Pardo's Push

aviationlive | 2/21/2014 05:52:00 μ.μ. | 1 σχόλια

@ aviationandspacearts

Στις 10 Μαρτίου 1967 μια πολυάριθμη δύναμη κρούσης απογειώθηκε με προορισμό το Thai Nguyen, 30 μίλια βόρεια του Ανόι με στόχος να πλήξει το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής πολεμικού
υλικού του εχθρού. Λόγω της μεγάλης στρατηγικής του σημασίας το εργοστάσιο προστατεύονταν από ισχυρή αντιαεροπορική ομπρέλα αποτελούμενη από 6 συστοιχίες βλημάτων Εδάφους-Αέρος (SAM) και περισσότερες από 1000 κάννες αντιαεροπορικού πυροβολικού διάσπαρτες στην ευρύτερη περιοχή και περιμετρικά του εργοστασίου.
 
Τα Phantom των Pardo και Wayne και Aman και Houghton είχαν διπλή αποστολή. Θ προστατεύαν την κύρια δύναμη κρούσης από τα Βορειοβιετναμέζικα MIG και αν αυτά δεν εμφανίζονταν θα χτυπούσαν το εργοστάσιο. Ο οπλισμός τους περιελάμβανε έξι βόμβες των 750lbs, τέσσερις πυραύλους αέρος-αέρος, καθώς και ένα ατρακτίδιο ηλεκτρονικού πολέμου. 

Τα δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν από την Αεροπορική Βάση Ubon στην Ταϊλάνδη. Απέχοντας 75 Μίλια από τον στόχο, εκρήξεις από αντιαεροπορικά πυρά μαύρισαν τον γαλανό ουρανό. Το F-4 των Aman και Houghton χτυπήθηκε από θραύσμα αντιαεροπορικού βλήματος χωρίς να τραυματίσει κάποιον από τους δύο. Ο αρχικός έλεγχος που εκτέλεσαν στο αεροσκάφος δεν κατέδειξε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα. Έτσι, αποφασίστηκε η συνέχιση της αποστολής...(Πτήση τ.190)


η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί από τον Bob Pardo :

Category: , , ,

1 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    http://i1172.photobucket.com/albums/r572/AHZ6647/image001_zpsb7483d3a.png