SOM Και Anka Στην Anatolian Eagle 2013/2

aviationlive | 6/22/2013 03:34:00 μ.μ. | 2 σχόλια






Ως η πλέον ενδιαφέρουσα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η τελευταία εκπαιδευτική σειρά της άσκησης Anatolian Eagle. Στην "2013/2" πέρα από τη συμμετοχή 6 Block 60 των ΗΑΕ και 8 F-15 της Σαουδικής Αραβίας, πέταξε και ένα από τα πρωτότυπα MEA Anka, με την παρουσία του να συνδέεται πιθανότητα με την προσπάθεια της εμπορικής του προώθησης σε κράτη της Μέσης Ανατολής. 

 19.06.13 : το 73-1026 με "AΙΜ-9", ACMI για την απενημέρωση, Pave Spike και SOM. Την φωτογραφία μας παραχώρησε ο (C) Melvin Jansen
Αυτό όμως που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η συμμετοχή αεροσκάφους F-4 2020 με αναρτημένο SOM καθώς μόλις το περασμένο Σεπτέμβριο έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του Τουρκικού βλήματος πλεύσης και σύντομα θα ξεκινούσε η μαζική παραγωγή.

(C) Kev Daws
Παραμένει άγνωστο αν η 171 Filo "Korsan", της οποίας το αεροσκάφος φέρει το SOM, εκπαιδεύεται επι του όπλου, αν έχει προχωρήσει στην αποδοχή και αξιοποίηση βλημάτων ή αν το φορτίο αναρτήθηκε για το "θεαθήναι". H συμμετοχή καταγράφεται και αναμένουμε τα άρθρα του διεθνή ειδικού τύπου.

Το Ικόνιο... (C) LTBA
Το μόνο σίγουρο, οι γείτονες ήθελαν να προβάλλουν και τα δύο "όπλα". Δεν είναι τυχαίο ότι διοργανώθηκε "spotters trip" στο Ικόνιο από γνωστό Ολλανδικό ταξιδιωτικό γραφείο και η άσκηση διεξήχθη με τους φακούς δεκάδων spotter, να γράφουν...

 για το αρχείο :

RSAF Eagles (C) Lieuwe Hofstra
UAE Desert Falcon (C) Lieuwe Hofstra
F-5/2000, μικρός αριθμός παραμένει σε χρήση για την συντήρηση πτητικής ικανότητας χειριστών. Ορισμένα αεροσκάφη του τύπου θα παραδοθούν στα τουρκικά άστρα ( συνεχίζουν να πετούν με Freedom Fighter μέχρι την έλευση του Hurkus ) και θα περάσουν από το χρωστήριο.

(C) L.M.B.
(C) Hans Rolink - Cavoc Aviation

Category: , , , ,

2 σχόλια


  1. Also seen at the base were the Northrop F-5's of the THK. The end for the F-5 in its capacity as a Lead In Fighter Trainer is clearly nearing with 133 Filo already having disbanded. A small number of F-5's is still flying in order to allow pilots current on type to maintain their proficiency. 134 Akrotim Filo, better known as the Turkish Stars (Turk Yildizlari) aerobatic team is apparantly respraying its NF-5's and will be the last unit flying the type.

    Για τα f-5 από το CAVOK