Επετειακό Α-7Η Corsair ''Αλεπού''

aviationlive | 7/26/2014 10:43:00 π.μ. | 9 σχόλια

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της 340 ΜΒ το 2001, το προσωπικό της Μοίρας "έντυσε" το 159966 με επετειακό διάκοσμο. Δυστυχώς oι φωτογραφίες του αεροσκάφους με τον επετειακό διάκοσμο είναι ελάχιστες καθώς το αεροσκάφος πέρασε από προγραμματισμένη περιοδική συντήρηση στην ΕΑΒ και φόρεσε ξανά την κλασσική παραλλαγή SEA.

Ευχαριστούμε τον ανώνυμο φίλο για τις φωτογραφίες που μας έστειλε.







Για τη διαδικασία της χρώσης του αεροσκάφους και το εναλλακτικά σχέδια μπορείτε να διαβάσετε στο φόρουμ του modelclub εδώ και εδώ.

Category: , ,

9 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Το "Δυστηχώς" με ύψιλον παρακαλώ !

  2. D-Mitch says:

    Τα πρώτα μου posts στο militaryphotos.net ήταν οι φωτογραφίες του συγκεκριμένου αεροσκάφους εν πτήση από φίλο πιλότο. Δυστυχώς τα είχα ανεβάσει ως attachments, δεν έχω τα αρχεία μου μπροστά μου να σας τις στείλω. Online μπόρεσα να βρω μία μόνο από αυτές που είχα ανεβάσει, http://i.imgur.com/QVqZJ3p.jpg. Επίσης αξίζει να επισκεφθεί κάποιος το σύνδεσμο http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,8973.0.html για μερικές σπάνιες φωτογραφίες αλλά και το υπόβαθρο πίσω από αυτό το επετειακό αεροσκάφος. Καλό καλοκαίρι!

  3. Τις έχω κρατήσει, θα τις βρώ και θα τις ανεβάσω!

  4. Ανώνυμος says:

    Με αυτον τον διακοσμο,(ιδιως απο την μεση και πισω)ανετα μπορει να παιξει τον ρολο του follow-me,τυφλα να χουν τα ΜΒ240,ενας φαρος μονο του λειπει.

  5. Ανώνυμος says:

    και εγω να πω την μαυρη αληθεια οταν το πρωτοειδα ειχα περιεργο συναισθημα... μετα την δευτερη ματια εμεινα με θετικο συναισθημα για τον λογο οτι είχε το σχεδιο της Μοιρας και τιποτα παραπανω, μακαρι οταν βαφτηκε να υπηρχε κανονικο μπλε χρωμα για την σημαια και οχι αυτο το γκρι-μπλε αλλα το δικαιολογω στο οτι ηταν κινηση της τελευταιας στιγμης... Υ.Γ 1 η σκακιερα κιτρινη-μαυρη ειναι το πιο διαδεδομενο αεροπορικο συμβολο, δεν υπαρχει πολεμικη αεροπορια που δεν εχει Μοιρα με αυτο το συμβολο. Υ.Γ 2 μιλοντας καποια στιγμη με εναν απο τους "ιδρυτες" της Μοιρας, ειχε τοποθετηθει στην 340ΜΔΒ πριν αποκτησει η Μοιρα μοιροσημο και συμβολο, μου ελεγε οτι ηταν σε καποιο τσιπουραδικο του Βολου μαζι με τους αλλους 3-4 πρωτους Ιπταμενους της Μοιρας και συζηταγαν το τι και πως θα ειναι το μοιροσημο και αποφασισαν την σκακιερα σαν συμβολο της στρατηγικης σκεψης και την αλεπου σαν συμβολο εξυπναδας - πονηριας - κυνηγου, που σε συνδιασμο με την στρατηγικη σκεψη θα γινονταν το "μοτο" και η φιλοσοφια της Μοιρας Υ.Γ 3 η εξελιξη των Μοιροσημων της 340Μ http://www.kentorama.gr/uploads/photos/middle/7_18.jpg ρεπλικα φυσικα δεν ειναι τα πρωτοτυπα
    Χρηστος

  6. Χρήστο υποκλίνομαι.

  7. Ανώνυμος says:

    Μήπως με την ευκαιρία της τελετής απόσυρσης των Α-7 τον Οκτώβριο να βάφαμε και 2 ακόμα α/φ Αλεπού και Λαίλαπα???Θα ήταν ενδιαφέρον.....gloc

  8. Ανώνυμος says:

    Δεν νομιζω να βρουνε* Α-7Η για βαψιμο, αυτα εχουν αποσυρθει χρονια και με απολυτη ησυχια
    *Οσα ηταν σε καλη κατασταση ειχαν παει Αργινιο, να τα βαψουν και να μεινουν εκει "δεν εχει" οφελος, τα αλλα που εμειναν πισω δεν κανουν για βαψιμο τουλαχιστον απο την κατασταση που εχω δει σε φωτογραφιες.
    Υ.Γ Χαιρομαι που τουλαχιστον η 336 τιμα-θυμαται τα Ηotel στην εκδηλωση γιατι ηταν αμαρτια που εφυγαν αυτα τα αεροπλανα απο την δραση και δεν το πηρε κανενας χαμπαρι.
    Υ.Γ Πιστευω και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι παλιοι Α-7αριδες Ηotelistes θα πηγαιναν και τσαμπα για να ξαναφερουν πισω στην Σουδα Ηotel και να τα βαψουν Αλεπου** και Λαιλαπα. Δυστυχως αυτα τα "αψυχα" αντικειμενα μπορουν να γυριζουν πολλα χρονια πισω σε αλλες εποχες και να σου ξαναζωνταευουν ατομα και καταστασεις....
    ** Ακομα και με αυτο το γκρι-μπλε χρωμα στην σημαια.... χαχαχα!
    Χρηστος

  9. Manolis says:

    Ακομα μια φωτο της σπανιας Α-7Η ''Αλεπους":
    http://3.bp.blogspot.com/-OrusulR6uA8/Un4Fo_QkAzI/AAAAAAAAMOY/rnQkY2TPE00/s1600/20071231_050738_a-7_4.jpg