Εορτασμός Για Τα 40 Χρόνια Υπηρεσίας Των F-4E

aviationlive | 7/26/2014 07:54:00 π.μ. | 12 σχόλια

Στο πλαίσιο συμπλήρωσης σαράντα ετών από την άφιξη των  F-4Ε Phantom στην 117ΠΜ και την αδιάλειπτη παραμονή τους σε ενεργό Υπηρεσία, την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί τελετή για τον εορτασμό της επετείου.

117 CW

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην 117ΠΜ και πέραν της Ηγεσίας της ΠΑ και επίσημων προσκεκλημένων, θα είναι ανοικτή για όλα τα στελέχη που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στo τύπο. Στο ανωτέρω πλαίσιο προγραμματίζεται πτήση με F-4E δύο Αξκών (Ι) ε.α. με προϋπηρεσία στα Phantom, οι οποίοι θα επιλεγούν κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των επιθυμούντων.

Ηχώ των Αιθέρων, Ιούλιος - Αύγουστος 2014


Category: , , , , ,

12 σχόλια

  1. Δυστηχώς κλειστή για το κοινό.

  2. Manolis says:

    Kοιταξε τωρα (με το φτωχο μου μυαλο) πως κανεις ολο τον ΠΑ-frendly κοσμο να ενδιαφερθει και να στησεις ενα ωραιο διημερο - τριημερο με ματσό τουριστες χωρις πολλα-πολλα:
    Εχεις 2 γιορτες (F-4 , A-7) με αποσταση 1 μηνα περιπου σε διπλανα αεροδρομια, εκ των οποιων το ενα δεχεται και πολιτικα αεροσκαφη (επιβατικα - ιδιωτικα) , σε τουριστικη περιοχη με μεγαλα ξενοδοχεια κοντα:
    Κανεις τις 2 γιορτες μαζι, διαδοχικα, ενα σαββατοκυριακο του Οκτώβριου. Σαββατο Αραξος, Κυριακη Ανδραβιδα. Γιατι οχι, ο κεντρικος εορτασμος της ετησιας γιορτης της αεροποριας (με διαθεση των οποιων ποσών εχουν προγραμματισθει) ή νεος μινι Αρχαγγελος , με επιδειξεις του Ζευς και του επετειακου Τ-6. Το εχεις οργανωσει και γνωστοποιησει σε επαγγελματιες του τουρισμου (και στο εξωτερικο) απο τον προηγουμενο χειμωνα που κλεινουν οι βορειοευρωπαιοι, Καναδοι , Αμερικανοι κλπ. spotters και fans τις διακοπες τους , και οχι 1 μηνα πριν. Στελνεις ειδικη προσκληση σε Εμιρηδες που τρεχει ο Κωσταρακος να ψησει να εκπαιδευουν τα στρατα τους εδω. Αφηνεις τους tour operators να κανουν το παιχνιδι τους και να πουλανε αβερτα charters , κρουαζιερες (Κατακωλο - Ολυμπια λιγο πιο κατω) και πακετα. Βαζεις ενα ωραιο αντιτιμο εξασφαλισμενης VIP προσβασης και αυστηρη "πορτα" γιατι παντα κατι πρεπει να κρυβουμε.
    Moιραζεις και καποιες τσαμπα προσκλησεις στο ατυπο γραφειο τυπου της ΠΑ (Aviationlive), σε εμενα που ειχα την ιδεα και σε ντοπιους δημοσιογραφους και σποτερς. Ακόμα καλυτερα , συνενοεισαι με αερολεσχες για ενα ταυτοχρονο Fly in με ιδιωτικα αεροσκαφη. Η και με τον φιλο Drflight για οργανωμενες πτησεις με μοτοανεμοπτερα και παραπεντε στα γειτονικα ειδυλλιακα για αυτο βουνα. Για να μην πω να φερεις και το Skyvan για φωτογραφιση στον αερα! 'Ολα με το αζημιωτο , φυσικα!
    Μπορεις δηλαδη να φερεις στοχευμενα πολυ και καλο κοσμο στην περιοχη (που δεν ειναι Μυκονος), στο τελος της τουριστικης σαιζον, με επικεντρο ενα φοβερο και γεματο weekend, του οποιου πολλοι ξενοι θα επωφεληθουν της ευκαιριας να παρατεινουν για μινι εκδρομες και διακοπες. Ολοι μενουν ευχαριστημενοι , οι φωτογραφιες κανουν το γυρο του κοσμου και οι ξενοι ρωτανε πως κλεισουν να ερθουν και την επομενη χρονια.
    Αντ'αυτού, εχεις μια μονο μερα ανοικτη γιορτη για τον κοσμο (μπραβο στους οργανωτες), μια μιζερη γιορτη ΠΑ το Νοεμβριο αν δε βρεχει και αλλη μια απο τα ιδια για τα 40χρονα του Φαντομ, 35 μονο μερες πριν τους Κουρσαρους για τους αποστρατους της ΠΑ και τοπικους παπαδες. Και σκεφτεσαι γιατι "ολα πανε χαλια" και "δεν υπαρχει αναπτυξη".

  3. Ανώνυμος says:

    http://i1172.photobucket.com/albums/r572/AHZ6647/image002_zpsea5f0ac3.gif

  4. Philip says:

    Μανώλη πολύ ωραία η ιδέα σου και μάλιστα με πολλά και χειροπιαστά παραδείγματα-λύσεις! Αλλά κλασσικά οι περισσότεροι (μάλλον) κωλυσιεργούν και φυσικά αναρωτιέται κανείς γιατί δεν τα σκέφτονται αυτά και οι υπεύθυνοι ή αν τα σκέφτηκαν γιατί δεν τα πράττουν.

  5. gvla says:

    Καλά θα ήταν να γινόταν ένα τριήμερο και στα δύο αεροδρόμια....να το χαρούμε και εμείς οι πικραμένοι που δεν ανήκουμε σε club και τοπικούς παράγοντες...Οι άλλοι στην Λάρισα πέρυσι ήταν πιο δικτυωμένοι φαίνεται...

  6. Ανώνυμος says:

    Αν ντυθω σμηναρχος εν αποστρατεια(η στολη εξοδου υπαρχει καπου,θα βαλω και διακριτικα σμηναρχου επανω,ενα καλο make-up)και θα παρουσιαστω στην πυλη,σμηναρχος Τsιmuhas θα πω με ψαρωτικο υφος,τα υπολοιπα ειναι ευκολα,θα βαλω 10 φορες το ονομα μου μεσα στην κληρωτιδα και μετα θα σας κανω μπαι-μπαι απο την πισω θεση του F-4.

  7. Manolis says:

    Γιατι οχι πτεραρχος? :)
    http://ezaccess.at.ua/news/o_kyrios_pterarchos_1963_n_m_s_k_sta_chatzhchr_sto_dion_sh_papagiann_poylo_l_mpro_kwnstant_ra_net/2010-04-13-2686

  8. Manolis says:

    Τα παραπανω ονειρα για ενα μεγαλο airshow-γιορτη της ΠΑ , ουσιαστικα θα τα κανει αλλος πραξη , σε χωρο της ΠΑ, με τη συμμετοχη της ΠΑ - Ζευς κλπ- ΑΣ κ.α.
    www.aviationlive.org/2014/08/zey-demo-team-afw-14.html
    http://www.aviationlive.org/2014/08/afw-14.html
    Και φυσικα αυτα δεν ειναι τζαμπα. Εισιτηρια ναι μεν απο 6 ευρω για ορθιους με εγκαιρη αγορα , αλλα και ως 1000 και 1500 ευρω για VIP θεσεις ! Για αποφυγη παρανοησεως ολογράφως: Χιλια πεντακοσια ευρω για VIP θεσεις! Ουτε παρτυ νεοπλουτων στη Μυκονο να ηταν. Αν θελετε να το τσεκαρετε , μην κοιταξετε μονο το προφανες , δηλ. το επισημο site της διοργανωσης:
    http://www.athensflyingweek.gr/index.php/el/infogr/ticketsgr
    ...αλλα εδω π.χ. :
    http://www.viva.gr/tickets/festival/athens-flying-week/?skipinfo=true
    Επειδη στις 31/7 ως πολιτης ημουν συνεπης (εως βλακειας) στις βαριες φορολογικες μου υποχρεωσεις, εχω δικαιωμα να ρωτω δημοσιως:
    Α) τι αποζημιωση εχουν απο το διοργανωτη τα αεροπορικα κλπ μεσα των ΕΔ και σωματων ασφαλειας , για τα οποια φορολογουμαι, ωστε να συμμετεχουν σε εκδηλωση με εισιτηριο 1500 ευρω.
    Β) Τι μισθωση υπαρχει για την παραχωρηση του δημοσιου στρατιωτικου αεροδρομιου Δεκελειας (Τατοιου) για οσες μερες απαιτηται.
    Γ) Ποιος θα παρεχει το καυσιμο των συμμετεχοντων τζετ αεροσκαφων.
    Δ) Πως φορολογουνται τα εισητηρια που θα διατεθουν στο διαδικτυο.
    Ε) Γιατι εχουμε να δουμε Ζευς στην Αθηνα απο το 2011 και θα το δουμε τελικα με εισιτηριο .
    Αν ξερει καποιος μονο ποτε ακριβως πεταει το Ζευς. Απέξω θα παρκαρω και θα χαιρομαι τζαμπα τους φορους μου να καιγονται σε military power και afterburner.

  9. Μανώλη για το Τατόι το νούμερο που ακούγεται είναι πενταψήφιο και τα έξοδα για τα καύσιμα τα αναλαμβάνει ο διοργανωτής.Το 1000αρικό μου θύμισε ένα παλιό λογαριασμό που είχα στη τράπεζα...

  10. Ανώνυμος says:

    Oλοι, με μας τους VIP τα βαλετε,δεν μπορω να καταλαβω, τετοια ζηλεια πια.Να μην δειτε εναν κλεφτη(ε.. ανθρωπο ηθελα να πω)να παει μπροστα.Nαι ρε ,εχουμε χιλια γιουρια και θα τα φαμε οπως θελουμε,μαζι τα βγαλαμε;

  11. Manolis says:

    Nα ξεκαθαρισω οτι εαν ολα τα έξοδα για καύσιμα κλπ. αναλωσιμα αεροσκαφων του δημοσιου τα αναλαμβάνει ο διοργανωτής , δεν υπαρχει θεμα , ολοι θελουμε να γινει στην Αθηνα ενα τετοιο Airshow. Oχι ομως στην καμπουρα της ΠΑ, AΣ κλπ, δηλαδη τη δικη μας , ενω θα πληρωσουμε και εισιτηριο εισοδου. Κι'εγω σκεφτομουν (με το φτωχο μου μυαλο) να κοψει η ΠΑ εισιτηριο για VIP, αλλα δεν εφτασα στα 1500 γιουρια. Μου το'λεγε η γυναικα μου που το βρηκε και δεν την πιστευα , νομιζα οτι με κοροιδευε!
    Εμενα φιλε aviationlive, το 1000αρικό μου θύμισε την εφορια που τ'αρπαξε στεγνα και ανευ εκπτωσεως.
    Φιλε μου Τσιμουχα (βερυ) λαρτζ , οι ΒΙΠ των 1500 μπορουν να βαλουν και ενα αγαπημενο τους προσωπο μεσα free, καπαρωνω τωρα τη θεση πριν το δει ο Αχερων :)

  12. Η πρόταση σου " Oχι ομως στην καμπουρα της ΠΑ, AΣ κλπ, δηλαδη τη δικη μας , ενω θα πληρωσουμε και εισιτηριο εισοδου. '' με βρίσκει σύμφωνο, βέβαια για να κάνω το συνηγορο του διαβόλου, τόσα χρόνια υπήρξε "κόσμος" που πετούσε - και έβαζε και τους φίλους-ες του να πετάξουν, - περιοδικά στήριζαν τις πωλήσεις τους σε αυτά τα ρεπορτάζ με μοναδικό αντάλλαγμα την προβολή της ΠΑ σε πολύ περιορισμένο κύκλο.