18 Su-30Κ Προς Πώληση Στη Λευκορωσία

aviationlive | 12/18/2011 06:34:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Η Λευκορωσία ενδεχομένως να αποκτήσει 18 μεταχειρισμένα Su-30K. Τα μαχητικά είχαν παραγγελθεί από την Ινδική π.α. (στη διαμόρφωση MKI) τη δεκαετία του 1990, τα οποία όμως οι Ρώσοι δεν είχαν κατορθώσει να παραδώσουν μέχρι το 2000. Συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές να δοθεί η υποβαθμισμένη έκδοση Su-30K για τα πρώτα 18 αεροσκάφη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιστραφούν στη ρωσία όταν αντικατασταθούν με τα Su-30MKI.

 Αυτά τα αεροσκάφη θα παραλάβει η ρωσική Αεροπορία και βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την παράδοσή τους στην αεροπορία της Λευκορωσίας. Τα πρώτα 10 αεροσκάφη μάλιστα, έχουν δοθεί στο εργοστάσιο στο Μπαρανόβιτσι με σκοπό να αναβαθμιστούν στην έκδοση Su-30KN, ενώ τα υπόλοιπα προγραμματίζεται να υποστούν το ίδιο πρόγραμμα αναβάθμισης τον ερχόμενο Νοέμβριο.Τα αεροσκάφη θα δοθούν στην τιμή των 10 εκατομμυρίων δολαρίων ανά μονάδα, ενώ είναι πολύ πιθανό να υποστούν νέο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της τάξεως των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων έκαστο.

 Η εταιρία Irkut που τα κατασκευάζει χάνει χρήματα από μια τέτοια συναλλαγή, γνωρίζει όμως ότι η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να ξοδέψει χρήματα για πεπαλαιωμένα μαχητικά αεροσκάφη. Για τη Λευκορωσία που για οικονομικούς λόγους το αεροσκάφος συνιστά ευκαιρία, ενώ δυνητικοί αγοραστές όπως το Σουδάν και η Συρία αποκλείονται το παρόν διάστημα για πολιτικούς λόγους.

Πηγή

Category: ,

0 σχόλια