μία 60αριά μεταχειρισμένα", μιλαμε για εκσυγχρονισμενα μεν MLU, αλλα κατα τα αλλα F-16A 30 χρονων ηδη!

  6. Philip says:

    Γιαννης το βλέπεις λανθασμένα. Ηδη προσπάθησα να εξηγήσω ότι χάνουμε ευκαιρίες. Πως αλλιώς να το πω; Μια ΠΑ όπως η δική μας με τον εξοπλισμό που έχει όφειλε να προμηθευτεί Sniper. Να μην βάλω στην συζήτηση και τα όπλα που έχουμε διαθέσιμα για τα F16 και δεν τα έχουν οι Ιορδανοί. Δεν είναι θέμα μπράβο αλλά μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και εμείς πριν απο αυτούς.

  7. Ανώνυμος says:

    Αν για τα 170 F-16 μας δεν είχαμε αγοράσει καθόλου ατρακτίδια να καταλάβω αυτό που γράφεις. Βλέπω ότι οι ιορδανοί δεν έκαναν κάτι σπουδαίο. Για 60 α/φη τους αγόρασαν 5 ατρακτίδια.... Θα τους παραδεχόμουν αν π.χ αποφάσιζαν τον εκσυγχρονισμό των F-16 τους με ραντάρ AESA. Ή κάποιο όπλο αέρος-εδάφους μεγάλης εμβέλειας. Bέβαια αυτά στην πράξη είναι δύσκολο να τα κάνουν ακόμη και αν βρουν τα λεφτά. Δεν θα αφήσει το Ισραήλ.....
    Γιάννης

  8. Ο Philip μαλλον εννοεί ότι πήραμε "αεροσκάφη χωρίς οπλα".

  9. Manolis says:

    H εκφραση οτι πήραμε "αεροσκάφη χωρίς οπλα" ειναι το λιγοτερο ανακριβης. Το οτι μπορουσε να ειχε γινει κατι λιγο καλυτερο ισως ισχυει. Οχι ομως οτι εχουμε αοπλα α/φη μην τρελαθουμε , μην το ξαναπει κανεις. Και εν πασει περιπτωσει, 5 σκετα σκοπευτικα ατρακτιδια Sniper πηρανε (οπως θα παρουμε και εμεις) , ουτε καν ολοκληρωμενα LANTIRN!!!
    ΥΓ. Ισχυει για τα Τ-37, το ποστ ομως μιλουσε για μαχητικα. Τα F-1 μας τι να τα κανανε ολα μονοθεσια?

  10. Γιάυτό και βρίσκεται σε εισαγωγικά ;)

  11. Philip says:

    Πολύ συζήτηση για το τίποτα κάνουμε.
    Πρώτον @Γιάννης. Δεν είπα οτι κανανε κανενα κατορθωμα. Αλλά κάποια πράγματα η πολύ πιο πλήρης και αξιόμαχη ΠΑ θα μπορούσε να τα είχε.
    Λέω λοιπόν πως η ΠΑ θα μπορούσε με όλα αυτα τα θετικά που αναφέρει ο Μανώλης να είχαμε προμηθευτεί και εμείς ατρακτίδια Sniper οχι γιατι ειναι απαραίτητα αλλά για να έχουμε ένα ακομα + στο οπλοστάσιο μας. Είμαι σίγουρος πως θα τα αξιοποιούσαμε όπως πρέπει και ας είχαμε μόνο 5. θυμηθείτε την προμήθεια των ατρακτιδίων στα Α7 και πόσο ανέβασαν τις επιχερισιακές τους δυνατότητες.
    Το να τα έχουν οι Ιορδανοί που δεν έχουν και "καλά" όπλα και όχι εμείς που θα τα αξιοποιούσαμε καλύτερα σίγουρα δεν ακούγετε καλά.
    Δώσαμε μεγάλη προέκταση στο θέμα...
    Θα μου πείτε εδώ τα Leo2 δεν είχαν τόσο καιρό τα κατάλληλα πυρομαχικά και εγώ κάθομαι και κλαίγομαι που δεν πήραμε μαζί με τα τελευταία F16 και Sniper ατρακτίδια...;