Με Τον Σύλλογο ''Αναχαίτιση'' Σε KC-135R Της 351ARS

aviationlive | 8/22/2014 11:02:00 π.μ. | 3 σχόλια

Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο του Σύλλογου Αναχαίτιση : 
 
Δύο μέρες πριν το Πάσχα του Καλοκαιριού, η Αναχαίτιση είχε την τιμή και τη χαρά να βρεθεί σε μια εκπαιδευτική έξοδο ενός KC-135R της 351th Air Refuling Squadron/100th Air Refueling Wing RAF Mildenhall στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης της 480thFS/52nd Operational Group Spangdahlem AB που πετάει με F-16CM/DM με την ΠΑ.




Κατόπιν έγκρισης του σχετικού αιτήματός μας, την Τετάρτη 13.08.2014, αντιπροσωπεία μελών μας επιβιβάστηκε στο KC-135R για μια έξαωρη έξοδο πάνω από το Αιγαίο. Μετά την σχετική προ πτήσης ενημέρωση, επιβιβαστήκαμε στο ιπτάμενο τάνκερ με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης τις 0945πμ. Σύντομα το KC-135R έλαβε το προβλεπόμενο ύψος πτήσης αναμένοντας τα μαχητικά για ανεφοδιασμό. Η ανυπομονησία να δούμε τα ελληνικά μαχητικά στον αέρα πάνω από το καταγάλανο Αιγαίο ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα! Η ενημέρωση ανέφερε 13 ελληνικά F-16 των 340Μ, 343Μ και 335Μ. 

 
Σύντομα τα πρώτα ελληνικά μαχητικά εμφανίστηκαν προκαλώντας δικαιολογημένα ρίγη συγκίνησης. Τα ελληνικά αεροσκάφη συνολικά εκτέλεσαν 25 επαφές με τον φωτογραφικό φακό μας να καταγράφει μοναδικές στιγμές. Η εικόνα ελληνικών μαχητικών μόλις μερικά πόδια χαμηλότερα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια! Αναλογιζόμενοι μάλιστα ότι ελάχιστοι Έλληνες μέχρι τώρα είχαν μέχρι στιγμής είχαν την τύχη να ζήσουν ανάλογες στιγμές, έκαναν την εμπειρία μας ακόμα πιο σημαντική!



Αμέσως μετά ακολούθησαν 14 αεροσκάφη της  480thFS τα οποία εκτέλεσαν ισάριθμες επαφές προσφέροντας επίσης μοναδικές φωτογραφικές στιγμές.  


Η πτήση μας ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με την προσγείωση στην αεροπορική βάση της Σούδα, ολοκληρώνοντας μια ανεπανάληπτη επιχειρησιακή έξοδο για την Αναχαίτιση, που μας έδωσε την μοναδική ευκαιρία να δούμε τη Πολεμική Αεροπορία να επιχειρεί πάνω από το φυσικό της χώρο: το Αιγαίο Πέλαγος.



 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Kristal Gault PA Officer USAFE/AFAFRICA για τη υλοποίηση της πτήσης με το KC-135R στην οποία απονείμαμε αναμνηστικό δίπλωμα. Επίσης το πλήρωμα μας Cpt. Matthew Kellogg, Cpt. Neil Greogory, την χειρίστρια προβόλου ανεφοδιασμού Sgt Catherine Norcom και τον εκπαιδευόμενο χειριστή προβόλου Airman Lyndon Stoudmire στους οποίους επίσης απονεμήθηκε ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό. 

Category: , , ,

3 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Πολυ καλη εμπειρια.

  2. Manolis says:

    Αντε και στο δικο μας τανκερ...