Έφθασε Tο 8o NH90 Στη Πάχη Μεγάρων

aviationlive | 4/30/2014 09:00:00 π.μ. | 20 σχόλια



Στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων αφίχθη την Τρίτη 29 Απριλίου 2014, το όγδοο κατά σειρά ελικόπτερο NH90. Το επόμενο χρονικό διάστημα, μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και διαδικασίες, το ελικόπτερο θα παραληφθεί από την Αεροπορία Στρατού και με αυτόν τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη ενίσχυση της ικανότητας αερομεταφοράς του Ελληνικού Στρατού.

@ Onalert

Οι θετικές εξελίξεις για την Αεροπορία Στρατού θα έχουν συνέχεια καθώς τους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται η παράδοση επιπλέον τριών ελικοπτέρων του τύπου.

@ Onalert

Μάλιστα την παρούσα περίοδο το ένατο και το δέκατο κατά σειρά ελικόπτερο εκτελούν πτητικές δοκιμές στις εγκαταστάσεις του κατασκευαστή. Το ένατο προβλέπεται να παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι. Το δέκατο και ενδέκατο ελικόπτερο με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό προβλέπεται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.




Category:

20 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Οι παραδοσεις των NH90 μου θυμιζουν εκεινο το τραγουδακι

    Αργά αργά, βαριά βαριά
    σ’ ακούω στο σκοτάδι
    Το κουρασμένο βήμα σου να σέρνεται
    κάθε βράδυ, κάθε βράδυ

    που και να ειχαμε καμια παραγγελια για 100 ελικοπτερα οπως η Τουρκια,σε 100 χρονια θα τα παιρναμε.

  2. Manolis says:

    Οι παραδοσεις γινονται αναλογως των πληρωμων και οχι χρονοδιαγραματος εργοστασιου. Ετοιμα ειναι.

  3. Μανώλη δεν πρέπει είναι έτοιμα,όταν ένα NH90 πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις ή όταν ξεκινά το ταξίδι για την Ελλάδα το μαθαίνουμε μέσω spotter στη Μασσαλία. Ίσως να έχει ολοκληρώθεί η κατασκευή τους σε μεγάλο ποσοστό και να αναμένονται οι πληρωμές.

  4. kostis says:

    Παιδια θα μου επιτρεψετε να σχολιασω εκτος θεματος, για την απουσια της αεροποριας μας απο της χωρες του ΝΑΤΟ που στερουντε δυνατοτητων εναντια στης προκλησεις της φασιζουσας ρωσιας! ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΟΧΙ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 1952?

  5. kostis says:

    ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ?

  6. Ανώνυμος says:

    Ax το καημενο το ΝΑΤΟ(αυτος ο φαρος Δημοκρατιας και ανθρωπιας) τι επαθε απο τους πρωην αλητοσυμμοριτοκομμουνιστας και νυν φασιστοαλητοσυμμοριτοκομμουνιστας.


  7. kostis says:

    Και κατι αλλο TSIMUHAS....Μην δουλευεις την αλβανικη αεροπορια, γιατι εμεις μπορει και να κανουμε ,πραγμα που ελπιζω να μην γινει,τρελη βλακεια αποσυροντας τα Α-7.

  8. Ανώνυμος says:

    Αμην και ποτε,(Α-7 και F-4 εξω, εδω και τωρα),οτι ειχαν να δωσουν το εδωσαν,η δεκαετια του 2020 δεν εχει καμια σχεση με την δεκαετια του 80.Ας μεινουμε με 150-180 μαχητικα και ας δωσουμε την προσοχη μας σε αυτα.Κανενα δουλεμα για την Αλβανικη αεροπορια,για τον σκοπο που εξυπηρετει μεσα και εξω απο το ΝΑΤΟ μια χαρα ειναι τα ελικοπτερα της.Εχουμε μεινει κολλημενοι σε περασμενα μεγαλεια, αντι να ξεστραβωθουμε και να δουμε την πραγματικοτητα καταματα.

  9. kostis says:

    Οι αριθμοι εχουν την σημασια τους ΞΥΠΝΑΤΕ

  10. Ανώνυμος says:

    Bεβαιως και δηλωνω δημοσια οτι ηταν μ........ια να αποσυρει η ΠΑ τα F-104 και τα F-5,για να μην μιλησω για τα F-84,αυτο και αν ηταν εγκλημα,ακους εκει να αποσυρει αεροσκαφη του 50,αλλα τι περιμενεις ,λοιπουν εκεινοι οι πεφωτισμενοι ηγετες για να μας ανοιξουν τα ματια.(ε...να μας ξυπνησουν ηθελα να πω).

  11. Matia348 says:

    .....γιατι εμεις μπορει και να κανουμε ,πραγμα που ελπιζω να μην γινει,τρελη βλακεια αποσυροντας τα Α-7.
    Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή (άρνησή) σου να δεχθείς ότι τα Α-7 αποσύρονται. Όλους μας πονάει, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν έχεις έστω και ελάχιστη επαφή με την ΠΑ θα στο επιβεβαιώσουν και οι πέτρες.

  12. Ανώνυμος says:

    Αυτην την στιγμη εχουμε δυο τυπους Μ2000,τεσσερις τυπους F-16,ενα σκασμο απο F-16 που ειναι καθηλωμενα και περιμενουν την σειρα τους για επισκευη,εναν πενιχρο αριθμο απο ατρακτιδια στοχοποιησης (παρωχημενης τεχνολογιας) τα οποια τα περιφερουμε απο μοιρα σε μοιρα για να καλυφθουν ολες οι αναγκες,συστηματα ηλεκτρονικου πολεμου εκτος,λειτουργικα κοστη στα υψη,εναν τεραστιο αριθμο απο πυραυλους ολων των ειδων που θελουν επαναπιστοποιηση,ελειψεις απο ειδικα εργαλεια στις μοιρες συντηρησης,εκπαιδευτικα αεροσκαφη μια αλλης εποχης,και εμεις ονειρευομαστε αριθμους 300+ αεροσκαφων,και εγω θα ηθελα 500 αεροσκαφη αλλα ειμαστε υποχρεωμενοι να εχουμε οσα μπορουμε να πληρωνουμε και οχι οσα θα θελαμε.

  13. Ανώνυμος says:

    TSIMOUHAS SOSTOS!!!Η αλήθεια είναι ότι με τα λεφτά που δίνου(α)με θα μπορούσαμε να έχουμε 300 α/φη με διαθεσιμότητα τουλάχιστο 75%. Επικουρικά θα μπορούσαμεε να έχουμε εφέδρους πιλότους πχ στα f-4 ή τα Μιράζ f-1 για να ικανοποιήσουμε και τους αριθμούς. Θα θυμάστε την ιστορία το Γεν'αρη με την Laser bomb που θα μπορούσαμε να έχουμε πάμφθηνα, τον ελληνικό CRUISE και πάει λέγοντας.Δυστυχώς βλέπουμε 4 πληρωμένα υποβρύχια να μη βουτάνε και άλλα τραγικά. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και ο φίλος Νατοϊκός να πάει να πολεμήσει τΟΥς Ρώσσους.Εμάς τα ψέματα δε μας πιάνουν.......κώτσους.oBSERVER!!!

  14. Philip says:

    Συμφωνώ και εγώ με TSIMUHA και Observer.
    Για το ΝΑΤΟ πάντως ας μας λύσουν πρώτα το θέμα με την Τουρκία που είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ και μετά τα ξαναλέμε...

  15. AXEΡΩΝ says:

    Ἑμένα παίδες με πιάνει μελαγχολία ὅταν βλέπω ἑλληνικό ΝΗ-90.

  16. Ανώνυμος says:

    Oμορφη μελαγχολια ομως,για μενα το πιο ομορφο στροφειοφορο στους Ελληνικους ουρανους.(ενταξει και στα Dauphin εχω αδυναμια)

  17. AXEΡΩΝ says:

    Ὅμορφη μελαγχολία,ἀλλά πολύ ἀκριβή,και πολύ...δύσκολη.

  18. Manolis says:

    Σε οσους λενε να ειχαμε 500 μαχητικα , 2000 αρματα , 200 πλοια και δεν ξερω γω τι αλλο , τα ειχαμε και ολοι συμφωνουμε ειτε οτι δεν ειναι αρκετα ειτε οτι ειναι ξεπερασμενα. Δεν εχουν λοιπον τοση σημασια οι αριθμοι ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ! Ουτε εχουν σοβαρο (ηθικο) προβλημα να ξαμολησουν 1 εκατομμυριο φουκαραδες μεχμετσικ στον Εβρο , βορα στα κανονια μας. Θα τους κλαινε οι μαναδες τους γοερα, και σε μερικα χρονια θα εχει ξεχαστει. Ειναι 70+ εκατομμυρια κοσμος! Αν ηξερε ομως ο καθε πασας οτι σε καθε περιπτωση η εχθρικη αεροπορια θα περασει σιγουρα και θα του φυτεψει βομβες εξυπνες ή χαζες μεσα στην Αγκυρα, στο σπιτι του , στο σχολειο των παιδιων του , στο μαυσωλειο του κεμαλ και στο υπουργειο του...εκει ειναι η διαφορα. Επισης, τι να το κανω να εχω 500 μαχητικα και την κρισιμη ωρα των αναχαιτησεων να γυρνανε πισω για καυσιμα? Προτιμω 200 με ολα τα οπλα και τα εξτρα τους + 3-4 ιπταμενα τανκερ. Σου λεω εγω μετα.
    Για να μπουμε εντος θεματος, η παραδοση και του 8ου ελικοπτερου ειναι σημαντικη για την επιχειρησιακη αξιοποιηση του τυπου , διοτι επιτρεπει την δημιουργια κανονικου λοχου ελικοπτερων ΝΗ-90.

  19. Ανώνυμος says:

    Manolissays:

    30 Απριλίου 2014 - 11:10 π.μ.



    Οι παραδοσεις γινονται αναλογως των πληρωμων και οχι χρονοδιαγραματος εργοστασιου. Ετοιμα ειναι.


    ....Και τοσα χρονια που μεγαλο μερος των πληρωμων ειχε γινει και η εταιρεια καθυστερουσε επ`απειρο, την γλυτωσαν με μια μικρη εκπτωση...
    Ετσι ειναι...τωρα θα ζητησουμε και συγγνωμη...

  20. Manolis says:

    Ανωνυμε φιλε 3 Μαΐου 2014 - 1:34 π.μ.
    Σε καμμια περιπτωση δεν υποστηριζω την κατασκευαστρια φυσικα! Εαν οι κυριοι που τα παρηγγειλαν δεν ειχαν δωσει ως προκαταβολη (!) για ευνοητους λογους (παντα στην προκαταβολη περιεχεται η μιζα) σχεδον τα μισα του συνολικου ποσου, θα ειχαμε σοβαρη επαναδιαπραγματευση...Και παλι το ΥΠΑΜ λεει οτι κερδισαμε περι τα 120 εκατ. ευρω .
    Φιλε Aviationlive,
    Σύμφωνα με παλαιοτερο δημοσιευμα της ΠΤΗΣΗΣ που δεν το βρισκω τωρα, η εταιρία είχε κατασκευάσει για την Αεροπορία Στρατού μέχρι το καλοκαίρι του 2009, τουλάχιστον 16 από τα συνολικά 20 ελικόπτερα της συγκεκριμένης προμήθειας. Η παραγωγη για την ΑΣ διακοπηκε στο 17ο.
    http://www.fox2magazine.net/Ελλάδα/3083-Ελληνικά-NH90-657-εκατμ-ευρώ-για-μια-ντουζίνα-φωτογραφίες.html
    http://national-pride.org/2010/01/27/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BB-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-nh-90/
    Καποια απο τα ηδη ετοιμα ελικοπτερα ισως να εχουν τροποποιηθει και προωθηθει σε αλλες χωρες που παραλαμβανουν πριν απο εμας.
    To ΕΣ849 ειχε φωτογραφηθει ως "SOH" σε επισκεψη στο εργοστασιο τον περασμενο Φεβρουαριο. Τωρα παραλαμβανεται ως απλο ??? Μαλιστα στο ιδιο ποστ αναφερεται οτι υπαρχουν και τωρα ετερα ετοιμα ελικοπτερα:
    http://e-amyna.com/2014/02/21/%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%80%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/