Phoenix Express 2014

aviationlive | 5/23/2014 05:47:00 μ.μ. | 11 σχόλια

Tο Πολεμικό Ναυτικό με τη Φ/Γ Nαβαρίνον, ομάδες της ΔΥΚ και επιτελείς του ΑΣ συμμετέχει στην πολυεθνική άσκηση "Phoenix Express 2014", η οποία διεξάγεται από 12 Μαΐου έως 04 Ιουνίου 2014, στην ευρύτερη περιοχή Κεντρικής – Ανατολικής Μεσογείου καθώς και στη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη.

(C) USN
Tο Πολεμικό Ναυτικό με τη Φ/Γ Nαβαρίνον, ομάδες της ΔΥΚ και επιτελείς του ΑΣ συμμετέχει στην πολυεθνική άσκηση "Phoenix Express 2014", η οποία διεξάγεται από 12 Μαΐου έως 04 Ιουνίου 2014, στην ευρύτερη περιοχή Κεντρικής – Ανατολικής Μεσογείου καθώς και στη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη. Η άσκηση περιλαμβάνει θεωρητική – πρακτική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), στη Ναυτική Βάση της Σούδας από 12-24 Μαΐου 2014, εν πλω εκπαίδευση στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Σικελίας από 25 Μαΐου έως 03 Ιουνίου 2014 και απενημέρωση – ολοκλήρωση της ασκήσεως στη Ναυτική Βάση της Αυγούστα στην Ιταλία την 04 Ιουνίου 2014.

(C) USN
 Στην άσκηση συμμετέχουν πλοία και προσωπικό από τις Η.Π.Α, την Ιταλία, την Τουρκία, την Κροατία, τη Λιθουανία, το Μαρόκο, την Ελλάδα, την Αλγερία, τη Μάλτα, τη Λιβύη, την Αίγυπτο, και την Τυνησία.  Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση μονάδων του 6ου Στόλου με μονάδες των χωρών του ΝΑΤΟ και του Μεσογειακού Διαλόγου στις διαδικασίες ανταλλαγής πληροφοριών, στις επιχειρήσεις απαγορεύσεως (MaritimeInterdictionOperations-ΜΙΟ) καθώς και σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης.

(C) USN

Category: , ,

11 σχόλια

  1. George says:

    Στην τελευταια φωτογραφία ειναι ΟΥΚ; Τι όπλα είναι αυτά που φέρουν;

  2. Ανώνυμος says:

    Tο μπλε χρωμα ειναι κοινο στα εκπαιδευτικα οπλα.

    http://www.craigsfirearms.com/glock.html

  3. AXEΡΩΝ says:

    George,τα ὅπλα εἶναι καλάσνικωφ,ἤ ὁμοιώματα τους.

  4. και εδώ
    https://www.youtube.com/watch?v=n7TKSXdpDzY

    στο 0:23 μπορεί τι όπλα κρατούν;

  5. Ανώνυμος says:

    Steyr TMP

    http://en.wikipedia.org/wiki/Steyr_TMP

  6. Γ.Μ. says:

    Φίλε aviationlive τα όπλα είναι εκπαιδευτικά Steyr TMP/Ruger MP-9 (στην ουσία είναι το ίδιο όπλο). Οι κύριοι στην τελευταία φωτογραφία είναι Αλγερινοί αν δεν κάνω λάθος.

  7. Philip says:

    Τόσα πράγματα γίνονται στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα και στον Ελλαδικό χώρο με πολλές και διαφορετικές χώρες και εθνότητες... Γιατί στην διπλωματία χωλαίνουμε τόσο; Με τόση συνεκπαίδευση δεν θα έπρεπε να είχαμε "καλύτερη θέση" (αυτόν τον χαρακτηρισμό όπως θέλει ο καθένας τον εκλαμβάνει).
    Εν τέλει, με αυτά που συμβαίνουν στον Ελλαδικό χώρο και ειδικά από τους Τούρκους θα έλεγε κάποιος "Για ποιους εκπαιδευόμαστε"? Μήπως για τους "Κόκκινους"...
    Ξέρω ανοίγω μεγάλη συζήτηση αλλά διαβάζοντας για το νέο Δόγμα Άμυνας αλλά και για τις ασσύμετρες απειλές αναρωτιέμαι που αποσκοπούμε όχι Στρατιωτικά, γιατί οι στρατιωτικοί μας έχουν ξεκάθαρους στόχους, αλλά πολιτικά αφήνοντας τον χαρακτηρισμένο ως Νο1 εχθρό μας να "σεργιανίζει" στο Αιγαίο και κάνοντας παράλληλα μαζί του συνεκπαιδευση.

  8. strategy says:

    Στη 2η και 3η φωτό είναι Αλγερινοί.

  9. Ευαριστώ για τις διευκρινίσεις, στο βίντεο ρίχνουν υποδιαμέτρημα;

  10. AXEΡΩΝ says:

    http://defencegreece.wordpress.com/2013/10/05/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-glo/#more-2528

  11. Γ.Μ. says:

    Ρίχνουν χρωμοσφαιρίδια τύπου ΒΒ των 6mm αν δεν κάνω λάθος....