Σε Εξέλιξη Η Ελληνο - Ισραηλινή Άσκηση Στη Κρήτη

aviationlive | 10/16/2013 05:50:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Κόβουν την ανάσα οι ελιγμοί Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων που "σαρώνουν" από το πρωί την Κρήτη στο πλαίσιο της άσκησης Minoan Star η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή ελικόπτερων της Αεροπορίας Στρατού.

(C) Creta Live
Η άσκηση εξελίσσεται με σημείο αναφοράς την 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι, με το σχεδιασμό να θέλει ζεύγη ελικοπτέρων να εκτελούν χαμηλή πτήση στο παράκτιο μέτωπο νότια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου. Οι θεαματικές "διεισδύσεις" των ελικοπτέρων από κρητικού εδάφους, έγιναν αντιληπτές νωρίς το πρωί στα νότια παράλια του νησιού και ειδικότερα την περιοχή της Βιάνου, με τους κατοίκους εντυπωσιασμένους αλλά και ανήσυχους καθώς δεν είχαν πληροφορηθεί για τη διεξαγωγή της άσκησης. Ενώ ακολούθησαν αναφορές ακόμη και από το οροπέδιο Λασιθίου.


(C) Creta Live

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιχειρησιακό σκέλος της άσκησης έχει η 133 Σμηναρχία Μάχης υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ τα σχέδια πτήσης εποπτεύονται από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο.

Πηγή 

Category: , , , ,

0 σχόλια