Ουκρανία : Επαναφορά Σε Πτητική Κατάσταση, Mig-29

aviationlive | 4/05/2014 07:36:00 π.μ. | 3 σχόλια

Εργασίες πραγματοποιούνται σε αεροσκάφη Mig-29 της Ουκρανικής αεροπορίας, ώστε να επανέλθουν σε πτητική κατάσταση. Τα αεροσκάφη βρίσκονταν σε κατάσταση αποθήκευσης και πλέον πραγματοποιούν πτητικές δοκιμές, σύμφωνα με δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού άμυνας Ihor Tenyukh.

MIG-29 55 CLOFTING IMG_0831FL
(C) Chris Lofting

Το Κίεβο πραγματοποίησε ελέγχους στις αρχές Μαρτίου για να εξακριβώσει την ετοιμότα των ενόπλων δυνάμεων... από τα 507 μαχητικά αεροσκαφη και τα 121 ελικόπτερα της χώρας, μόλις το 15% από αυτά, βρίσκεται σε πτητική κατάσταση ενώ από τα πληρώματα μόλις το 10% είναι διαθέσιμο. 



Τα ιπτάμενα μέσα των Ουκρανικών ενοπλων δυναμεων σε αριθμούς :





Πηγή

Category: ,

3 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Κατοπιν εορτης θα ελαγα εγω,προφανως προσπαθουν να αντικαταστησουν καποια απο τα MIG-29 που εμειναν στην Κριμαια και τωρα ειναι σε Ρωσικο ελεγχο.Για τα 500+ μαχητικα κραταω μεγαλη επιφυλαξη καθως το νουμερο πρεπει να περιλαμβανει ολα τα μαχητικα που ειναι αποθηκευμενα και κυριως παρατημενα σε ολη την επικρατεια της Ουκρανιας.Συμφωνα με το τελευταιο τευχος της ΠΤΗΣΗΣ τα ενεργα ειναι γυρω στα 150-160 και συμφωνα με την wiki ακομη λιγοτερα.Ολα τα προγραμματα εκσυχρονισμου καρκινοβατουν λογω ελλειψης χρηματων και ειναι ενδιαφερον να δουμε αν απο τα χρηματα που θα παρει απο το ΔΝΤ θα διατεθει ενα μερος για την αμυνα.

  2. Πράγματι ο αριθμός είναι υπερβολικός μάλλον προσμετρά και αυτά που "έφυγαν" στην Αφρική... Ανανέωσα την ανάρτηση με τα στοιχεία του Flightglobal που πιο κοντά στην πραγματικότητα.

  3. Ανώνυμος says:

    Συμφωνα με αυτο(μετα την καταληψη της βασης) απο τα 45 μαχητικα MIG-29 μονο 4 ειναι ενεργα,και ο αριθμος των 45 θα πρεπει να αφαιρεθει απο τα συνολικα 80 που εμφανιζε το Flight.

    http://rt.com/news/crimea-air-base-allegiance-593/