Παρμενίων 2013

aviationlive | 10/05/2013 08:30:00 π.μ. | 0 σχόλια


Παρουσία ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου στην ΤΑΜΣ «Παρμενίων-2013» from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.

Ο πλήρης έλεγχος όλων των επικαιροποιημένων επιχειρησιακών σχεδίων των ενόπλων δυνάμεων σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς και  η για πρώτη φορά επιχειρησιακή εμπλοκή του συνόλου της νέας Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ είναι οι δύο πιο σημαντικοί λόγοι που αποφασίστηκε φέτος να πραγματοποιηθεί η μεγάλης κλίμακας εθνική διακλαδική άσκηση ''Παρμενίων''.



Η άσκηση διήρκεσε μια εβδομάδα (30 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου) και διεξήχθη σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, τόσο επί χάρτου όσο και με τη χρήση στρατευμάτων. Εκτός των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων και των Μειζόνων Επιχειρησιακών Σχηματισμών αυτών, συμμετέχουν και πολιτικοί φορείς, όπως το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, οι Γενικές Γραμματείες Μέσων Ενημέρωσης και Πολιτικής Προστασίας, η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα, η ΕΥΠ, η ΕΜΥ και άλλες υπηρεσίες. 

Αεροσκάφος της 335 Μ "Τίγρης"
Σε αριθμούς : συμμετείχαν 70.000 άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε πάνω από 650 εξόδους (;) μαχητικών αεροσκαφών, με τα μεταγωγικά της να πραγματοποιούν αποστολές σε όλη τη χώρα. Παράλληλα το Πολεμικό Ναυτικό, με την ανάπτυξη 77 μονάδων επιφανείας, υποβρύχιων και τη διάθεση 10 ιπτάμενων μέσων κατέγραψε εντυπωσιακά ποσοστά επιχειρησιακής διαθεσιμότητας.

Με στοιχεία από την εφ. Παραπολιτικά


Category: , , , ,

0 σχόλια