Λεπτομέρειες Για Τα Εναέρια Μέσα Που Χρησιμοποιήθηκαν Στην Επιδρομή Στο Σουδάν

aviationlive | 10/29/2012 07:27:00 μ.μ. | 3 σχόλια

 Σύμφωνα με τη Βρετανική  εφημερίδα Times 12 εναέρια μέσα της Heyl Ha'Avir χρησιμοποιήθηκαν για την αεροπορική επιδρομή τη περασμένη εβδομάδα στο Σουδάν.

 8 F-15I Ra'am σήκωσαν το κύριο βάρος της αποστολής , τέσσερα από αυτά  έπληξαν το συγκρότημα κατασκευής πυραύλων στο Yarmouk ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα παρείχαν αεροπορική κάλυψη σε ενδεχόμενο scramble των Σουδανικών Mig-29.Ταυτόχρονα στην Ερυθρά πετούσε ζεύγος ελικοπτέρων CΗ-53 Yas'ur , έτοιμα να αναλάβουν CSAR σε περίπτωση που κάποιο από τα πληρώματα των Ra'am αναγκαζόταν να εγκαταλείψει.

(C) the sunday times
 Υποστηρικτικό ρόλο έπαιξε Boeing 707 εναέριου ανεφοδιασμού , που πιθανολογείτε πως σε κάποιο σημείο στην ερυθρά θάλασσα ανεφοδίασε με καύσιμο τα F-15I καθώς κατά την τετράωρη αποστολή τα Ra'am διήνυσαν απόσταση 2400 μιλίων.Τέλος G550 SEMA (Special Electronic Missions Aircraft) προσέφερε κάλυψη στο "πακέτο" από τα Αιγυπτιακά ραντάρ στο Σινά και την Σουδανική αεράμυνα που ήταν ανεπτυγμένη γύρω από το Χαρτούμ.

Πηγή


Δορυφορικές φωτογραφίες των εγκαταστάσεων που "χτυπήθηκαν" μπορείτε να δείτε εδώ.

Category: ,

3 σχόλια

  1. Gor says:

    βρε του μπαγάσες...οτι γουσταρουν κανουν στη γειτονια τους με τους αξιους στρατιωτικους/ναυτικους/αεροπορους/πατριωτες που εχουν...μια σταλιτσα χωρα με ΤΟΣΟ θρασος/θαρρος! παρολο που καταφερνουν να τα εχουν σκ@τ@ με ολους του γειτονες, αντι να μαντρωνονται μεσα στο σπιτι τους αμυνομενοι, ξετσουτσουνευουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ κ τα βαζουν με ΟΛΟΥΣ!!! σκετος Δαυίδ!

  2. Έχουν lobby με δύναμη στα κέντρα αποφάσεων,έχουν χρηματοδότηση για τους εξοπλισμούς...

  3. Ανώνυμος says:

    Ρε συ Γκορ, μην τρελλαθουμε κιολας! Με την ανοχη, τα δολλαρια και τα balls των Αμερικανων κανουν τις μαγκιες που κανουν! Αλιμονο τους, αν χασουν τους πατρονες τους, ετσι που αγαπιουνται με ολους γυρω!
    Manolis