Και νέα ιπτάμενα τάνκερ για την Τουρκία

aviationlive | 12/26/2010 09:06:00 π.μ. | 0 σχόλια

Ένα από τα προγράμματα που θα αποκτήσουν προτεραιότητα για την  Τουρκική Αεροπορία μέσα στα αμέσως επόμενα  χρόνια θα είναι η απόκτηση νέων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού.


Η εκτίμηση αυτή προέρχεται από έναν από τους δυο μεγάλους κατασκευαστές του χώρου, μετά από διερευνητικές διαδικασίες που είχε στην Άγκυρα.


Η Τουρκία, όπως είναι γνωστό είχε αποκτήσει KC-135A, στις αρχές της δεκαετίας του 90 και είχε στη συνέχεια εκσυγχρονίσει στο επίπεδο KC-135R, αποτελώντας μια από τις ελάχιστες χώρες που διαθέτει δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού με την μέθοδο «boom».


Η THK σχεδιάζει την απόκτηση ενός νέου ιπτάμενου τάνκερ, με μεγαλύτερες δυνατότητες, που θα μπορεί επίσης να έχει και ρόλο στρατηγικών μεταφορών. Ο νέος τύπος είναι απαραίτητος για να υποστηριχθούν τα νέα μέσα που αποκτά η Τουρκική Αεροπορία την επόμενη δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών AEW&C, νέων μεταγωγικών και φυσικά μαχητικών F-35 και εκσυγχρονισμένων F-16.


Τόσο το Airbus A330 MRTT όσο και το Boeing KC-767 αναμένεται να είναι υποψήφια για το τουρκικό πρόγραμμα που προσδιορίζεται σε τουλάχιστον έξι αεροσκάφη.

Category: , ,

0 σχόλια