Συμμετοχή Της ΠΑ Στη Thracian Star 2013

aviationlive | 7/24/2013 08:18:00 μ.μ. | 5 σχόλια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η "Thracian Star 2013" (23.07 - 25.07), στην άσκηση που διεξάγεται στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, συμμετέχουν Mig-21 LanceR της Fortele Aeriene Romane, F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, Mig-29, Su-25 της Военновъздушни сили (BBC) και στοιχεία αντιαεροπορικών συστημάτων. Οι συμμετέχουσες αεροπορικές δυνάμεις που θα επιχειρούν από τις μητρικές τους βάσεις, θα ''δοκιμάσουν'' την αεράμυνα της γειτονικής χώρας και θα πραγματοποιήσουν σειρά επιθετικών αποστολών και εικονικών προσβολών κατά στόχων στο έδαφος.

Στιγμιότυπο από τη Brave Heart South 2008. Δυστυχώς στη Thracian Star 2013 δεν θα δούμε ανάλογες φωτογραφίες καθώς τα Ελληνικά F-16 και τα LanceR της Ρουμάνικης αεροπορίας δεν θα προσγειωθούν στην α/β Graf Ignatievo (C) Ognyan Stefanov

Πρόκειται για την τέταρτη άσκηση με τη συμμετοχή αεροσκαφών της ΠΑ και της BBC που καταγράφει το blog. Το περασμένο Σεπτέμβριο υπό Νατοϊκή σκέπη πραγματοποιήθηκε η άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου "Iron Guard 5" ενώ πρόσφατα ακολούθησαν ασκήσεις με αντικείμενο την εναέρια αστυνόμευση και τη διεξαγωγή διασυνοριακών επιχειρήσεων. 

Category: , , ,

5 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    για να δουμε

  2. Ανώνυμος says:

    s\φωτογραφιες γενικως απο την ασκηση θα δουμε?

  3. Για τις τρείς τελευταίες ασκήσεις δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑ, ελπίζω οι Βούλγαροι spotter να πίασουν τα Ελληνικά α/φη, με έναν από αυτούς βρισκόμαστε σε συνεννόηση.

  4. Ανώνυμος says:

    "παλιόπαιδα" οι spotters...