Πρόταση Για Μεταχειρισμένα S-3 Viking Στο RoKN

aviationlive | 10/29/2013 06:00:00 μ.μ. | 5 σχόλια

Πρόταση για μεταχειρισμένα αεροσκάφη S-3 Viking έκανε η Lockheed Martin στο ναυτικό της Ν.Κορέας που βρίσκεται σε αναζήτηση 20 ΑΦΝΣ, για συμπληρώσει τη δύναμη των 16 P-3C/CK Orion που ήδη διαθέτει.

DSC_0140x
Το USN απέσυρε το 2009 τα S-3 Viking, τα οποία σήμερα βρίσκονται αποθηκευμένα στην α/β Davis - Monthan στην Αριζόνα.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της LM στην διεθνή έκθεση αεροδιαστημικής και άμυνας ADEX,
εκτιμάται πως υπάρχουν 50 - 100 Viking με αρκετό υπολειπόμενο όριο ζωής, αποθηκευμένα στην α/β Davis Monthan. Tα αεροσκάφη αυτά θα μπορούσαν να επανέλθουν σε πτητική κατάσταση και να εκσυγχρονιστούν. Σχετική πρόταση έχει γίνει και στο Αμερικανικο Ναυτικό ενώ η εταιρία εμφανίζεται διατεθειμένη να παρουσιάσει τη πρόταση της σε κάθε ενδιαφερόμενο αγοραστή...Ίσως και στο ΠΝ;


Πηγή

Category: ,

5 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Δεν συμφέρει να αποκτηθεί ένα α/φος που έχει αποσυρθεί. Το Π.Ν για τα S-3 είχε υποβάλει ένα ερωτηματολόγιο στην αμερικανική πλευρά αλλά οι απαντήσεις δεν ήταν ικανοποιητικές. Μετά την απόσυρση του τύπου θυμάμαι ότι οι αμερικάνοι τοο είχαν προσφέρει σε τρεις χώρες της αμερικανικής Ηπείρου. Θυμάμαι η μία ήταν η Χιλή, τις άλλες δεν τις θυμάμαι.
    Γιάννης

  2. Ανώνυμος says:

    Τελικά τα Viking μας κάνουν ή όχι?Υπάρχει κανένας αερο-ναυταίος να μας πει?
    Observer
    Θεωρώ αν μας τα έδιναν πλήρη, θα είχαν τουλαχιστο χαμηλό κόστος λειτουργίας,λέμε.......

  3. Manolis says:

    Tα Viking ισως να ηταν μια καλη λυση την εποχη που αγοραστηκαν τα Ρ-3Β. Μαλλον ηταν και επιχειρησιακα επαρκη για τον ρολο θαλασσιας επιτηρησης/στοχοποιησης. Οχι ομως τωρα. Ακομα και τα Ρ-3 , ειχαν τοτε (και τωρα) μελλον μπροστα τους και πολλους χρηστες, αλλα επιλεξαμε να τα αφησουμε οπως τα πηραμε. Να παρουμε τωρα ενα α/φος που εχει αποσυρθει πληρως απο υπηρεσια?

  4. Ανώνυμος says:

    Δεν συμφέρει με ΤΙΠΟΤΑ να πάρουμε α/φος που δεν υπηρετεί πλέον στις αμερικανικές Ε.Δ και να είμαστε οι μοναδικοί χρήστες του στον κόσμο.
    Γιάννης

  5. Philip says:

    Μια χαρά η Αμερική ξεπουλάει ακόμα και τα μεταχειρισμένα. Και βέβαια, ακόμα και αν δεν μπορεί να τα πουλήσει τα χαρίζει, αρκεί φυσικά να περάσουν απο τις δικές τους εταιρίες επιθεώρησης-επισκευής!