Γαλλικά Canadair Στην 113 ΠΜ

aviationlive | 8/27/2014 08:20:00 π.μ. | 9 σχόλια



Η Γαλλία έστειλε την Τρίτη στην Ελλάδα (113 Πτέρυγα Μάχης) τρία αεροσκάφη της Sécurité Civile, δύο CL-415 Canadair και ένα αναγνωριστικό Beechcraft, προκειμένου να συνδράμου στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.





Το Παρίσι ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Συντονιστικού Κέντρου Κατεπείγουσας Αντίδρασης (ERCC) της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας που, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αντιμετωπίζει «σοβαρές δασικές πυρκαγιές» τις δύο τελευταίες ημέρες.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που τα γαλλικά Canadair τίθενται στη διάθεση άλλης ευρωπαϊκής χώρας. Δύο αεροσκάφη είχαν σταλεί στη Σουηδία στις αρχές Αυγούστου.

Category: , ,

9 σχόλια

  1. ΑΧΕΡΩΝ says:

    Mε τους Καναδούς θα πρέπει να λογαριαστοῦμε,ἀλλά και με τους φωστήρες που ὑπογράφουν συμβάσεις και δηλώσεις,ἐπίσης.

  2. Ανώνυμος says:

    Kατι που δεν ηξερα ειναι οτι το σηματακι με το τριγωνο μεσα στον κυκλο(πανω στο ατρακτιδιο των κινητηρων)ειναι το διεθνες συμβολο πολιτικης αμυνας-προστασιας.

    http://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%A9curit%C3%A9_Civile

  3. AXEΡΩΝ says:

    Οὔτε ἐγώ το ἤξερα,ἑνδιαφέρον.
    Ἑνδιάμεσο:το καθεστώς ὑπαγωγῆς των δικῶν μας Κανανταίρ,ἐπιτρέπει την ἀποτύπωση αὐτού του σήματος;

  4. Manolis says:

    Oχι. Ανηκουν στην ΠΑ. Μαλιστα η κατασκευαστρια χρησιμοποιησε υπουλα την δηθεν 100% πολιτικη χρηση τους για να μην πληρωσει καποιο αντισταθμιστικο που προεβλεπε το συμβολαιο, αλλα ο Αβραμο τους εβγαλε στη σεντρα. Εξ'ου και οι τσαμπουκαδες που κανει με την κοστολογηση στα ανταλλακτικα. Το επιχειρημα της ΠΑ ειναι οτι τα α/φη ειναι ειδικες (στρατιωτικες) εκδοσεις για την Ελλαδα (αληθεια) κλπ - κλπ.

    Το σημα της πολιτικης προστασιας ειναι ΠΟΛΥ γνωστο διεθνως (πλην αρματιστων που εχουν θωρακα και δεν τη χρειαζονται, και ρωσιας/ρωσολαγνων που εχουν τον Πουτιν και επισης δεν τη χρειαζονται ):
    http://ethelontikhomadabrilission.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html

  5. AXEΡΩΝ says:

    Ἄς ὅψεται ὁ Γεωργιόπουλος.

  6. Ανώνυμος says:

    "Το επιχειρημα της ΠΑ ειναι οτι τα α/φη ειναι ειδικες (στρατιωτικες) εκδοσεις για την Ελλαδα (αληθεια) κλπ - κλπ."

    Aπο που προκυπτει αυτο,θα μπορουσες να ελεγες πχ ειδικη εκδοση τα δυο SLAR(τωρα κανενα,το ενα επεσε,και στο αλλο εχει αφαιρεθει ο εξοπλισμος).,τα υπολοιπα ειναι απλα CL-415 και σιγουρα η επιγραφη ΠΑ δεν τα κανει στρατιωτικη εκδοση.
    Για το αλλο περι Πουτιν ,Ρωσολαγνων κλπ, απλα δεν σχολιαζω καθως η τοποθετηση ειναι εγκαθετη και δειχνει πληρη αγνοια.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ministry_of_Emergency_Situations_%28Russia%29

    https://www.youtube.com/watch?v=qzGmYe0NJ1M

  7. Ανώνυμος says:

    H τουρκική αεροπορία δεν εκπαιδεύει πιλότους στην αεροπορική ακαδημία της για 4-5 χρόνια για να τους βάλει μετά να σβήνουν φωτιές με πυροσβεστικά αεροπλάνα.
    Η τουρκική αεροπορία δεν ασχολείται με αεροπυρόσβεση.
    Η τουρκική αεροπορία δεν ξόδεψε 250 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει 10 πυροσβεστικά αεροπλάνα αλλά ξοδεύει τα λεφτά της για αγορές ΑΙΜ-9Χ, ΑΙΜ-120C-7, MLU σε F-16 κτλ εξοπλιστικά προγράμματα.
    Άραγε ποια άλλη χώρα βάφτισε ειδικό εξοπλιστικό πρόγραμμα την αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων ??
    Η Π.Α πρέπει να πετάξει από πάνω της την αεροπυρόσβεση και να ιδρυθεί η ΔΑΥΚΩ.
    Σε ότι αφορά τα προβλήματα με την καναδική εταιρία αν ήταν στο χέρι μου μπορεί να έβγαζα στο σφυρί όλα τα Καναντέρ και να προχωρούσα στην αντίκατάσταση τους με δικινητήρια μεσαία ελικόπτερα που πέρα την αεροπυρόσβεση να μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω και για αεροδιακομιδές, έρευνα και διάσωση, αστυνόμευση, μεταφορά οπλιτών αν παραστεί ανάγκη λόγω κρίσης-θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, κ.α αποστολές.
    Γιάννης

  8. Manolis says:

    "Aπο που προκυπτει αυτο"
    http://www.airrecognition.com/index.php?option=com_content&task=view&id=649#description
    Ολα τα -415GR εχουν αυξημενο βαρος απογειωσης και αλλες μικροδιαφορες απο τα "απλα". Καποτε αναφεροταν και στο site της Bombardier. Καπως επρεπε να δικαιολογηθουν "αι ειδικαι αμοιβαι".
    "δεν σχολιαζω καθως η τοποθετηση ειναι εγκαθετη και δειχνει πληρη αγνοια." Εγω δεν ειπα οτι ο Τσιμ ειναι ρωσολαγνος! μονος του μυγιαζεται! BTW, ωραιο το τουριστικο σποτακι του Σταλινγκραντ! Ανατριχιασα απο τις πολεμικες μνημες, οπως οταν βρεθηκα στο Βερολινο (γραφω και ταξιδιωτικα , αμα λαχει).
    Α, και το σημα κατατεθεν της ρωσικης πολιτικης προστασιας: http://fabiusmaximus.files.wordpress.com/2012/10/20121001-super-putin.jpg
    :)