Ένα Savoia Marchetti SΜ.79 Στο Πόρο

aviationlive | 10/27/2013 05:32:00 μ.μ. | 1 σχόλια

Το ενδιαφέρον του Ιταλικού ειδικού τύπου έχει προκαλέσει ένα βομβαρδιστικό Savoia Marchetti SΜ.79 που βρέθηκε το 2011 στο Πόρο, από τον δύτη Νούλη Σπουρλάκο. Η εγγύτητα του "ναυαγίου" με την ακτή  και το βάθος του, δίνει ελπίδες για μια μελλοντική ανάσυρση του.

Το βομβαρδιστικό πιθανολογείται πως είναι το MM. 22293/B2-09 της Gruppo Aerosiluranti Buscaglia Faggioni

1944, τη νύχτα της 4ης Αυγούστου οκτώ S.79 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με αποστολή, τη προσβολή νηοπομπής 30 συμμαχικών εμπορικών πλοίων. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, μόλις τρία κατάφεραν να εντοπίσουν τη νηοπομπή και να πλήξουν το πλοίο "Samsylarna". Πέντε S.79 επέστρεψαν στην Ελευσίνα, δύο κατευθύνθηκαν προς τη Κρήτη (ένα κατάφερε να προσγειωθεί, το δεύτερο αγνοείται μέχρι σήμερα). Tο τελευταίο που πιθανολογείται ότι είναι αυτό που βρέθηκε από τον Σπουρλάκο, σύμφωνα με το ημερολόγιο της μοίρας πραγματοποίησε προσθαλάσσωση σε θαλάσσια περιοχή στο ύψος του Άργους λόγω έλλειψης καύσιμων.



Category: , ,

1 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Δίνουμε το savoia ,μας δίνουν τα άλογα του Ιππόδρομου, το Λέοντα του Πειραιά και πάει λέγοντας. Προσεύχομαι για τη μέρα που θα μας τα επιστρέψουν! Observer