Το Μουσείο Της ΠΑ Ανοίγει Για Το Κοινό

aviationlive | 2/21/2014 06:14:00 μ.μ. | 10 σχόλια

Ένα αίτημα ετών γίνεται πραγματικότητα... σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσηστο site της ΠΑ, από το Σάββατο 22 Φεβρουάριου 2014, το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι πλέον επισκέψιμο για το κοινό κάθε Σαββάτο και Κυριακή, πλην επίσημων αργιών.

DSC01912
Μέρος της συλλογής του μουσείου μπορείτε να δείτε εδώ.

Category: ,

10 σχόλια

  1. gvla says:

    Πάρα πολύ καλή κίνηση απ'ο πλευράς ΠΑ. Και ένα χώρο που να πουλά βιβλία και αναμνηστικά χρειάζεται...

  2. Ανώνυμος says:

    To αεροπλανο απο εξω δειχνει σε καλη κατασταση(εκτος τα λαστχα) ,αλλα η ραβδος ελξης στην μπροστινη ροδα ειναι απαραδεκτη,την εχει φαει η σκουρια,μικρες λεπτομερειες που χτυπανε ασχημα στο ματι.

  3. Manolis says:

    Συμφωνω και με τους 2 προλαλησαντες. Oσον αφορα ομως στο Νορατλας, εστιαζω στο πλαινο παραθυρο του κοκπιτ: δεν ειναι το συνηθες ενιαιο ανακλινομενο , αλλα διαιρεμενο και συρταρωτο. Αυτο γιατι το συκεκριμενο αεροπλανο ειναι ενα απο τα 5 πρωτοτυπα Ν2501 , το οποιο αν δεν απατωμαι ειχε μετατραπει σε πρωτοτυπα Ν2503 και Ν2508! Επειτα πουληθηκε στη Γερμανικη ΠΑ και μετατραπηκε σε Ν2501D.

  4. Manolis says:

    Και ενα ιστορικο βιντεο για το "αρχειο¨: Εκτοξευση AGM - 12 BULLPUP-A απο F-104
    http://www.youtube.com/watch?v=d0rTmrHUEzI

  5. Ανώνυμος says:

    Manolis έσκισες......Το μουσείο στερείται αναμνηστικών, πράγμα που έχουμε διαπιστώσει άπαντες, που το επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο. Βέβαια στην Τανάγρα γινόταν του αναμνηστικού......observer

  6. Ανώνυμος says:

    Μανωλη,η αφεντια μου στα χειριστηρια του Νορατλας που ειχαμε στο Σεδες,δεν μπορεις να πεις,τις μανετες τις κραταω με στυλ.

    http://i1172.photobucket.com/albums/r572/AHZ6647/NORATLAS_zps41949fc7.jpg

  7. gvla says:

    Πρώτη μέρα και λίγοι φίλοι της ΠΑ πέρασαν την πύλη για επίσκεψη στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου.....

  8. Manolis says:

    Γιαννη , λατρευω το στυλ σου. Στη φωτο σου φαινεται καθαρα το τυπικο για Νορατλας παραγωγης ανακλινομενο πλαινο παραθυρο. Εμεις ειχαμε μια ολοκληρη ατρακτο Νορατλας για εκπαιδευση εξοδου απο το αεροσκαφος και ετσι ειχαμε απο σποντα μια σχετικη εξοικοιωση στον τυπο.
    Observer ειναι οντως περιεργο το να μην εχει ενα καταστημα με αναμνηστικα στο ΜΠΑ, ελπιζω να το κανουν τωρα. Ομως το κυριως προβλημα ειναι οτι ειναι περιορισμενος ο στεγασμενος χωρος (ακομα και το ιδιο το υποστεγο ειναι μουσειακο εκθεμα απο μονο του) και πολλα αξιολογα εκθεματα ειναι στο ελεος των καιρικων συνθηκων. περιλαμβανομενων των F-104 "Τιγρης" και "Ολυμπος"...

  9. gvla says:

    O Ολυμπος λείπει από την συλλογή πρέπει να έχει πάει για ανανέωση στο υπόστεγο επισκευών.

  10. Manolis says:

    Εαν αυριο ειναι ακομα οι S-300 στο Τατοι, μηπως ειναι μια καλη ευκαιρια για επισκεψη? Λετε να ειναι σε κοινη θεα?
    http://defenceline.gr/index.php/enoples-dynameis/polemikh-aeroporia/item/1255-parelasi