Στοχεύοντας Τα... Αστέρια!

aviationlive | 9/22/2013 08:33:00 π.μ. | 2 σχόλια


(C) HAF
Πανηγυρικά και με κάθε επισημότητα γιόρτασε την Παρασκευή η 348 Μ.Τ.Α. στη Λάρισα τα 60 χρόνια παρουσίας της στους αιθέρες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της Μονάδας, στατική έκθεση αεροσκαφών, πτήση επίδειξης επετειακού χαρακτήρα και έκθεση ιστορικών αντικειμένων. Αξίζει να σημειωθεί πως την εορτή τίμησαν με την παρουσιά τους αεροσκάφη από την Ιταλία, Ισπανία και την Γαλλία.

Tornado IDS 154° Gruppo  "Diavoli Rossi"

AMX 132° Gruppo "Carlo Emanuele Buscaglia"

F-1CR ER 02.033 "Savoie"

F-1CR ER 02.033 "Savoie"

EF-18A+ 121 Escuadrón

EF-18A+ 121 Escuadrón



Στο πλαίσιο της τελετής μιλώντας με περηφάνια για τη Μοίρα του που διοικεί ο αντισμήναρχος Μανώλης Μπουτουρίδης στην Ημερήσια Διαταγή του, κάνοντας μια αναδρομή στο χρόνο μεταξύ άλλων θα επισημάνει:


«Στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, όπου πριν έναν αιώνα στις 5 Οκτωβρίου του 1912 ο αείμνηστος Υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος με το Henry Farman «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» πραγματοποιούσε με επιτυχία την πρώτη ανά τον κόσμο πάνω από οργανωμένο μέτωπο πολεμική αποστολή τακτικής αναγνώρισης (των οθωμανικών στρατευμάτων στην περιοχή της Ελασσόνας), γιορτάζουμε ως γνήσιοι συνεχιστές της αεροπορικής κουλτούρας και παράδοσης στην τακτική αναγνώριση, με τη συνεχή εδώ και 60 χρόνια επιχειρησιακή παρουσία της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης. 



Στις ημέρες μας οι εξελίξεις στην τεχνολογία και η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τη συμμετοχή του αεροπορικού όπλου στις πρόσφατες συγκρούσεις ανά τον πλανήτη έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές, γενικότερα, τόσο στην εναέρια μάχη όσο και τις τακτικές διεξαγωγής του αεροπορικού πολέμου. Στην τεχνολογική αυτή κορύφωση δεν έμεινε πίσω φυσικά και η τακτική αναγνώριση. Σύμφωνη με το πνεύμα της εξέλιξης και του αρχαίου εμπνευσμένου ρητού του Πλάτωνα «Στόχευε για το φεγγάρι… ακόμα κι αν αστοχήσεις, θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ’ αστέρια», η 348 Μοίρα παρά τις δυσκολίες της εποχής, την παλαιότητα των μέσων που χρησιμοποιεί, εξακολουθεί να βάζει υψηλούς στόχους και να προσπαθεί να τους πετυχαίνει στην καθημερινή της δραστηριότητα».


Πηγές 1, 2









Category: , , , , ,

2 σχόλια

  1. Τελικά στάθηκα τυχερός και κατάφερα να πάω:
    http://www.youtube.com/watch?v=vbiq7WJFo_A&feature=youtu.be