Βλάβη Στο Κινητήρα Αεροσκάφους CL-215

aviationlive | 5/28/2014 12:51:00 π.μ. | 1 σχόλια

 Ήσσονος σημασία βλάβη, παρουσίασε την Τρίτη 27 Μαίου πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair CL-215 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ευβοϊκού.

DSC01580

Στις 11:40, κατά τη διάρκεια εξόδου για την εκπαίδευση ιπτάμενου μηχανικού της 355 ΜΤΜ, αεροσκάφος CL-215 προσθαλασσώθηκε προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένη και προβλεπόμενη άσκηση εκούσιας κρατήσεως και των δύο κινητήρων του αεροσκάφους. H συγκεκριμένη άσκηση προβλέπεται από τις διαδικασίες εκπαιδεύσεως, αλλά καθώς επιχειρήθηκε η επανεκκίνηση των δύο κινητήρων από την επιφάνεια της θαλάσσης κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, αφού δεν ήταν δυνατή η επανεκκίνηση του Νο.1 (αριστερού) κινητήρα του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος παρέμεινε ακινητοποιημένο περίπου ένα ναυτικό μίλι από την ακτή στην περιοχή της Αμάρυνθου, στη Νότια Εύβοια. 

Αμέσως ενημερώθηκε για το συμβάν η βάση στην Ελευσίνα και απογειώθηκε άλλο αεροσκάφος CL-215, που μετέφερε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό για την αποκατάσταση της βλάβης. Στις 13:35, το αεροσκάφος αποθαλασσώθηκε κανονικώς και επέστρεψε στη 112 ΠΜ.

Category: ,

1 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Tελευταια φορα ποτε επισκεφτηκε ο επιτιμος τα canadair.(o Δρακουμελ ντε)