Ενδιάμεσο ''Quiz 26''

aviationlive | 4/01/2014 08:19:00 μ.μ. | 23 σχόλια

Το ενδιαμεσο quiz της εβδομάδας από τον manoli. Ψάχνουμε το τύπο του αεροσκάφους (πάνω δεξιά) καθώς και το ιστορικό του.

Category:

23 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Το συστημα προσγειωσης (στην ακρη ακριβως του ρυγχους-μαζι με το χαρακτηριστικο σκελος μισοφεγγαρο καθως και τους χαρακτηριστικους οπως και το αποτομο κοψιμο της ουρας) προδιδουν commander σειρα 500.

  2. Ανώνυμος says:

    Διορθωση, 680F,το ειχαμε αναλυσει και στο HAF(αααχχχχχ...το HAF)

  3. gvla says:

    Aero Commander 680/685.Check this video
    http://youtu.be/g7R7jZmliGc

  4. Γ.Μ. says:

    ΗΑF άκουσα;;;
    Ιδού λοιπόν: http://hellarmforces2010.blogspot.gr/2013/12/aero-commander-quiz-no20.html

    Υ.Γ.: Γεια σου φίλτατε TSIMUHA!

  5. AXEΡΩΝ says:

    @JOHN M
    Κουράγιο Ἀρχειοφύλαξ...(αααχχχχχ...κι΄ἀπό μένα για το HAF)

  6. Manolis says:

    Ο Γ.Μ. προφανως εχει βαλει στο ...echelon τα αρχικα HAF και οτι γραφτει με αυτο ειδοποιειται αμεσως. Παντως , ζητηται και το ιστορικό του αεροσκαφους .
    ΥΓ. Πηρατε τον σκραπατζη τηλεφωνο?
    Για την ερπυστρια τιποτα?

  7. Ανώνυμος says:

    Eνταξει την ερπυστρια μπορει να μην την θυμαται καποιος,εκεινο το ρημαδι το πλαισιο που ειναι πανω απο στην ερπυστρια δεν θυμιζει τιποτα;Για το UA2 σου απαντησα μεσω gmail.

  8. Γ.Μ. says:

    Μανώλη για περισσότερα στοιχεία σχετικά με το συγκεκριμένο αεροσκάφος δες εδώ:
    http://hellenicarmyaviationhistory.wordpress.com/%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83/aerocommander/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B5%CF%83-315-u-9e-aerocommander-680-fl/

    Σημ.: Ο "Γ.Μ." που αναφέρεται στο άρθρο δεν είμαι εγώ...

  9. Ανώνυμος says:

    Γεια σου και σε εσενα ΓΜ(επισης και στον HSB) μπορει να μην γραφω αλλα το παρακολουθω καθημερινα το μπλογκ,αυτο που εχω να πω ειναι οτι τελικα το catch 52 που υπηρχε (και γκρινιαζαμε για αυτο),τελικα ηταν θειο δωρο.Τωρα ενα θεμα για πλακα χτυπαει 200 αλλα χανει σε ζεστασια.

  10. Ανώνυμος says:

    Λοιπόν μαζευόμαστε και πάμε στην πατρίδα του ηρωικού Λοχία Ίτσιου για επιτόπια αυτοψία και σουβλάκια, νομίζω και πέστροφα.....OBSERVER

  11. Γ.Μ. says:

    Θα προτείνω να θεσπίσουμε catch52 και στο e-Amyna για να "ζεστάνει" η ατμόσφαιρα και να συμμετάσχεις στη παρέα! Χα,χα,χα!!!
    Να 'σαι καλά φίλε!

  12. AXEΡΩΝ says:

    Τώρα TSIM,δέν πιστεύω να πιστεύεις ὅτι κανένας δέν εἴδε το ρημάδι το πλαίσιο και σε κανέναν δέν θύμησε τίποτα.

  13. Ανώνυμος says:

    O Μανωλης εβαλε και ενα αλλο ενδιαμεσο,το οχημα διπλα στα ερπυστριοφορα με τον κωδικο UA2

  14. Γ.Μ. says:

    Πρόκειται για αμφίβιο όχημα 4x4 τύπου LuAZ-967M. Μας είχαν έρθει από τα ανατολικογερμανικά αποθέματα και διατέθηκαν (χρησιμοποιούνται ακόμη;) σε Μονάδες ΜΧ. Από τα πλέον άγνωστα οχήματα του ΕΣ!

  15. Manolis says:

    Το αεροπλανο του προσπεκτους ειναι ενα απο τα τρια μολις U-9 της ΑΣ . Φιλε OBSERVER, η ιδεα σου ειναι πολυ καλη, ειδικα ως προς τους μεζεδες, δεν θα βρουμε ομως τιποτε απο τα εικονιζομενα εκει πια . Το προσπεκτους ειναι παλιο (δες παρακατω το λινκ).
    Η ιστορια των U-9 οντως συζητηθηκε στο HAF (αααχχχχχ...το HAF - τρις) και αναπτυσεται πληρως , ειδικα το που βρισκονται σημερα, στο απο πρωτο χερι πληροφορημενο για θεματα Α.Σ., hellenic army aviation history :
    http://hellenicarmyaviationhistory.wordpress.com/%ce%bf-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%bc%ce%b1%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%83/aerocommander/%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1/
    Το αλλο εξισου ενδιαφερον στο προσπεκτ του παλιατζη, ειναι τα 2 μικρα ερπυστριοφορα - φορτωτες πυραυλων HAWK Μ501 . Ειναι ισως μια εμμεση ενδειξη οτι δεν εκσυγχρονιστηκαν ολες οι μοιρες HAWK και καποια παροπλιστηκε (τι λες Γ.Μ.?) . Δεν καταλαβαινω γιατι τα εκποιησαν και δεν τα κρατησαν για ανταλλακτικα...
    Το θεμα των "UA2" ειναι ενα κουιζ αποκλειστικο για το (ρωσο)φιλο Τσιμουχα. Αποκλειεται οιαδηποτε αλλη απαντηση :)
    ΥΓ. Καποτε ηθελα να αγορασω ενα Μ-151Α2 (το αεραποβατικο , οπως το ελεγαν στη μοιρα). Με ολα του τα αξεσουαρ και τσεκουρι για τα ξυλα. Ηταν πολυ ακριβο ομως , ειδικα εαν δεν το εφτιαχνες μονος σου.

  16. HBS says:

    Γιάννη, μας λείπεις και συ φίλε. Να σαι καλά

  17. Ανώνυμος says:

    Αγαπητε HSB αν κρινω οτι στο HAFμπηκα μολις στον τελευταιο χρονο,υπολογιζω αναλογικα στο e-amyna να μπω στα μεσα περιπου του 2017;Μολις μπει κουιζ θα μπω,για αυτο να εισαι σιγουρος.Η αληθεια ειναι οτι οσο και να φαινεται χαζο(γιατι αδικω τα πολυ σοβαρα θεματα που ειχαν αναπτυχθει) τα κουιζ ηταν αυτα που με τραβηξαν.Παντως κατι πρεπει να γινει με τον τροπο δημοσιευσης των σχολιων,ειναι αδυνατο να τα παρακολουθησει καποιος αν δεν ειναι σε χρονολογικη σειρα,καλο ειναι να απαντας αμεσα σε καποιον αλλα οταν τα σχολια φτανουν τα 200 αντε να βρεις που ειναι η απαντηση καθε φορα.Να εισαι σιγουρος οτι οταν μπω θα κατσικωθω για τα καλα και μετα δεν θα μπορειτε να με διωξετε.Θα σας αλλαξω τις τσιμουχες και τις φλαντζες.

  18. Γ.Μ. says:

    Φίλε Μανώλη η νοσταλγία σου (όπως και των υπολοίπων φίλων φυσικά) για το HAF μας τιμα και μας συγκινεί ιδιαίτερα.
    Τα Μ-501 που έχουν εκποιηθεί δεν έχουν σχέση με το αν εκσυγχρονίστηκαν όλοι οι HAWK. Απλούστατα, και παράλληλα με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, είχαν αποκτηθεί δωρεάν ή σε πολύ χαμηλές τιμές μια σειρά από περιφερειακά υλικά του συστήματος από διάφορες χώρες. Ανάμεσά τους ήταν και 21 ή 28 (αν δεν κάνω λάθος) πετρελαιοκίνητοι φορτωτές Μ-501 από τα γερμανικά αποθέματα, που επέτρεψαν την απόσυρση των αρχικά αποκτηθέντων που ήταν βενζινοκίνητοι και ταλαιπωρημένοι... Ελπίζω να σε κάλυψα!

    Υ.Γ.: Το hellenic army aviation history είναι εξαιρετικό! Έβαλα και εγώ το link για το U-9 πιο πάνω.

  19. Manolis says:

    Φιλε Γ.Μ., μου ελυσες τις αποριες, ευχαριστω. Παντως πρεπει να συμφωνεις οτι δεν θα μεινουμε ποτε απο θεματα για κουιζακια. Που εβαλες το link για το U-9 ?
    Φιλε Γιαννη (προτεινω νεο παρατουκλι - κουιζαρχης!), δεν πρεπει να εχεις παραπονο, εχουν μπει και στο Aviationlive ΠΟΛΥ καλα κουιζακια και ειμαι σιγουρος οτι θα εξακολουθησουν να μπαινουν ;)

  20. Ανώνυμος says:

    Αλιμονο αν ειχα παραπονο,απλα ειναι δυο διαφορετικα ειδη κουιζ,το aviation καθαρα αεροπορικα θεματα(αν και σε αυτο το τοπικ εγινε καταχρηση-και απο εμενα βεβαια και ζηταω συγνωμη γι αυτο) και στο ΗΑF κουιζ αποκλειστικα για τις Ελληνικες ενοπλες δυναμεις και κυριως αναλυση της εισαγωγης και υπηρεσιας του καθε οπλικου συστηματος σε αυτες.

  21. Γ.Μ. says:

    Φίλε Μανώλη θέματα για κουίζ είναι όντως πάρα πολλά. Το ζήτημα είναι η ύπαρξη στοιχείων (πληροφορίες, φωτογραφίες κλπ.) για την τεκμηρίωση των απαντήσεων που προκύπτουν από αυτά. Και σε αυτόν τον τομέα το αγαπητό Aviationlive.gr κάνει πολύ καλή δουλειά με στοιχεία που πολλές φορές είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό.

    Υ.Γ.: Η διεύθυνση αναφέρεται σε προηγούμενο σχόλιό μου εδώ. Δες λίγο πιο πάνω.