EAB: Συμφωνία Με Την TATA ADVANCED SYSTEMS

aviationlive | 9/15/2014 01:15:00 μ.μ. | 10 σχόλια

Σε  συμφωνία με την ινδική εταιρεία *Τata Advanced Systems Ltd (TASL) προχώρησε η  Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία  με την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή μέρους των Συστημάτων Εναέριου Ανεφοδιασμού Μαχητικών Αεροσκαφών.

Η σύμβαση είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ΕΑΒ καθώς είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία συνάπτει συμφωνία με μία ινδική εταιρεία, γεγονός που σηματοδοτεί το άνοιγμά της σε μία νέα αγορά τέτοιου μεγέθους. Η κατασκευή των Συστημάτων Εναέριου Ανεφοδιασμού Μαχητικών Αεροσκαφών θα υλοποιηθεί στο Εργοστάσιο Αεροκατασκευών της ΕΑΒ.
*Η Tata Advanced Systems Ltd είναι η εταιρεία-βραχίονας του Ομίλου ΤΑΤΑ, η οποία δραστηριοποιείται στον αεροναυπηγικό και αμυντικό κλάδο. Ο διεθνής Όμιλος Tata περιλαμβάνει περισσότερες από 100 εταιρείες σε επτά επιχειρηματικούς κλάδους και απασχολεί 425.000 εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Category: ,

10 σχόλια

  1. Το δελτίο τύπου της ΕΑΒ δεν περιελάμβανε λεπτομέρειες.

  2. Ανώνυμος says:

    Πριν περίπου 15 χρόνια η ΕΑΒ κατείχε το 49% μιας κινεζικής εταιρίας. Ξέρουμε την πορεία της;

    Orion

  3. Να συμπληρώσω και μιας Αρμένικης που κατείχε τεχνογνωσία σε δίοδους laser. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι;

  4. Manolis says:

    Iσως λεει κατι παραπανω αυτο το κοινο δελτίο τύπου cobham - tata:
    http://www.cobham.com/about-cobham/mission-systems/about-us/mission-equipment/media/news/cobham-tasl-announce-metallic-structures-manufacturing-agreement-in-india.aspx

  5. Ανώνυμος says:

    Ψέμματα. 45% - Βρήκα μόνο αυτό...

    Κοινοπραξία με την κινεζική Shenyang για την επισκευή αεροσκαφών
    Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 1999

    Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη σύναψη συμφωνίας με την κινεζική Shenyang Aircraft Repair Co. για τη δημιουργία κοινής θυγατρικής με την επωνυμία Shenyang-Hellenic Aircraft Repair, με ποσοστό συμμετοχής 45% και 55% αντίστοιχα και έδρα την πόλη Shenyang της Κίνας.

    Αντικείμενο της κοινοπραξίας είναι η δομική επισκευή κινεζικών αεροσκαφών με τη χρήση των σύνθετων υλικών και της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η ΕΑΒ, όπως ανακοίνωσε η ελληνική εταιρεία.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΒ, πρόκειται για την πρώτη κοινοπραξία που δημιουργείται με εταιρεία της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας. Συγχρόνως, η συνεργασία προσδίδει στην ΕΑΒ τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην κινεζική αγορά, καθώς και τη δυνατότητα διείσδυσης σε άλλες ασιατικές αγορές.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Shenyang είναι θυγατρική της SAC, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

    Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

    http://tinyurl.com/pjh4akr

    Orio

  6. Ανώνυμος says:

    Asxoliste me 25xil simvasi enw o proedros tis EAB k oi dikoi tou efagan 28 ek evrw me tin 1 source? Mas doulevete?

  7. Δεν ασχολούμαστε με το μέγεθος της σύμβασης αλλά της αγοράς. Για την 1Source έχετε "πληροφορίες" ;

  8. Ανώνυμος says:

    Aviationlive, κοίτα το μέιλ σου - Orion ;)

  9. Orion αν θές στείλε σε αυτό το mail

    aviationliveblog@gmail.com