Ινδία : Προβλήματα Με Τους Κινητήρες Των Su-30MKI

aviationlive | 7/22/2014 03:00:00 μ.μ. | 14 σχόλια

Ανησυχία προκαλεί στην ηγεσία της Ινδικής αεροπορίας η υψηλή συχνότητα "αστοχιών" που παρουσιάζουν οι κινητήρες των Su-30MKI τα τελευταία δύο έτη. 

Αν και δεν δίνονται ακριβή στοιχεία... τα περιστατικά όπου αεροσκάφη του τύπου προσγειώθηκαν με τον ένα κινητήρα είναι ανησυχητικά πολλά.
Η διάρκεια έλεγχου του κινητήρα που διαρκεί συνήθως 4-5 ημέρες αλλά και τα προσωρινά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος (όπως η περιοδική συντήρηση του κινητήρα Saturn AL-31FP που πλέον πραγματοποιείται στις 700 ώρες πτήσης αντί των 1000) έχουν επηρεάσει τη διαθεσιμότητα των αεροσκαφών.

Category: , ,

14 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολα τα κακα(τουλαχιστον μεχρι τωρα)γινονται στην Ινδικη ΠΑ και οχι πχ στην Κινεζικη,εκτος και αν δεν το βγαζουν προς τα εξω και το αντιμετωπιζουν με αλλο τροπο.Ενας πληρης ελεγχος μπορει να διαρκεσει σωστα 5-6 ημερες αλλα η Ινδικη αεροπορια εχει προμηθευτει(η θα προμηθευτει στο μελλον)εκατονταδες εφεδρικους κινητηρες,οποτε με το που θα αφαιρεθει ο προβληματικος,αμεσως μπορει να τοποθετηθει ο εφεδρικος και το αεροπλανο να ειναι επιχειρησιακο μετα απο καποιες ωρες.Αν ομως με το που θα συμβει κατι καθηλωσεις προληπτικα ολα τα αεροπλανα και περιμενεις να βρεις τι εφταιξε ,ναι τοτε θα εχεις προβληματα διαθεσιμοτητας ειρηνικης περιοδου.

  2. Ανώνυμος says:

    Τεχνολογία υλικών φίλοι μου......αυτό που δεν κατέχει κανένας άλλος εκτός από τον Αμερικάνο...gloc

  3. Philip says:

    @gloc Δεν είναι ακριβώς έτσι αν και οι Αμερικάνοι είναι περισσότερο προσεκτικοί. Θυμήσου λίγο την καθήλωση του στόλου των F15 γιατί είχε κοπεί ένα στην μέση ή την φωτιά στο F35...
    Γενικότερα συμφωνώ με τον Τσιμούχα... Ίσως να υπάρχει και άλλο πρόβλημα

  4. Ανώνυμος says:

    Και στην κινέζικη αεροπορία έχουν πέσει αρκετά Su-27 και κινέζικα αντίγραφα τους J-11. Φαίνεται ότι οι ρώσοι κάνουν πρόχειρη δουλειά αλλά και ψιλο-απάτες. Παράδειγμα τα Mig-29SMT, που έδωσαν στην Αλγερία ,,καινουργια,, αεροπλανα που οι ατρακτοι τους είχαν κατασκευαστεί πριν χρόνια.
    Γιάννης

  5. Philip says:

    Οι Ρώσοι πάντα δίνανε απομειωμένα αεροσκάφη! Ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος. Οπως και το γεγονός πως έχουν νομίζω πλέον τη δυνατότητα οι Κινέζοι να παράγουν αντίγραφο των Saturn Luylka. Αναφορές πάντως για την αξιοπιστία των Ρωσικών Su δεν πρέπει να έχουμε πολλές ε;

  6. Ανώνυμος says:

    @Philip
    Πάντα έδιναν και δίνουν κατώτερα α/φη σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά τους συστήματα. Δεν έδιναν-δίνουν α/φη με κατώτερη ποιότητα στα υλικά κατασκευής των κινητήρων τους.
    Γιάννης

  7. Ανώνυμος says:

    δικια μου γνωμη ειναι οτι οι Ρωσοι δεν πονανε τοσο στην τεχνολογια "μυαλα-εξελιξη" οσο στον ποιοτικο ελεγχο-ποιοτικα προτυπα και στην τεχνολογια υλικων-κραματων.
    Τωρα οσο αφορα τους Ινδους εκτος απο τα παραπανω πιστευω οτι εκει εχουν και μεγαλο προβλημα διαδικασιων-εκπαιδευσης και νοοτροποιας πολλες φορες μου δινουν την εικονα (και οχι μονο στην Αεροπορια τους) οτι ειναι χυμα εντελως ομως... εχουν μια ταση σαν φυλη να ειναι χυμα στο κυμα, μονο σε τρελους χρωματικους συνδιασμους ειναι καλοί, το ιδιο ειναι και στο Πακισταν, μια φυλη ειναι ουτως η αλλως απλα εκει εχουν δουλεψει αρκετα οι δυτικοι εκπαιδευτες
    Υ.Γ Θυμαμαι μια φορα σε ενα τευχος της Πτησης πανε χρονια τωρα που ειχε ενα μεταγωγικο ρωσικo (Ant-124 αν θυμαμαι καλα) που ειχε πατεντες με κουτακια της CokeCola στην ατρακτο
    Χρηστος

  8. AXEΡΩΝ says:

    Χρήστο,το θυμᾶμαι και ἐγώ.
    Καπάκι κοκα-κόλα και λίγο σύρμα,και σχόλιο του Ρώσσου "It's okay,only outside,inside good!"
    Και τα λάστιχα του ἀεροπλάνου,Αντονωφ ἤ Ιλιούσιν,δέν εἶμαι βέβαιος,τελείως φαλακρά.

  9. Manolis says:

    Ειδες ομως, τα δικινητηρια δεν πεφτουν τοσο ευκολα.
    Αχεροντα, το νεο αρμα - φετιχ το ειδες?

  10. AXEΡΩΝ says:

    Manolis,το biathlon tanky ἑννοᾶς;
    (ἑνοάω,ἑννοᾶς,ἑννοάει,ἑννοάμε,ἑννοάτε,ἑννοάνε)

  11. Γ.Μ. says:

    @Manolis
    Όχι πάλι αυτή η συζήτηση με τα δικινητήρια...... Χα,χα,χα!

  12. Manolis says:

    AXEΡΩΝ, οχι, παντα επιμενω ελληνικα. Ενοάω το ελληνικο δοκιμαστικο Μ-60/48ΜΟLF , σαν τους Γενναιους Τιγρεις της Taiwan!
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:CM-11_Tank_in_Songshan_Air_Force_Base_20110813.jpg
    Αν δεν ερθουν τα Μ-1, θα τα δουμε σε μεγαλους αριθμους!
    Γ.Μ.
    Κανονικο τρολ εχω γινει χαχα!

  13. AXEΡΩΝ says:

    Δηλαδή,Μανώλη,ἑννοᾶς ὅτι θα ἀρχίσουμε την κοπτική-ραπτική και θα βγάζουμε Patton-Frankenstein?

  14. Manolis says:

    Nαι. Φτιαξανε ηδη ενα δοκιμαστικα (οχι βολες).