Τουρκία : 3 Παραιτήσεις Από Την Ανώτατη Ηγεσία Της ΤΗΚ

aviationlive | 7/30/2013 08:22:00 μ.μ. | 1 σχόλια

Μετά τις μαζικές παραιτήσεις Τούρκων χειριστών, τρεις ανώτατοι αξιωματικοί της Turk Hava Kuvvetleri (THK) ακολούθησαν και υπέβαλαν την παραίτηση τους. 


Μόλις μερικές ημέρες πριν συνεδριάσει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAŞ), για τις ετήσιες τακτικές κρίσεις αξιωματικών, ο  αρχηγός του επιτελείου (Kurmay Başkanı) Αντιπτέραρχος Νεζιχ Νταμτσί, ο διοικητής των τεχνικών σχολών (HAVA Teknik Okullar) Υποπτέραρχος Τσεμάλ Καντίογλου και ο Διοικητής της Αεροπορικής εκπαίδευσης (Hava Eğitim Komutanlığı) Υποπτέραρχος Α. Οζτουρκ υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.
Μετα την άρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν ότι ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για το βομβαρδισμό στο Uludere, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες προσπάθησαν να συνδέσουν τον Ν.Νταμτσί με τη σφαγή των αμάχων.
Οι τρεις αξιωματικοί εδώ και χρόνια βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων που δραστηριοποιούνται εντός της THK... Αποκορύφωμα της δράσης των παραπάνω ομάδων αποτελεί η ανάρτηση βίντεο από τις προσωπικές του στιγμές του Αντιπτεράρχου Ν.Νταμτσί.

 Ο Νεζιχ Νταμτσί ... το βίντεο ανέβηκε το περασμένο μήνα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.


Category:

1 σχόλια

  1. Σαν υπεύθυνος για την σφαγή στο Uludere,είχε αποστρατευθεί πέρυσι ο Veysi Agar http://www.hurriyetdailynews.com/Default.aspx?pageID=238&nid=27477 ήταν εκείνος που χρεώθηκε την μη κατάριψη του Ισραηλινού Heron όταν αυτό πέταξε πάνω από την Τουρκική πυροβολαρχία Hawk (φαντασιοπληξίες κατα τον Ελληνικό ειδικό τύπο) και ζήτησε να μην χτυπηθούν τα Ισραηλινά μαχητικά όταν αυτά πέταξαν πάνω από την επαρχία Hatay
    http://www.aviationlive.org/2012/10/heyl-haavir-turk-hava-kuvvetleri.html