Desert Flag Aπό Tο 2013 Στην Ovda

aviationlive | 12/19/2011 09:10:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Στην δημιουργία ενός διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου στην αεροπορική βάση Ovda προσανατολίζεται πλέον το Ισραήλ, μετά τον οριστικό αποκλεισμό της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας από τις τουρκικές αεροπορικές ασκήσεις “Αnatolian Eagle”.

                           
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διεξαγωγή πολυεθνικών ασκήσεων υψηλού επιπέδου, αντίστοιχων της κορυφαίας Red Flag, με τη συμμετοχή συμμαχικών Αεροποριών από το 2013. Την τελευταία ημέρα της άσκησης σχεδιάζεται δε ενημέρωση των Ακολούθων Άμυνας από ΗΠΑ, Γερμανία, Καναδά, Ισπανία, Χιλή, Βραζιλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ουγγαρία και Ιαπωνία σχετικά με τις μελλοντικές δυνατότητες εκπαίδευσης του κέντρου.
                        
 Έχοντας συμμετάσχει στις αεροπορικές ασκήσεις Red Flag και Maple Flag σε ΗΠΑ και Καναδά στο παρελθόν αλλά και με τις συνεχείς αεροπορικές συνεκπαιδεύσεις με ευρωπαικά κράτη, η IAF θεωρεί ότι διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία για την οργάνωση ενός τέτοιου κέντρου σε ισραηλινό έδαφος.
                               
Από την αεροπορική βάση Ovda επιχειρεί μοίρα Aggressor που πετά με F-16,ενώ βόρεια της υπάρχει πεδίο βολής με στόχους που εξομοιώνουν ενεργούς πυραύλους εδάφους αέρος,εκπομπές radar και ηλεκτρονικού πολέμου.

Πηγή
 

Category: ,

0 σχόλια