H Virgin Galactic προσλαμβάνει τον πρώτο αστρονάυτη

aviationlive | 10/31/2011 04:00:00 μ.μ. | 0 σχόλια


(c)Virgin Galactic

Μέσα από μια απαιτητική διαδικασία επιλογής και με περισσότερες από 500 αιτήσεις που κατέθεσαν οι ικανότεροι  πιλότοι της Αμερικής , η Virgin Galactic επέλεξε τον  Keith Colmer , πρώην δοκιμαστή πιλότο της USAF  ως τον πρώτο αστροναύτη ιδιωτικής εταιρίας.


Ο Keith Colmer αποφοίτησε από το Μ.Ι.Τ. το 1989 και έπειτα εντάχθηκε στην εθνοφρουρά του Colorado το 1991.Εκπαιδεύτηκε στο ENJPT( Euro-NATO Joint Jet Pilot Training) και έχει υπηρετήσει στην 120 Sqn σαν εκπαιδευτής , κατείχε ενεργή θέση στη διοικηση διαστήματος (AF Space Command) ενώ στο ANG/AFRC κέντρο δοκιμών ήταν δοκιμαστής πιλότος .Έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη των ατρακτιδίων Sniper , Litening , στα avionics και την πιστοποίηση όπλων,πάνω σε Ελληνικά και Ισραηλινά μαχητικά..Στο ενεργητικό του έχει πάνω από 5.000 ώρες πτήσης με 90 διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών.

O Colmer θα εκπαιδευτεί στα υπάρχοντα ''αεροχήματα'' της εταιρίας WhiteKnightTwo SpaceShipTwo στο ιδιωτικό αεροδρόμιο της Virgin στην έρημο Mojave.Μαζί με τον πιλότο David Mackay θα ξεκινησουν μια σειρά δοκιμαστικών πτήσεων για να ερευνήσουν πλήρως τον φάκελο πτήσης τους.
(C)Virgin Galactic


Πηγή


Tο πλήρες βιογραφικό του Keith Colmer

Category:

0 σχόλια