12 Καταριανά -5 Ψάχνουν Αγοραστή ;

aviationlive | 11/01/2012 01:13:00 μ.μ. | 1 σχόλια


 Αμυντικές συμβάσεις ύψους 20 δίς Ευρώ πρόκειται να υπογράψουν οι Καταριανοί, οι κυριότερες αφορούν τη προμήθεια μεταφορικών ελικοπτέρων, επιθετικών ελικοπτέρων και νέων μαχητικών αεροσκαφών.Οι Γάλλοι θεωρούν πως μπορούν να προωθήσουν στο Κατάρ με επιτυχία τα Rafale και NH90.

 Οι ανάγκες του Κατάρ μεταφράζονται σε 24-36 νέα μαχητικά αεροσκάφη.Μέχρι το τέλος του 2012 και μετά την αξιολογηση του Typhoon και του F-16 Block 52+, η επιλογή του νέου μαχητικού αεροσκάφους θα έχει ολοκληρωθεί, για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις. Στον αντίποδα πηγές από την Ντόχα θεωρούν πως το Κατάρ δεν βιάζεται για να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη του...

Καταριανό Mirage 2000-5 στη Σούδα στα πλαίσια της συμμετοχής του στην επιχείρηση Harmattan
 Οι Γάλλοι θεωρούν ότι "προηγούνται" λόγω των επιδόσεων του αεροσκάφους σε σχέση με τα F-15 και F-18 κατά την αξιολόγηση τους στο ερημικό κλίμα (50°C) της χώρας και της δέσμευσης του Εμίρη να αντικαταστήσει τα -5 με Rafale.Σε περιπτωση απόκτησης του Rafale, η Γαλλική πλευρά έχει δεσμευτεί για να βρεί αγοραστή στα 12 Mirage 2000-5 όπως είχε συμβεί και με τα Mirage F-1 το 1994, που από το Κατάρ κατέληξαν στην Ισπανία (χαρακτηριστικά η La Tribune αναφέρει σαν δυνητικούς αγοραστές την Τυνησία και την Αίγυπτο).

Πρώην Καταριανά Mirage F-1 σε Ισπανικό έδαφος χρησιμοποιούνται σαν πηγή ανταλλακτικών (C) Target Aviation Photography


La Tribune μέσω Rafale news

Το ίδιο έργο ... με τα Η.Α.Ε.
 

Category: , , ,

1 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Ενδιαφερομενοι αγοραστές υπάρχουν! Λεφτα...υπάρχουν;