FOS Για Τα Texan II & Λιγότερα Εκπαιδευτικά Για Την ΠΑ;

aviationlive | 7/24/2014 04:14:00 μ.μ. | 11 σχόλια


DSC01300

Διαβάζουμε στο Onalert πως τις προσεχείς ημέρες η σύμβαση για την τεχνική υποστήριξη των εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-6 Texan II θα "περάσει" από την Βουλή. H σύμβαση FOS (Follow On Support) αφορά  20 από τα συνολικά 45 αεροσκάφη που διαθέτει η ΠΑ καθώς μόνον αυτά επαρκούν για την εκπαίδευση των σειρών της Σχολής Ικάρων.

O ανώνυμος αρθρογράφος αφήνει να εννοηθεί πως τα υπόλοιπα 25, δεν είναι σώφρον να χρησιμοποιηθούν ως πηγή ανταλλακτικών, αλλά  το πιο λογικό σενάριο θα ήταν να πωληθούν... πράξη που - ευτυχώς - σκοντάφτει σε νομικό "κενό"  γνωστό από την εποχή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήθελε να πουλήσει τα υποβρύχια.

Category: , , ,

11 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Δυστυχώς το ONALERT(του κου Καρβουνόπουλου)....έχει κάποιους επηρρεασμούς και δεν αποτελεί για μένα(προσωπική άποψη πάντα) ένα αξιόπιστο δημοσιογραφικό ιστολόγιο......gloc

  2. Με βρίσκεις σύμφωνo και δεν είναι λίγες οι φορές που ειδήσεις τις τραβά απ τα μαλλιά εξαιτίας των "επηρεασμών" που γράφεις αλλά επίσης δεν ειναι και λίγες οι φορές που έχει πληροφόρηση τη στιγμή που άλλοι κοιμούνται.

    π.χ. για τα C-27 ήταν οι πρώτοι - δημοσιογράφοι - που έγραψαν για την ενδεχόμενη πώληση τους στο Μεξικό (η πώληση είχε πραγματοποιηθεί ενα χρόνο πριν το δημοσίευμα) ενώ την ίδια στιγμή άλλοι θεωρούσαν ότι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Alenia.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ανώνυμος συντάκτης έχει πληροφόρηση ή απλά γράφει;

  3. Ανώνυμος says:

    Φετος θα μπουν στην ΣΙ μονο 48 ιπταμενοι,απο αυτους ειναι φυσιολογικο καποιοι να τα παρατησουν στην αρχικη αξιολογηση,ετσι πχ μπορει να συνεχισουν πλεον μονο 40.Με αυτο το σκεπτικο(τον ολοενα και μικροτερο αριθμο εισακτεων) και επειδη το προγραμμα (στο επομενο σταδιο απο τα Τ-41) δεν γινεται μονομιας για ολους τους σπουδαστες αλλα σπαει σε εξαμηνα,ισως θεωρει οτι αυτο μπορει να καλυφθει επαρκως απο 20 μονο αεροσκαφη(εδω δεν ξερω τι γινεται με τους Ιταλους,ποσους θα στειλουν;).Απο το να εχω 45 αεροσκαφη( στα χαρτια )και τα μισα να ειναι ακινητα,επειδη δεν εχω τα χρηματα να τα υποστηριξω ,καλυτερα να τα δωσει και με τα οποια χρηματα παρει να υποστηριξει το αεργο αυτων που εμειναν.Δυστυχως αν εχει βαση το δημοσιευμα δειχνει ολοφανερα την απολυτη ενδεια που επικρατει στις ενοπλες δυναμεις.

  4. Θα συμφωνήσω, το τελευταίο αρκετό διάστημα έχει πεσει πολύ σε ποιότητα και αξιοπιστία...

  5. Manolis says:

    Και που να δεις αλλα δημοσιευματα...

  6. Ανώνυμος says:

    Τα υπόλοιπα γιατι δεν τα στέλνουν στα νησιά για να καταριπτουν τα τουρκικα UAV's???? Η σε περίπτωση πολεμου,κυνηγών τουρκικών ελικοπτερων

  7. Ανώνυμος says:

    Φίλε ανώνυμε τα αεροπλάνα δεν είναι "καναδέζες" για τις στέλνεις να μαζεύουν τα σκουπίδια.....gloc

  8. Ανώνυμος says:

    Υποτιθεται οτι τα αεροπλανα τα βγαζεις προς πωληση,επειδη δεν μπορεις να ανταπεξελθεις στα εξοδα συντηρησης και χρησης,αν αυτα πανε στα νησια,τα παραπανω εξοδα παυουν να ισχυουν,δεν θα θελουν καυσιμα,ανταλλακτικα,συντηρηση εκει περα;

  9. Ανώνυμος says:

    Προφανώς δεν υπάρχουν λεφτά να αγοραστούν ανταλλακτικά για όλα τα αεροπλάνα -κάθε τύπου- και στην προκειμένη περίπτωση η Π.Α αγοράζει ανταλλακτικά για να συνεχίσουν να πετάνε τα μισά.
    Σε ότι αφορά τον αριθμό των Ικάρων πέρα από τους δικούς μας σίγουρα η Π.Α θα συνεχίσει να εκπαιδεύει ιταλούς (και αυτοί κάποιους δικούς μας) και στην πορεία πιθανότατα Ικάρους και από άλλες χώρες. (π.χ Βέλγιο)
    Γιάννης

  10. Ανώνυμος says:

    ...όταν δυσκολεύεσαι αρκετά στη συντήρηση αφων επιπέδου T-6, φαντάσου τι γίνεται με τ'αφη 1ης γραμμής που έχουν πολλά περισσότερα συστήματα on board...
    red

  11. Γ.Μ. says:

    Ή και το ανάποδο φίλε red: κάποια αεροσκάφη να "θυσιάζονται" για να κρατηθούν εκείνα της "α' γραμμής" ετοιμοπόλεμα...