Ανανέωση, Νέο Συμβάν Με Αιωροπτεριστή ;

aviationlive | 8/29/2014 01:45:00 μ.μ. | 4 σχόλια

Αξίζει να διαβάσουμε το σχόλιο του Dr Flight που ακολουθεί αλλά και την ανάρτηση στο blog Paragliding & Aviation ...



Το αρχικό κείμενο :

H "ανεξέλεγκτη" πτήση αιωροπτεριστών οδήγησε σε νέο "περιστατικό" ασφάλειας πτήσεων..

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αερολέσχης Πύλης Τρικάλων «μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Διευθυντή ΔΑΠΕ του ΑΤΑ με τον Πρόεδρο της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ, μας έγινε γνωστό ότι σήμερα (28/8) το μεσημέρι, μαχητικό αεροσκάφος F-16 διασταυρώθηκε με αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) στην περιοχή βορειοδυτικά του χωριού Πορτή Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας και συγκεκριμένα άνωθεν του οικισμού Αγ. Δημητρίου του  ΔΔ Ροπωτού Δήμου Πύλης. Ο κ. Πρόεδρος αφού ενημέρωσε/διαβεβαίωσε το Δντη ΔΑΠΕ ότι κανένα μέλος της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ δεν πετούσε στην περιοχή, εξέφρασε με τη σειρά του την αγωνία του ιδίου και των μελών για τις ανεξέλεγκτες πτήσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούν στην περιοχή μερίδα Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών αιωροπτεριστών απογειούμενων από την Πορτή ή τον Ελληνόπυργο Καρδίτσας.  Του συμβάντος έχει ενημερωθεί και το Α.Τ. Μουζακίου το οποίο αναζητά την  ταυτότητα των "αεραθλητών".

Parapente

Η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ έχει κατά καιρούς αναφερθεί στο θέμα των ανεξέλεγκτων πτήσεων αιωροπτεριστών στην ευρύτερη περιοχή του συμβάντος και με πρωτοβουλία της είχε τοποθετήσει στην "Απογείωση Αιωροπτερισμού Πορτής", πινακίδα με σχετικές οδηγίες και τηλέφωνα επικοινωνίας προκειμένου να ενημερώνεται άμεσα ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας περιοχής  για την πτητική δραστηριότητα των αεραθλητών. Δυστυχώς η συγκεκριμένη πινακίδα σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαφανίσθηκε.

Category: ,

4 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Kατι πρεπει να γινει με αυτα τα μαχητικα,πεταγονται εκει που δεν το περιμενεις,πας να κανεις το χομπυ σου και τσουπ να το F-16 διπλα σου,πρεπει να πεσουν κεφαλια στο ΑΤΑ.

  2. Να δούμε το θέμα και από την οπτική του drflight
    http://drflight.blogspot.gr/2014/08/f-16.html

  3. Παιδιά το παλιότερο περιστατικό με το προχθεσινό δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους. Τότε υπήρχε ΝΟΤΑΜ για όλο τον μήνα σχεδόν πριν τον ΚΑΜΠΕΡΟ γιατί γινονταν δοκιμαστικές πτήσεις φαίνεται για την άσκηση.
    Αυτό δεν υπάρχει τώρα, παρόλο που και πάλι το θέμα αφορά ξένους -Ρώσους και Άγγλους- παραπεντίστες από ότι μου λένε τα παιδιά που πετάνε στην περιοχή, καμία όμως απολύτως παρανομία δεν υπαρχει, απλά η ΠΑ επικοινώνησε και ζήτησε -πάγια τακτική- και ζήτησε να υπαρχει επικοινωνία με τον Πύργο της Λάρισας κάτι που το ενθαρύνει και σωστα πράττει ώστε να υπάρχει ασφάλεια.
    Γι αυτό και δεν πρόκειται να δείτε καποια ανακοίνωση του ΓΕΑ όπως την άλλη φορά παρά μόνο αυτή την ανακοίνωση της Αερολέσης Πύλης.
    Αν δείτε όμως πιο προσεκτικά το κείμενο της Αερολέσχης Πύλης από όπου ξεκίνησε όλη η φασαρία είναι πολύ βαρύ φραστικά και καταδικαστικό, μιλώντας για αμέριμνους και ανένταχτους αεραθλητές και αναδημοσιεύεται παντού γιατί το θέμα είναι ''πιασάρικο''.. και βέβαια τα παιδιά δεν είναι ανένταχτα , ανήκουν σε άλλες Λέσχες της περιοχής κοντά ή μακρυά, αλλά όχι στη νεοσύστατη Αερολεσχη Πύλης η οποία διαθετει μόνο Αερομοντέλα.
    Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το όλο θέμα από εκεί ξεκίνησε κι έγινε πολύ μεγάλη φασαρία και αρνητική δημοσιότητα για τις δικές τους εκεί τοπικές μικρότητες και διαφορές με την κύρια ευθύνη όμως να βαραίνει8 σίγουρα την Αερολέσχη που και με το αντικείμενο δεν ασχολείται και τα μάτια μας τα έβγαλε κανονικά γιατί το γεγονός στη σκέψη όλων βαραίνει σαν να παρανομήσαμε και πάλι..

  4. Εϊναι ξεκάθαρο τι περίπου έγινε...Ανανέωσα την ανάρτηση.