Farnborough 14 : Super Hornet Demo

aviationlive | 7/22/2014 09:11:00 π.μ. | 17 σχόλια


To "Super Bug" στα χέρια του δοκιμαστή χειριστή της Boeing... ίσως η θεαματικότερη επίδειξη του Farnborough 14.

Category:

17 σχόλια

  1. gvla says:

    Μοναδική όαση στο φετινό display....

  2. F/A 18 Demo? βρε τι μου θυμιζειιιι να ταν η ζλια ψωρα..ολοι το γυρισαν σε demo; αφου πρωτοι καναμε παλι τη διαφορα..με την F-16 Demo Team Ζευς εεε;

  3. Καλα ας ήταν εκεί ο ΖΕΥΣ και θα σας έλεγα ποιά θα ήταν η θεαματικότερη επίδειξη του Farnborough 14....

  4. Ανώνυμος says:

    Στις ποσες επιδειξεις ηταν η θεαματικοτερη;Ειχε συναγωνισμο απο αλλα αεροπλανα;

  5. Ανώνυμος says:

    @Aνδρούλης
    Αφού είμαστε πρωτοπόροι σε οτιδήποτε και το κέντρο του κόσμου επόμενο είναι όλοι να μας αντιγράψουν.
    Το αμερικανικό ναυτικό έχει ολόκληρο ακροβατικό σμήνος με α/φη F/A-18 (οι Blue Angels) και στην προκιεμένη στο air show για να δείξουν και να διαφημίσουν οι Αμερικάνοι το αεροπλάνο τους δεν χρειάζεται να βάλουν νε πετάνε μία 10αριά του τύπου. Ένα φτάνει.
    Και άλλες χώρες που είχαν F-16 Demo πριν από εμάς ,π.χ Ολλανδία, δεν γίνεται να έχουν ολόκληρο ακροβατικό σμήνος με αυτά. Σε ότι αφορά την Τουρκία έχει ακροβατικό σμήνος με F-5 και δεν γίνεται να κάνει και 2ο με F-16 ή όποιο άλλο τύπο τζετ α/φους.
    Γιάννης

  6. Manolis says:

    To F-16 Demo Team Ζευς εκπαιδευτηκε απο αντιστοιχη ομαδα της USAF.

  7. Ανώνυμος says:

    Για την ιστορία υπήρχε σχέδιο να γίνει και demo team με M-2000. Αλλά οι γάλλοι δεν είχαν M-2000 solo display team για να τους ζητήσουμε να μας εκπαιδεύσουν και έτσι η Π.Α απευθύνθηκε στους Ινδούς που είχαν. Αρχική εντύπωση έκανε πως αυτοί δεν είχαν απαντήσει για μήνες. Αυτό οφείλεται ότι πάνε με το πάσο τους....
    Οι Αμερικάνοι απάντησαν πολύ σύντομα για το F-16 solo display team.
    Γιάννης

  8. Κάπου το είχα διαβάσει δεν θυμάμαι που, είχα θεωρήσει ότι πρόκειται για "πονηράδα" του εκδότη γιατί οι Γάλλοι είχαν demo μέχρι το 2009 - 2010 αν θυμάμαι καλα.

  9. Και η πρόταση στους Ινδούς τι έγινε τελικά ακυρώθηκε ή περιμένουμε ακόμη απάντηση;
    Ααα και μιας που αναφέραμε M-2000 γιατί άραγε δεν έχουμε επετειακά του συγκεκριμένου τύπου;
    Μήπως οφείλεται στον περιορισμένο αριθμό τους;

  10. Ανώνυμος says:

    Λίγο μετά το καλοκαίρι του 2008 έμαθα από ταξίαρχο (Ι) κάποια πράγματα και μέσα σε όλα με ενημέρωσε πως η Π.Α είχε στο πρόγραμμα της να κάνει solo display team με α/φη F-16 και Μ-2000 και πως το θέμα για το πρώτο είχε ήδη κανονιστεί με τους Αμερικάνους. Περίμεναν να έρθουν εδώ αν θυμάμαι καλά 2 εκπαιδευτές πιλότοι στην Σούδα να εκπαιδεύσουν κάποιους δικούς μας. Σε ότι αφορά το Μ-2000 μου είχε πει ότι οι γάλλοι δεν έχουν solo display team και για αυτό η Π.Α ζήτησε την βοήθεια των ινδών που έχουν solo display αλλά αυτοί δεν είχαν απαντήσει ακόμη (είχαν περάσει 2+ μήνες) γιατί πάνε με το πάσο τους. Επίσης είχα ζητήσει να μάθω αν θα πετάξει το Spitfire για να κάνει επιδείξεις και η απάντηση ήταν πως η Π.Α ήθελε να το έχει έτοιμο μόνο για να κάνει τροχοδρόμηση να το δει ο κόσμος. Αυτό τελικά δεν έγινε. Αν γινόταν δεν θυμάμαι τώρα αν μου είχε πει πως αν θα την έκανε στο Τατόι στην γιορτή της Π.Α ή στον μίνι Αρχάγγελο στην Τανάγρα. Σε ότι αφορά την αγορά νέου μαχητικού για την Π.Α είχε πει εμπιστευτικά ότι η κυβέρνηση ήταν υπέρ της αγοράς του Γιουροφάιτερ. (αυτό βέβαια το ήξερα και από αλλού...) Βέβαια εκείνη την εποχή άρχισαν να χειροτερεύουν αισθητά τα οικονομικά της χώρας και ως γνωστό (ευτυχώς) δεν αγοράστηκαν νέα μαχητικά α/φη. Τέλος μιας που μιλάμε για επιδείξεις του μίλησα να καλέσουν και ρωσικά μαχητικά στο μίνι Αρχάγγελο (είχε σχέση με την διοργάνωση του) επειδή αρέσουν στον κόσμο και θέλει να τα δει. Απάντησε πως οι ρώσοι δεν πάνε σε αεροπορικά σόου στο εξωτερικό γιατί χρωστάνε λεφτά στους Ελβετούς και αυτοί έχουν σκοπό να κατασχέσουν τα ρωσικά μαχητικά όπου τα δουν.
    Γιάννης

  11. Manolis says:

    Eυτυχως , οι Ελβετοι δεν ειχαν δικαιοδοσια κατασχεσης το 2008 στη Φινλανδια :
    http://www.youtube.com/watch?v=i4L9uR3kSDw

  12. Manolis says:

    Ενταξει, αλλα για να μη νομιζεις οτι οι κομπρες ειναι ρωσικα φιδια, για δες κι'αυτο τον φινλανδικο Δρακο:
    https://www.youtube.com/watch?v=qWOINzyCLL4

  13. Ανώνυμος says:

    @Manolis
    Επειδή δεν μπορώ να δω το βίντεο που λες. τι δείχνει ??
    Γιάννης

  14. Manolis says:

    Φινλανδικα SAAB J 35 Draken

  15. Ανώνυμος says:

    Θα ηταν ενδιαφερον αν ξεραμε το εσωτερικο σκορ ja-35 vs mig-21

  16. AXEΡΩΝ says:

    Oὔτε ἐγώ μπορώ να δὼ το βίντεο,ἀλλά ὁ Δράκος εἶναι κατά την δική μου αἰσθητική,το ὀμορφώτερο ἀεριωθούμενο μαχητικό.

  17. Philip says:

    Manolis εγώ το είδα το βίντεο (και τα σχόλια) αλλά τον φημολογούμενο ελιγμό δεν τον είδα!. Πάντως φαίνεται ωραίο σκάφος αν και προτιμώ τα (πιο κλασσικά) Mirage III/5/50 και 2000 :)