Έτος Αεροπορικής Ισχύος Tο 2014 Για Την ΠΑ

aviationlive | 2/08/2014 11:50:00 π.μ. | 10 σχόλια

"Έτος Αεροπορικής Ισχύος" είναι το 2014 για την Πολεμική Αεροπορία, όπως αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, καθώς Ιδιαίτερα, στην περίπτωση της Χώρας μας, που έχει υιοθετήσει τη στρατηγική της αποτροπής, είναι ανάγκη να διατηρούμε μια ισχυρή αεροπορική δύναμη που θα προβάλλεται με επάρκεια και αξιοπιστία, για να υπηρετεί αποτελεσματικά την εθνική μας αποστολή», όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην εισαγωγική του ομιλία στη διάρκεια του «2ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος», οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.



Σύμφωνα με τον Αρχηγό ΓΕΑ, το 2014, ως "Έτος Αεροπορικής Ισχύος" για την ΠΑ περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

* Την άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ" με διευρυμένη συμμετοχή, και διάρκεια, καθώς επίσης αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και απαιτήσεις σχεδίασης.

* Την άσκηση "ΚΡΑΝΕΑ", με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων προσβολής στόχων, με τα σύγχρονα όπλα που διαθέτουμε στο οπλοστάσιο μας.

* Άσκηση βολών αέρος-αέρος όλων των όπλων του είδους, παλαιών και νέων.

* Συνέχιση των διεθνών συνεργασιών με ξένες Πολεμικές Αεροπορίες, ξεκινώντας τον επόμενο μήνα με 12 αεροσκάφη F-15 της USAFE.

* Και βέβαια το παρόν Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το ΚΕΑΤ, που στοχεύει μέσα από τις παρουσιάσεις, τις αναλύσεις και το διάλογο που θα ακολουθήσει, να τεθεί ο προβληματισμός ή να δοθούν απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα, αναφορικά με τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας και ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) υπό την αιγίδα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και σκοπός του ήταν ο προβληματισμός, η ανταλλαγή απόψεων καθώς και η άντληση - εκμετάλλευση καινοτόμων ιδεών και λύσεων, που μέσα στο σημερινό στρατηγικό και οικονομικό περιβάλλον θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την επιχειρησιακή ικανότητα – ετοιμότητα της ΠΑ.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκτός του Α/ΓΕΑ, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης και ο Διοικητής του ΚΕΑΤ, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Σταθιάς, ενώ ομιλητές ήταν πανεπιστημιακοί και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το συνέδριο παρακολούθησαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, o Διευθυντής της Διεύθυνσης Αεροπορίας Στρατού, Υποστράτηγος Βασίλειος Δήμος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ανώτατοι αξιωματικοί και προσωπικό των ΕΔ, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ, καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί της ΠΑ.

Πηγή


Category: ,

10 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Θα δούμε βολές AIM-2000, MICA και AIM-120 ?

    ~SuperViper

  2. Ανώνυμος says:

    Μια ανοιχτή στο κοινό άσκηση θα ήταν ευχής έργο για τους planespotter, αλλά και μεγάλη προβολή για την ΠΑ.....

  3. "Κρανέα 09" ακόμη την περιμένουμε.

  4. Manolis says:

    Λες να'χει μεινει στις αποθηκες καμμια "Σαρισα"?

  5. gvla says:

    Θα έρχονταν με λεωφορεία όπως στην Ελευσίνα στην Γιορτή της ΠΑ πέρυσι με τον ταξιδιωτικό πράκτορα Ian Allan...

  6. Ανώνυμος says:

    Μην σας φανεί παράξενο αλλά έχουν μείνει δύο ‘‘Σάρισα‘‘ MAU-157 κατασκευής ΕΑΒ στην 117ΠΜ.

  7. Manolis says:

    Kαμμια φωτογραφια τους ανωνυμε φιλε?

  8. Thanasis says:

    Και τι τις κρατάνε για ενθύμιο ως το πρώτο και τελευταίο τεχνολογικό όπλο που έβγαλε η Ελλάδα;

  9. 8 Φεβρουαρίου 2014 - 2:43 μ.μ. Μιας και η πρόταση σου παίζει στο e-amyna. Ποια spotters day ονειρεύεστε;

    Πριν λίγους μήνες γιόρτασε η μοίρα των τελευταιων Κουρσάρων και η ΠΑ ανέβασε τις χειραψίες και τα παλαμάκια http://www.haf.gr/el/news.asp?id=8138 να μην πούμε για την 348 ΜΤΑ http://www.haf.gr/el/news.asp?id=8054 που την τίμησαν αεροσκάφη από την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και δεν ανέβηκε ούτε μισή φωτογραφία από τις διεθνείς συμμετοχές... Δεν είναι για εμάς αυτά.

  10. Ανώνυμος says:

    Έγιναν.ανοιχτές κάποιες εκδηλώσεις να είμαστε δίκαιοι. Κάποιες προβλήθηκαν περισσότερο...