Συντριβή Α-7Ε Corsair

aviationlive | 8/26/2014 10:25:00 π.μ. | 3 σχόλια

Αεροσκάφος A-7Ε Corsair ΙΙ κατέπεσε στις 09:45 σε περιοχή της Κομοτηνής. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 116ΠΜ και πετώντας σε ζεύγος μαζί με άλλο ένα, συμμετείχε σε εκπαίδευση πυροβολητών του στρατού, πραγματοποιώντας εικονικές βυθίσεις. Κατά τη διάρκεια μιας προσβολής, στις 9.45 το πρωί, ο «Νο 1» κυβερνήτης υποσμηναγός του ζεύγους αεροσκαφών αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα. Εκτιμάται ότι εκείνη την ώρα πετούσε σε ύψος 1.500 μέτρων.

Το αεροσκάφος συνετρίβη εντός του πεδίου βολής και οι κάτοικοι της περιοχής είδαν αμέσως στον αέρα να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός. Η περιοχή δεν είναι κατοικημένη και το πλησιέστερο στρατόπεδο βρίσκεται περί το 1,5 χλμ. Ο κυβερνήτης μεταφέρθηκε αρχικώς με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Κομοτηνής και στη συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα. Οπως διαπίστωσαν οι γιατροί, ο υποσμηναγός είναι καλά στην υγεία του και υπέστη απλώς εξάρθρωση ώμου.

Η στιγμή της συντριβής ; (C) Θ. Γκαιφίλιας

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον χειριστή, τον συνεχάρη για την άμεση και σωστή αντίδρασή του και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Στο ΓΕΑ συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τάχιστα τη διαδικασία και να διαβιβάσει το πόρισμα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.




Category: , ,

3 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Αφου δεν επαθε τιποτα ο χειριστης ολα καλα,απο την αλλη εχει και ενα ψιλορεκορ(αν δεν πεσει και αλλο)θα ειναι ο τελευταιος χειριστης που εκανε εγκαταλειψη στο Α-7,δεν ειναι και λιγο.

  2. Ανώνυμος says:

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑ στο ατύχημα ενεπλάκει ο Νο1 σχηματισμού 2 Α-7Ε Corsair II της 336Μ τα οποία είχαν απογειωθεί από την 116 ΠΜ για συμμετοχή σε άσκηση συνεργασίας με επίγειες μονάδες Α/Α του ΣΞ. Στο 1:03 φαίνεται το ζευγάρι να εκτελεί κυκλικό orbit πάνω από το σημείο της πτώσης. Την ώρα που έχει τραβηχτεί το βίντεο ο πιλότος έχει ήδη περισυλλεχθεί από προσωπικό μονάδας του ΣΞ. Από τη στιγμή που δεν υπήρξαν θύματα ΟΛΑ ΚΑΛΑ