Επιβράβευση Των Χειριστών Που Κατέρριψαν Το Συριακό Ελικόπτερο

aviationlive | 9/23/2013 06:55:00 μ.μ. | 1 σχόλια

Η ηγεσία της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας απένειμε χθες ηθικές αμοιβές στα πληρώματα των αεροσκαφών F-16 που κατέρριψαν το μεταφορικό ελικόπτερο Mi-17 του Συριακού Στρατού στις 22 Σεπτεμβρίου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Αρχηγός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας Akın Öztürk «επιβράβευσε το προσωπικό που εφήρμοσε τους κανόνες εμπλοκής σχετικά με το Συριακό ελικόπτερο, το οποίο αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον ενάεριο χώρο παρά τις προειδοποιήσεις...» 

O Πτέραρχος Akın Öztürk μετά από πρόσφατη πτήση του με αεροσκάφος F-16D Block 50.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάρριψη του ελικοπτέρου ενεπλάκη ζεύγος αεροσκαφών F-16C της 181 Moίρας που εκτελούσε εναέρια περιπολία μάχης (CAP) στην περιοχή. Τα δύο αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Erhaç/Μαλάτειας, έδρα της 7ης Κύριας Βάσης Αεριωθούμενων (AJÜ), όπου είχαν μετασταθμεύσει. Με βάση τουρκικές πηγές, ένα αεροσκάφος F-16C εκτόξευσε βλήμα αέρος-αέρος υπέρυθρης καθοδήγησης AIM-9 Sidewinder εναντίον του ελικοπτέρου Μi-17 που ίπτατο σε υψόμετρο 4.300 μέτρων. Το μοναδικό μέλος του πληρώματος που πρόλαβε να εγκαταλείψει το φλεγόμενο ελικόπτερο κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, φονεύθηκε από πυρά ισλαμιστών ανταρτών.

Πηγή

Category: , , ,

1 σχόλια

  1. Philip says:

    "...που εφήρμοσε τους κανόνες εμπλοκής σχετικά με το Συριακό ελικόπτερο, το οποίο αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον ενάεριο χώρο παρά τις προειδοποιήσεις..."

    Να αρχίσει να "εφαρμόζετε" και εδώ