Τα Ιπτάμενα Μέσα Στη Παρέλαση Της Θεσσαλονίκης

aviationlive | 10/18/2013 12:23:00 μ.μ. | 6 σχόλια


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. Παραπολιτικά και του Λ. Μπλαβέρη, με 13 μαχητικά αεροσκάφη θα εκπροσωπηθεί η ΠΑ στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσαλονίκης. Συγκεκριμένα  θα πετάξουν τέσσερις τριάδες μαχητικών F-16, Mirage 2000, F-4E AUP Phantom II και A-7E Corsair II, ενώ η ομάδα ''ΖΕΥΣ'' θα πραγματοποιήσει επίδειξη. Στο έδαφος θα παρελάσουν στοιχεία της 350 Πτέρυγας Κατευθυνομένων Βλημάτων Patriot PAC-1, που εδρεύει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

AFW 13 Walkaround

Από πλευράς της Αεροπορίας Στρατού θα πραγματοποιήσουν την παρθενική τους εμφάνιση σε παρέλαση τα νέα μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90, από τα οποία θα ιπταθεί μία διμοιρία, δηλ. δύο ε/π του 2ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (2ου ΤΕΑΣ). Επίσης θα παρελάσουν δύο επιθετικά ελικόπτερα AH-64DHA Longbow Apache του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων, καθώς και ένα μεταφορικό ελικόπτερο CH-47SD Chinook του 4ου ΤΕΑΣ.

Category: , ,

6 σχόλια

  1. Philip says:

    Θα είναι και ο "Δίας"; ΩΩΩΩ!
    Μια γεύση από την περσινή επίδειξη. Το βίντεο το τραβήξαμε εμείς!

    http://www.youtube.com/watch?v=1ud19mJR7KY

  2. Manolis says:

    "Βρωμικος" και ο ''ΖΕΥΣ'' ? Παει , χαλασε η ΠΑ...Τι θα γινει Αθηνα δεν θα πεταξει καθολου?

  3. Philip says:

    Είδα σήμερα ένα UH-1 και άκουσα μαχητικό να περνάει πάνω από την Θεσσαλονίκη... Τελικά ο Δίας θα έρθει;

  4. Toβίντεο από τη δοκιμαστική
    http://www.youtube.com/watch?v=1qvziibjtxY λογικά αύριο θα περάσουν οι σχηματισμοί.

    Για την Παρασκευή υπάρχει μια NOTAM, για πτήση επίδειξης στη Θεσσαλονίκη ,ίσως αφορά το demo team ZEYS. Είστε πολύ τυχεροί...

  5. Αύριο 25 Οκτ. στις 12:00 στη Θεσσαλονίκη θα γίνει η δοκιμαστική του F-16 SOLO DISPLAY. Τη Δευτέρα 28 Οκτ. και με το πέρας της παρέλασης θα γίνει το επίσημο DEMO για τον εορτασμό της επετείου από την ZEUS TEAM. Σας περιμένουμε στο χώρο της παρέλασης για ένα εντυπωσιακό DEMO από την Πολεμική μας Αεροπορία .

  6. Philip says:

    ΟΛΕ! Αυτά είναι να ετοιμάσουμε κάμερες και λοιπά να δούμε τι θα γράψουμε.