SAREX Κύπρου - ΗΠΑ

aviationlive | 10/08/2014 06:40:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ (06.10.14) κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης (CYPUSA-02/14), Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε δεκαπέντε ναυτικά μίλια νότια της Λεμεσού, τέθηκε σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο Δράσης με την ονομασία "Νέαρχος." Το σενάριο προνοούσε την αντιμετώπιση ναυτικού ατυχήματος σε ανοιχτή θάλασσα, ελικόπτερα της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Κυπριακής Αστυνομίας καθώς και της 460ΜΕΔ αποπροσνηώθηκαν στο USS Gunston Hall (LSD 44) για την αερομετακομιδή τραυματιών.


Με ανακοίνωση, το Υπουργείο Αμυνας εξήγησε τον σκοπό της άσκησης: "Κύριος σκοπός της άσκησης είναι η προαγωγή του επιπέδου εκπαίδευσης και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των δυνάμεων των συμμετεχόντων Κρατών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αντίδρασης και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος έρευνας και διάσωσης". 

“If a MEDEVAC mission were to present itself, the Cypriots now have the confidence and experience to react swiftly and cohesively with our Naval forces.” Commanding Officer Cmdr. Sean K. Burke


Τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, σε συνεργασία με τη 6η Μοίρα Αμφίβιων Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Η συγκεκριμένη άσκηση, ήταν η τρίτη που πραγματοποιήθηκε εντός του 2014, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών προγραμματισμένη συνεργασία, σε θέματα έρευνας και διάσωσης.



Να σημειώσουμε ;ότι η άσκηση απασχόλησε και τα μέσα ενημέρωσης των κατεχομενων.

Φωτογραφίες USN

Πηγή 

Category: , ,

0 σχόλια