Spotters Day Στο Ικόνιο

aviationlive | 7/13/2014 05:37:00 μ.μ. | 7 σχόλια


Για άλλη μια χρονιά η Τουρκική Αεροπορία πιστή στο ραντεβού της... φιλοξένησε περίπου 200 φωτογράφους, δημοσιογράφους (ανάμεσα τους τον πλέον πολυδιαβασμένο blogger, τον Aviationist) και φίλους της αεροπορικής ιδέας από όλη την Ευρώπη. To δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να καλύψουν τη δραστηριότητα των αεροσκαφών στη πίστα της 3 AJU. 

Τα αποτελέσματα του "δρώμενου" ήδη είναι ορατά στα διεθνή φόρα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν πλημμυρίσει με φωτογραφίες από την Anatolian Eagle 14-2, ενώ το επόμενο δίμηνο, η εικόνα της Τουρκικής Αεροπορίας θα ταξιδέψει σε όλο το κόσμο μέσα από τα διεθνή έντυπα και τα άρθρα που ετοιμάζονται.

Οι σύμμαχοι αντιλαμβανόμενοι ότι οι "χειραψίες" οι "επισκέψεις" και οι τυποποιημένες ανακοινώσεις δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, από το 2011 έχουν εντάξει την Spotters Day στο διεθνές σκέλος της Anatolian Eagle που πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της... δίνoντας έτσι την ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το Ικόνιο μέσω ταξιδιωτικών γραφείων που προσφέρουν οργανωμένα "Base Visits".

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που αποδέσμευσε η  THK και ένα screenshot.









Συνομιλία με φίλο του ιστολόγιου που βρέθηκε στο Ικόνιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.



Category: ,

7 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Ας μην μένουμε σε παιχνίδια που με τα βίας σχηματίζουν απλές εντυπώσεις.Ας φροντίσουν να πραγματοποιείται μια σοβαρή επίδειξη ανάλωσης stock (όχι όπως η πρόσφατη κακοστημένη και κακοπαιγμένη παράσταση..) και ας φωνάξουν τότε spotters...

    Προβοκάτωρ

  2. Ανώνυμος says:

    Υπάρχει αμφιβολία για τα στοκ?

  3. Φίλε Προβοκάτωρα για την παρατήρηση σου, δυστηχώς είδαμε μόνο ένα μικρό μέρος της άσκησης που εμπεριείχε και το στοιχείο της προβολής. Τα βίντεο και η κάλυψη ήταν για εσωτερική κατανάλωση, όπου εσωτερική βάλε μόνο όσους έχουν επιλέξει να ενημερώνονται για τα ζητήματα εθνικής άμυνας οι υπόλοιποι δεν είδαν τίποτα, τουλάχιστον οι σύμμαχοι τις δικές ασκήσεις τις κάνουν σημαία μέσω του πρακτορείου ανατολή.

    Δεν γνωρίζουμε αν ο οπλουργός όλο το βράδυ άνοιγε την αποθήκη χρέωνε, κουβαλούσε και φόρτωνε ώστε το πρωί να έχει τα αεροσκάφη έτοιμα, τη διαδικασία που ακολούθησε μετά το πέρας της άσκησης για τα όπλα που δεν έφυγαν.
    Ομοίως για τα συνεργεία στο έδαφος ώστε να έχουν έτοιμα τα αεροσκάφη ενώ τρέχουν παράλληλα άλλες υποχρεώσεις (περιοδικές συντηρήσεις, εκπαίδευση, αποστολή κλιμάκιων readiness
    κλπ).
    Τον επιτελικό σχεδιασμό και τους ελεγκτές αεράμυνας που διαχειρίστηκαν μια δύναμη 100 αεροσκαφών.
    Υποθέτω πως και ο ιπτάμενος δεν είχε ευκολότερο έργο, κλήθηκε να πιάσει χρόνους και να πετάξει συντονισμένα σε ένα περιβάλλον όπου κανείς δεν μας είπε κανείς πόσα αεροσκάφη βρίσκονταν ταυτόχρονα στον άερα.

    Θεωρώ ότι τα συμπεράσματα της άσκησης δεν είναι εμφανή στα βίντεο. Μάλλον ένσταση σου έγκειται στο γεγονός ότι θα μπορούσε να εκτελεστεί κάτι πιο σύνθετο;

  4. Η εν λόγω άσκηση δεν γνωρίζουμε αν θα επαναληφθεί, στον επόμενο όμως Ηνίοχο -που επιθυμεί να προσελκύσει διεθνείς συμμετοχές-, ας ελπίσουμε ότι πέρα από την Μedia day θα υπάρξει και Spotters day.

  5. Ανώνυμος says:

    Αγαπητέ aviationlive.

    ως γνωστόν, εχθρός το καλού το καλύτερο.Μόνο που στην Καμπέρος, έγινε επίδειξη ορισμένων δυνατοτήτων και αυτές όχι του επιπέδου που πρέπει-θέλει να έχει η Π.Α. δλδ, Top region (Europe & Med East) air force & top 10 world class) και είμαι φυσικά σύμφωνος με αυτή την επιδίωξη.Δεν είχα την τύχη να την παρακολουθήσω εκ του σύνεγγυς και ως εκ τούτου τα συμπεράσματα βγαίνουν από τα αποδεσμευμένα video αλλά και ό,τι εμπειρίες έχει ο καθένας.

    Για την δεύτερη και τρίτη παράγραφο, ασφαλώς και θα αστειεύεσαι διότι δεν είναι δυνατό να συζητάμε για τα αυτονόητα και να περιμένουμε να επιβραβευτούμε διότι τα πράξαμε ή τα πράττουμε κ.ο.κ Ή μήπως δεν συμβαίνουν τα ίδια και στις υπόλοιπες σύγχρονες Π.Α.?(σίγουρα με λιγότερο κόπο και χρόνο για διάφορους και γνωστούς λόγους που δεν είναι της παρούσης..)

    Αναφορικά με την τέταρτη..όπως παραπάνω.

    Ναι,ακριβώς εκεί βρίσκεται.Ξοδεύονται,ανθρωποώρες,καύσιμα,ανταλλακτικά για άσκηση-επίδειξη επιπέδου Π.Α. ανατολικού μπλοκ..
    Ξέρω πως δεν υπάρχουν μεγάλα σε έκταση πεδία βολής στην ξηρά..υπάρχουν αρκετά συμπλέγματα με βραχονησίδες αλλά εκεί δεν μπορούν να στηθούν εξέδρες εύκολα για τους..επισήμους..
    Αυτό που απεικόνιζε το πεδίο ήταν αυτό που μπορούσε να γίνει εκεί που δυστυχώς δεν ήταν διόλου ικανοποιητικό λόγω των μικρών αποστάσεων.

    Γιατί δεν δοκιμάζεται και κάτι πιο σύνθετο και απομακρυσμένο με όλα τα όπλα,σενάρια,μέσα και εμπλεκόμενους π.χ. σε κάποια έρημο στην Αίγυπτο,Ισραήλ που θα δοκιμαστούν αρκετά σενάρια και σχεδόν real time?

    Προβοκάτωρ

  6. Ανώνυμος says:

    Τα μεμέτια είναι έτη φωτός μπροστά... Στον Ηνίοχο 2014 έγινε Media Day για τους Mediaδες και τους κολλητούς τους. Εξάλλου στο C δεν χώραγαν και πάρα πολλοί... Δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαστε ικανοί να διοργανώσουμε κάτι αντίστοιχο, κάπου αλλού κολλάει το θέμα.....
    Σπύρος

  7. Manolis says:

    Που ειναι η κεραια του link-16 ???